Ajax-delegatie bezocht Zuid-Korea, Van der Sar sprak Hiddink en Ji-Sung Park

door NielsOpdam 76

Bron Ajax

Ajax-delegatie bezocht Zuid-Korea, Van der Sar sprak Hiddink en Ji-Sung Park

door NielsOpdam 76

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Een delegatie van Ajax is onlangs naar Seoul gegaan op uitnodiging van de Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA). Dat schrijft de Amsterdamse club op de clubwebsite. Namens Ajax was onder andere Edwin van der Sar naar Zuid-Korea afgereisd. Ook Corné Groenendijk van de Ajax Coaching Academy was aanwezig.

De Zuid-Koreaanse voetbalbond organiseerde drie evenementen waarbij Ajax aanwezig was. 'Algemeen directeur Van der Sar vertelde op de voetbalconferentie over de filosofie van de Amsterdammers. Daarnaast werd er op een cursus over technisch directeuren kennis gedeeld op het gebied van jeugdontwikkeling. Hierbij waren verschillende technisch directeuren en hoofdtrainers uit de Koreaanse voetbalcompetitie aanwezig', schrijft de club.

Volgens de Amsterdammers hebben de KFA en Ajax vergelijkbare toekomstplannen. 'Zo zijn beide organisaties bezig met een project waarbij de bouw van een nieuwe accommodatie centraal staat. Een andere gedeelde ambitie is het nóg beter gebruik maken van de opleidingen voor trainers. De visie van zowel Ajax als de KFA komt op dat vlak overeen, wat het extra waardevol maakt om ideeën en inzichten met elkaar te delen.'

Van der Sar sprak in Seoul met Hiddink en Ji-Sung Park

Daarnaast bezocht de Amsterdamse delegatie de vriendschappelijke interland tussen Zuid-Korea en Brazilië. 'Voor de wedstrijd sprak Van der Sar met Hiddink en Ji-Sung Park, voormalig speler van de nationale ploeg van Zuid-Korea.' De algemeen directeur van Ajax vond de sfeer in het stadion goed, vertelt hij. 'Het was indrukwekkend hoe de eigen ploeg én Brazilië werden benaderd door de supporters.'

Tot slot ontmoette de oud-doelman van onder andere Ajax en Manchester United Chung, de voorzitter van de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Samen keken zij naar een wedstrijd tussen Zuid-Korea O15 en het succesvolle nationale team van Zuid-Korea uit 2002, toen Guus Hiddink daar bondscoach was.

Sportbookies had afgelopen dagen 83 procent van de voetbalwedtips goed. Bekijk de voetbalwedtips van de komende dagen!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties