[Update] 'Lasse gaat niet naar Rusland' | Ajax Showtime

[Update] 'Lasse gaat niet naar Rusland'

door BvdPloeg 41

[Update] 'Lasse gaat niet naar Rusland'

door BvdPloeg 41

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne staat volgens het Russische Izvestia in de belangstelling van Lokomotiv Moskou. De Deen heeft een aflopend contract bij Ajax, maar de Russen zouden desondanks bereid zijn om zo'n drie tot vijf miljoen euro te betalen.

Schöne is bezig aan zijn derde seizoen in Amsterdam, waar hij al twee landstitels won en vorig seizoen Ajacied van het Jaar werd. In 2012 kwam hij transfervrij over van NEC en bij Ajax veroverde Schöne al snel een basisplaats. Inmiddels is hij niet meer weg te denken van de rechterflank. Schöne was in twee en een half jaar Ajax al goed voor dertig goals in 107 wedstrijden.

Genoeg reden dus voor Lokomotiv Moskou om Schöne in de gaten te houden. De vrouwelijke club-president Olga Smorodskaya houdt wel een slag om de arm. 'Het is een lastige periode voor Russische clubs want de winterse transferperiode opent op een moment dat de wisselkoersen zeer instabiel zijn. We zullen proberen nieuwe spelers te halen, maar we moeten ook voorzichtig zijn.'

Update - 17.30 uur
Lasse Schöne zal Ajax niet verlaten voor een Russisch avontuur, zo laat zaakwaarnemer Rob Groener weten aan Ajax Showtime. De belangenbehartiger van de Deen werd woensdagmorgen gequoot in het Russische Izvestia, waarin Groener zegt dat er gesprekken zouden zijn geweest met een Russische club. Niets van waar, stelt de agent nu. De quotes zijn volgens hem verzonnen en Schöne naar Rusland is een uitgesloten combinatie.

'Lasse gaat zeker niet in Rusland spelen', is Groener stellig. Schöne heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2015 en dus wordt hij geregeld in verband gebracht met andere clubs. Italiaanse ploegen, Engelse ploegen, door zijn prestaties bij Ajax lijkt de Deen keuze genoeg te hebben, mocht hij in de zomer transfervrij zijn. Of dat ook zo is, lijkt de vraag. Ajax en Frank de Boer gaven al meermaals aan dat men Schöne liever niet ziet vertrekken.

Ajax reageert ook afwijzend op een tussentijds vertrek van Schöne tegenover De Telegraaf verklaart de club: 'Lokomotiv heeft zich niet gemeld en hij gaat sowieso niet weg.' In november van 2014 hadden Ajax en Schöne overigens al een eerste gesprek over de toekomst. Destijds vroeg de spelmaker nog om bedenktijd. In verschillende interviews benadrukte hij ook dat er nog geen beslissing is genomen.

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties