Ajax bevestigt komst van Faberski (16)

door NielsOpdam 217

Bron Ajax

Ajax bevestigt komst van Faberski (16)

door NielsOpdam 217

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de zestienjarige Jan Faberski gecontracteerd. Dat meldt de Amsterdamse club woensdagavond via de officiële kanalen. Faberski heeft een contract tot 30 juni 2025 getekend en zal aansluiten bij Ajax O17.

De zestienjarige middenvelder komt over van de Poolse club Jagiellonia Białystok. Er moeten wel nog een aantal formaliteiten worden afgerond, schrijft Ajax. Faberski speelde vorig seizoen voor Jagiellonia Białystok O19 en speelt ook in het Poolse O16 elftal. Hij staat bekend als een creatieve aanvallende middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan.

Eerder meldde Ajax Showtime al dat de komst definitief was afgerond en nu is de transfer dus ook bevestigd. Faberski en zijn familie waren snel overtuigd van de overstap. Zijn vader is als scout en jeugdtrainer bekend in de voetballerij en vindt, evenals Faberski zelf, de stap naar Ajax op dit moment het beste voor de talentvolle Pool.

'Ajax betaalt Jagiellonia een flinke vergoeding'

De Amsterdammers betalen Jagiellonia een flinke vergoeding en hebben een aantal bonussen in het vooruitzicht gesteld bij goede prestaties van Faberski. Hierbij moet gedacht worden aan zijn debuut in de Ajax-hoofdmacht, het aantal wedstrijden in Ajax 1 en eventuele prijzen die Faberski met Ajax zal winnen. Bovendien heeft Jagiellonia een doorverkooppercentage op een toekomstige transfer van Faberski bedongen, meldde Ajax Showtime eind juni.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties