'Afrika Cup mogelijk in gevaar door omikronvariant, ECA wil gesprek met FIFA'

door Terrence Riepma 79

Bron Algemeen Dagblad

'Afrika Cup mogelijk in gevaar door omikronvariant, ECA wil gesprek met FIFA'

door Terrence Riepma 79

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De European Club Association (ECA) wil graag het gesprek met de FIFA aangaan omtrent de Afrika Cup begin volgend jaar. De omikronvariant van het coronavirus, ontstaan in Zuid-Afrika, trekt razendsnel op en het is dan ook de vraag of de veiligheid van de spelers gegarandeerd kan worden tijdens het toernooi.

Er zijn al meerdere landen die een vliegverbod hebben ingesteld voor Afrikaanse landen. De ECA wil dan ook spoedig om de tafel gaan met de FIFA, gezien het toernooi op 9 januari begint: 'Het bestuur wil urgent met de FIFA praten om te garanderen dat alle nodige voorzorgsmaatregelen beschikbaar zijn om de spelers te beschermen', citeert het Algemeen Dagblad de ECA, die 240 clubs vertegenwoordigt door heel Europa.

Ajax levert mogelijk vier spelers af voor Afrika Cup

Ajax levert mogelijk vier spelers af voor de Afrika Cup. Dat zijn Sébastien Haller (Ivoorkust), André Onana (Kameroen), Noussair Mazraoui (Marokko) en Mohammed Kudus (Ghana). Het is nog niet bekend of de Amsterdamse club zijn spelers ondanks de oprukkende variant van het coronavirus laat gaan. Er zijn al Premier League-clubs die hun Afrikaanse spelers niet laten gaan, doordat enkele landen op de rode lijst van het Verenigd Koninkrijk staan.

Vooralsnog zal de Afrika Cup wel 'gewoon' doorgaan volgens de huidige planning. Het toernooi, dat plaatsvindt in Kameroen, begint dan op 9 januari en eindigt op 6 februari. De omikronvariant kan nu echter roet in het eten gooien.

De nieuwe Ajax X Adidas Teamgeist-collectie kun je hier vinden!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties