AD verwacht meer transfers na Brobbey: 'Ajax heeft meer lijntjes uitgegooid'

door Bart Veenstra 62

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht meer transfers na Brobbey: 'Ajax heeft meer lijntjes uitgegooid'

door Bart Veenstra 62

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Ajax naast Brian Brobbey nog meer spelers wil verwelkomen in de winterse transferperiode. De krant schrijft dat Ajax 'meer lijntjes heeft uitgegooid'.

'Onder meer naar Steven Bergwijn', schrijft Ajax-watcher Johan Inan. Bij zijn huidige club Tottenham Hotspur is Bergwijn bankzitter en onder de nieuwe coach Antonio Conte viel hij pas twee keer kort in. 'Daardoor ook informeerden clubs uit verschillende topcompetities naar de oud-PSV'er, die ook met het oog op het WK meer speeltijd nastreeft. Los van de vraag of hij die met het onomstreden aanvalstrio Antony-Haller-Tadic bij Ajax zal vinden, ontving Spurs nog geen enkel bod op Bergwijn.'

Met Sébastien Haller, Steven Berghuis en Mohamed Daramy werden door Ajax in 2021 al drie aanvallers aangetrokken. Laatstgenoemde moest voor de gewenste snelheid in de aanval zorgen. 'Maar waar Ten Hag voorspelde dat die kwaliteit de kans op succes - zeker in Europees verband - vergroot, valt te bezien of Daramy dit seizoen nog regelmatig als reddende engel zal fungeren', aldus de ochtendkrant.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Daramy niet de indruk wekt voor zijn grote doorbraak te staan. Over David Neres wordt geschreven dat hij zijn beste tijd in Amsterdam wel heeft gehad. 'De Braziliaan slaagt er maar niet in het niveau van zijn landgenoot en concurrent (Antony) aan te tikken. Hetzelfde geldt voor reserve-spits Danilo.'

Defensieve problemen?

Eerder deze maand gaf trainer Erik ten Hag ook aan de spoeling in de defensie van Ajax het dunst is. Na Noussair Mazraoui vielen tegen Feyenoord ook Lisandro Martínez en Jurriën Timber uit. 'Zo is het maar de vraag in hoeverre de breder geachte Ajax-selectie daadwerkelijk stormbestendig is', besluit het Algemeen Dagblad.

Denk jij dat Gravenberch scoort tegen Fortuna Sittard? Zet dan in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties