'Ajax en Feyenoord zorgen voor primeur in vrouwenvoetbal door betaalde transfer'

door BadembaBarrie 33

Bron de Volkskrant

'Ajax en Feyenoord zorgen voor primeur in vrouwenvoetbal door betaalde transfer'

door BadembaBarrie 33

Bron de Volkskrant

Laatst geüpdatet

Ajax en Feyenoord hebben voor een primeur gezorgd in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Deze zomer maakte verdedigster Samantha van Diemen de overstap van Amsterdam naar Rotterdam en daarbij heeft Feyenoord een transfersom betaald aan Ajax. Dit alles meldt de Volkskrant vrijdagmiddag.

Geen van beide clubs wil het nieuws bevestigen, noch ontkennen, maar de Volkskrant baseert zich op anonieme bronnen. Het bedrag ligt volgens die bronnen ver onder de tien duizend euro, 'maar was het voor Ajax een principezaak dat Feyenoord zou betalen', zo schrijft het medium. De Amsterdammers zagen afgelopen zomer al twee talenten gratis vertrekken naar de aartsrivaal, die dit seizoen voor het eerst een vrouwenelftal heeft.

Het is de eerste keer dat er geld gemoeid is bij een binnenlandse transfer in het vrouwenvoetbal. Transfersommen worden zo langzaam maar zeker een vast onderdeel van het vrouwenvoetbal, maar liggen nog wel een stuk lager dan bij de mannen. In het buitenland worden al regelmatiger (hogere) bedragen betaald.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties