Woerts presenteert nieuwe opzet Eredivise

HarryVlug, 03-10-2016 om 15:05, 9107 views, Sportnext |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vandaag presenteert Chris Woerts, oud-directeur van onder meer Sunderland, Feyenoord en Eredivisie CV, een nieuwe opzet voor de Eredivisie. Het actieplan 'Je toekomst bepaal je zelf' zal vandaag besproken worden bij de KNVB in Zeist. Ajax Showtime heeft alle speerpunten uit de column van Woerts op de website van Sportnext even op een rij gezet. 

Kunstgras: Allemaal of niemand
Wedstrijden in de Eredivisie worden steeds vaker op kunstgras gespeeld. Het gaat niet om de vraag of echt gras wel dan niet beter is dan kunstgras, maar het moet wel rechtlijnig zijn. Volgens de initiatiefnemer van 'Je toekomst bepaal je zelf' moet er een definitieve keuze gemaakt worden tussen gras en kunstgras voor iedereen. Echt gras heeft hier waarschijnlijk de voorkeur als objectief vergelijkingsmateriaal voor buitenlandse club, de eredivisie is en blijft een exportproduct.

Minimum capaciteit: 10.000
Als club in de eredivisie moet je tenminste 10.000 mensen onderdak kunnen bieden bij een thuiswedstrijd. Als je promoveert naar de Eredivisie, heb je een jaar de tijd om deze verbouwing door te voeren. Je moet hier dan ook denken aan businessruimte's en staantribunes. 'Ambities horen bij betaald voetbal. Daarom worden er minimumeisen gesteld aan de capaciteit van een stadion in de Eredivisie.'

Geen play-offs
Volgens Woerts moet de competitie herkenbaar zijn voor het publiek. Play-offs dragen hier niet aan bij. Teams kunnen een heel seizoen presteren en alsnog met lege handen staan op basis van een paar extra wedstrijden.

Zestien teams in de Eredivisie
'Zowel Coöperatie Eerste Divisie (CED) als Eredivisie CV (ECV) terug naar competities van maximaal 16 ploegen met een simpele promotie-/degradatieregeling: winnaar is kampioen, nummer 2,3,4 spelen Europees, nummers 15 en 16 degraderen rechtstreeks. Lean and mean!' Deze opzet draagt volgens de bedenker van het actieplan ook bij aan de herkenbaarheid van de competitie.

Competitie start op 1 september, voorronde Beker in augustus.
'Om beter aan te sluiten bij vakanties en de commerciële tijdsfase en de tijdspanne van het transferwindow, start de competitie niet eerder dan 1 september', stelt de oud-directeur van Sunderland. 'Zo ontstaan een optimaal en eerlijker speelveld. De laatste twee weken van augustus worden benut (om toch in het ritme te komen) voor KNVB bekerwedstrijden. Zonder amateurs: dus alleen Eredivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie, de rest is ballast. Amateurs organiseren hun eigen KNVB amateurbeker.

Nieuwe aanvangstijden 
De wedstrijden zullen niet langer om half 3 op zondagmiddag gespeeld worden. Volgens de marketeer van Sportnext is het beter om de wedstrijden naar de zaterdagmiddag en zondagavond te verplaatsen. 'Om het speelaanbod aantrekkelijker te maken voor de televisiekijker wordt het speelschema uitgebreid met een wedstrijd op de maandag en wordt ook de zaterdagmiddag 14.30 uur als tijdstip ingevoerd.'

Voetballen met Kerst, Pasen en Oud en Nieuw
Tot slot, voor de huidige dagindeling van de Nederlandse feestdagen heeft het voormalig KNVB-lid ook nog een idee. 'Met kerst en nieuwjaar wordt gewoon gespeeld. De winterstop valt in de maand januari. Met Pasen wordt een dubbelprogramma afgewerkt. Veel mensen zijn vrij, en net als met kerst is een bezoek aan een voetbalstadion te prevaleren boven het bezoek aan een meubelboulevard.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Ik zie hier inderdaad goede punten en spelen tijdens kerst schijnt erg goed te werken in de premiere league. Ik ben benieuwd wat de KNVB met deze opzet gaat doen.
0 0
4EVERAJAX
ik mis een poging om een competitie structuur op te bouwen voor profs met ander landen en zeker met Belgie. Op deze manier kunnen we amper nog structureel concurreren met de grote landen.
0 0
trainerdv
Bijna met alle punten eens.
Van dat stadion is discutabel. Als er er iemand anders promoveert, een jaar bouwt, maar toch weer degradeert, zit die club met een te groot en te duur stadion en gaat het een jaar later failliet.
Diverse speeltijden vind ik prima en ook wel leuk eerlijk gezegd, mits ze vroeg in het jaar bekend zijn. Dat kan met CL en EL best lastig worden.
* 16 teams, zonder play-offs, op gewoon gras, beginnend op 1 september. Heel simpel inderdaad!
0 0
Bennyben
Waarom wedstrijd tijden veranderen, veel mensen werken op zaterdag, zaterdag is alles open en kan je overal naar toe. De zondag is een rustdag dat je misschien verplicht naar familie moet laten we blij zijn dat het voetbal op zondag middag is
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Eredivisie afslanken naar 8 teams, de Jupiler pro league ook afslanken naar 8 teams, en die bijelkaar. Dat wordt dan beneliga 1, en de onderste 8 eredivisie teams met de onderste 8 van de pro league worden beneliga 2.
En daaronder komen dan de eerste divisies.

Dan heb je meer kans op punten op de coefficientlijst, aangezien een club als Heracles niet punten gaat verliezen in Europa voor de rest, maar dat de Europese plekken naar kwalitatief betere teams gaan.
Je krijgt meer topwedstrijden, standard Luik, Brugge en anderlecht tegen ajax, de havenslaven en psv. Dus wordt het interessanter om naar te kijken.
Geen wedstrijden als cambuur Willem 2, maar wedstrijden als Heerenveen tegen genk, want interessanter is om naar te kijken omdat het niveau hoger ligt.

Kortom, meer weerstand voor spelers, meer aantrekkelijke wedstrijden voor het publiek, en meer geld voor de tv rechten waardoor iedereen kan groeien.
0 -2
JPC40
De laatste 8 clubs va Ned en Belg krijgen zij de kans om hoger op te klimmen of moeten zij daarin blijven spelen, en wat gebeurd er dan met onze JL ?? NEC Graafschap Eindhoven Jong Ajax Fc Oss Fc Urk wat gebeurd daar mee dan ??
0 -1
Ferd
2de divisie, met kans op promotie naar eerste divisie.
0 0
Boer
Waar staat dat er niet meer op zondag half 3 mag worden gespeeld? De status van Woerts moet je niet overschatten. Hij heeft goede ideeen maar is daarnaast ook een luchtfietser. Overal hadden ze na verloop van tijd tank van deze adhd'er.
1 0
stefan pluim
leuke aanvangstijden, dat is stoppen na 30 jaar seizoenskaart.
1 -2
Pierre Heno
Ziet er logisch uit allemaal, behalve die aanvangstijden: Zaterdagmiddag spelen veel jeugdteams en daar ga je niet tussendoorvoetballen met de Kleredivisie. Zondag(na)middag en zaterdagavond is prima. Voetbal zonder publiek en met veel reclameborden is niet bepaald leuk. Ook niet met veel TV kijkers. Die zie en hoor je niet.
4 0
MokumInMeHart
Helemaal mee eens.
0 0
Frankeritus
voetbal op zaterdagmiddag? waarom niet zaterdag avond en zondag avond heel nederland is zelf aan het voetballen op zaterdag en zondag om half 3... degene die voetbal willen kijken kunnen dan niet meer
2 0
MS22
Hij neemt mij en ik denk iedereen in NL die gewoon een normaal IQ heeft en verstand van voetbal de woorden uit de mond. Dit moeten ze direct invoeren.
1 0
V12
Dus minder wedstrijden maar wel met kerst en pasen zelfs dubbel spelen. Dan is de competitie in maart klaar. Wat een sukkel is dit. Promotie is Stadion verbouwen. Hoeveel failliete clubs wil hij erbij hebben.
0 -3
Boer
Je maakt een rekenfout. Elke club speelt 4 wedstrijden minder. Daardoor kun je heel augustus (4 weken) vrijhouden. Maar als je in januari ook niet speelt, zul je toch ergens anders moeten inhalen. Tussen Kerst en Nieuwjaar bijvoorbeeld of rond Pasen. Zo'n gekke gedachte is dat niet.
0 0
V12
Je speelt nu 2 weken niet in de winterstop en je start een maand later. Waarom zou je minder gaan voetballen. Hoeveel NL internationals zijn er bij ons in de eredivisie oververmoeid? De teams die regelmatig degraderen worden nu andere clubs en die komen in dezelfde labiele, financiële en als gevolg sportieve positie te zitten als De Graafschap, Cambuur, Excelsior etc. nu. Je wordt hier niet beter van. Sterker nog dit proces wordt versnelt door het verplicht verbouwen van je stadion waardoor de financiële malaise bij een degradatie nog groter is. Ze kijken alleen nog maar naar de verdiensten. Het gaat toch niet om hoeveel geld je met voetval verdiend. Het gaat er toch om dat je goed kunt voetballen met elkaar.
0 0
Sjaakvaak
Volgens mij mis je het puntje dat de competitie pas op 1 september start. Sukkel.
0 0
JPC40
wat doet dat ter zaken.
0 -1
JPC40
Zaterdagmiddag lijkt mij ook geen snugger idee, aangezien veel mensen nog werken op die dag, of zaterdag gebruiken om boodschappen te doen, of opa en oma moeten bezocht worden noem het maar op, wat wel zou kunnen is zaterdagavond, dan is iedereen thuis.
2 -2
JPC40
Als je 16 clubs gaat invoeren kan je net zo goed mee stoppen, we hebben al een zwakke competitie hiermee verzwak je het alleen nog maar meer mee.
zie liever 20 clubs in Eredivisie, om de onderling competitie te versterken, of desnoods wat mvdk hieronder al aangeeft een mix van Ned en Bel clubs bij elkaar, denk ook eerder dat dit op niet al te lange termijn een noodzaak gaat worden, gezien de discussie over een SuperLeague, zul je nu al dat proces in versnelde tempo moeten invoeren.
0 -4
w86
Met 16 clubs wordt je juist sterker, omdat de 2 zwakste clubs uit de Eredivisie gaan. Met 20 clubs komen er juist 2 zwakke broeders bij.
2 -1
Juichtoon
Neen hoor er zijn in de breedte gewoon 2 clubs minder die eredivisie spelen en dat scheelt voor die en clubs en voor de breedte heel veel. Minder wedstrijden, minder inkomsten etc. We moeten juist toe naar meer druk niet naar minder.
1 0
JPC40
nee juist niet, de onderste twee van de 16 zullen dan gaan verzwakken, je trekt dit alleen maar omhoog, hoe meer clubs hoe meer wedstrijden hoe meer strijd om de punten.
0 -2
Sjaakvaak
Hahahaha je hebt er duidelijk geen kaas van gegeten.
2 -1
Kingoffdatoilet
Volgends mij heeft de Schotse competitie vrij weinig clubs en wordt het daar alleen maar slechter. Zo gek is het dus niet. De pl heeft ook meer ploegen dan de eredivisie en daar gaan de meeste tv gelden naartoe.
1 0
JPC40
wou je daar op gaan wedden, reken maar dat dit klopt wat ik zeg.
het gaat niet beter worden met minder clubs, het gebrek ligt hem in het chronisch gebrek aan competitiviteit, in de Eredivisie, en NIET in minder clubs.
0 -1
RusselWestbrook
Je meent dit serieus hè?
1 0
JPC40
Ja ik meen dit en weet zeker dat ik gelijk heb hierin, minder clubs zal het probleem niet oplossen, het verschuift alleen maar.
1 0
RusselWestbrook
Hoe zorgen meer slechte clubs voor een hoger gemiddeld niveau?
0 0
JPC40
Trainers / coaches moeten daar voor zorgen, en KNVB moet voor onder liggende clubs extra bonus punten geven als zijn na winterstop meer wedstrijden gaan winnen, die play offs leuk en wel maar dat jaagt niks aan, dat zorgt alleen maar voor uitputting bij die clubs die play-off moeten spelen.
0 0
RusselWestbrook
Ik ga niet meer op jou reageren. Veel plezier met je bullshit.
0 0
JPC40
en jij heb wel zinvol idee hier over ???
0 0
Aeter
Ik zeg invoeren die hap.
0 0
mvdk
Ik zal jou eens een competitie presenteren:

1 Ajax
2 Anderlecht
3 Psv
4 Club Brugge
5 Feyenoord
6 AA Gent
7 Vitesse
8 Genk
9 AZ
10 Standard Luik
11 FC Twente
12 Zulte Waregem
13 Heerenveen
14 Charleroi
15 FC Utrecht
16 KV Mechelen

Beker van Nederland, Beker van Belgie en een gezamelijke beker.

Met de overige clubs een tweede en derde divisie, die alle 2 ook een stuk sterker zullen zijn dan nu. Er zullen natuurlijk slachtoffers vallen, maar dat moet dan maar. TV geld van de twee hoogste divisies van Nederland en België samenvoegen.
10 -1
MankeNelis
Dat ziet er als competitie heel aantrekkelijk uit. Wat gaat dat commercieel doen? Gaat een Beneliga zoveel inkomsten genereren dat we kunnen aanhaken of het gat enigszins kleiner maken bij de grote competities? De reken modellen waren ca 10 jaar geleden niet rooskleurig.
0 0
mvdk
Je zou de tv inkomsten kunnen verdubbelen. Dat is nog lang niet zo veel als de Engelse en Duitse competitie enzo, maar je hebt toch weer wat meer ruimte. 8 a 9 miljoen extra voor Ajax zou betekenen dat ze hogere salarissen kunnen betalen en door aantrekkelijkere wedstrijden komen spelers ook eerder. De slechtste wedstrijd is FC Utrecht vs Mechelen of zo. Bijvoorbeeld...
1 0
Jornnn
10 jaar geleden was er nog geen Nederlandse winkel in België. Nu stap je gewoon de AH, Hema en Kruitvat binnen in Vlaanderen.
1 0
chrisjuhhh
zou mooie wedstrijden zijn en ik vind dit wel wat
0 0
Jornnn
Lijkt me mooi om eens een aantal seizoenen te testen. Hoe doe je het met degradatie. Zou je bijvoorbeeld als nummer 8 kunnen degraderen als Nederlands team zijnde? Je kunt moeilijk Mechelen naar je Nederlandse Jupiler sturen bij wijze van.
0 0
mvdk
Gewoon alles compleet samenvoegen. Geen NL JL, geen BE JL, gewoon alles BENE.

3 divisies van 16 clubs, alles daaronder amateur of een eventuele 4e divisie.

In de Eerste Bene League zouden dan bijvoorbeeld gewoon de bovenste 5 Europees voetbal halen. Dan kan de 6e behaald worden via de gezamelijke beker. Als dat dan toevallig 6 Nederlandse of 6 Belgische zijn, maakt niet uit. De laatste 2 zullen dan moeten degraderen naar de Tweede Bene League.

Gezamelijk hebben beide landen nu natuurlijk meer Europese plaatsen, maar je kunt slechts 9 plaatsen verdelen:p. Dat is te veel. Wellicht dat je dan wel de nummer 1 rechtstreeks CL kunt laten spelen en de nummers 2 en 3 voorronde, omdat Belgie ook een voorronde plek heeft. Alleen is het de vraag hoe het met de coëfficiënt moet. Daarin zul je misschien op 0 moeten beginnen en een afspraak moeten maken met de UEFA over de te verdelen Europese plaatsen.

Overigens kun je het met die 3e cl plek ook anders doen. Je kunt hem ook inzetten als prijs voor de gezamelijke beker. Dat maakt de beker ook aantrekkelijker.
1 0
Justin4195
dan doe je net als in engeland gewoon meerdere betaald voetbal competities. per saldo maakt t niet uit maar maakt t wel een stuk aantrekkelijker
0 0
KRD89
Eens alleen zal in de kerst niet voetballen, we heeben nu ook een voordeel ten opzichte van landen die wel in kerst en oudjaar voetballen De rest allemaal mee eens weg met dat kunstgras!
1 -1
JPC40
Inderdaad dat kerstcompetitie dat put alleen maar de spelers uit, en heeft engeland geen ene moer opgeleverd.
0 -1
AjaxDordt
Minimum capaciteit kan ik me niet in vinden
0 0
JPC40
omdat sommige clubs nu al moeite hebben met invullen van de stadions, ??
0 0
Blankenburg
Dus bijna helemaal zoals het jarenlang is geweest.................Top! Eindelijk verlost van het feit dat de nummer 8 met een beetje geluk zomaar Europa in kan.
0 0
tijger19
Allemaal leuk en aardig, maar dit had jan met de korte achternaam ook kunnen bedenken. Ik ben geïnteresseerd in een Beneliga, benieuwd naar de financiële en sportieve mogelijkheden. Het wordt wel even tricky met de Europese plekken, hoe dat verdeeld gaat worden. Maar het moet mogelijk kunnen zijn en ook gunstig zijn voor iedereen.
0 0
MankeNelis
OT; Xavi kraakt KNVB rapport.

http://m.telegraaf.nl/telesport/article/26735074/xavi-kraakt-knvb-rapport
1 0
JCr14
Helemaal met Xavi eens.
0 0
Willem410
Het lek is boven jongens, met deze geweldige innovatieve plannen zal de CL finale binnen een paar jaar tussen Ajax feyenoord zijn.
0 0
Piejotter
Het is een plan, en ik denk dat er heel wat weerstand komt.
Voor een groot gedeelte blijft het een plan.
0 0
W Z A W Z D B
Op zaterdag middag is helemaal ruk. Ik moet dan gewoon werken en dat betekend dan dus dat ik vaak niet meer naar de Arena kan. Ik zal toch niet de enige zijn.
2 0
GrandMasterFlex
Uitstekend plan! Zo kan je weer aansluiting vinden met de top, de punten: echt gras, minimaal aantal toeschouwers, minder teams en juist wel de zaterdagmiddag (bijvoorbeeld om 16:30 of 17:00 is uitstekend.) Op zaterdag lekker je dingen kunnen doen en afsluiten met een wedstrijd van Ajax, waarna je toch nog wat aan je avond kunt hebben. Mocht dat je ding zijn :)
0 0
Piejotter
aansluiting met de top? Welke top?
0 0
gebruikersnaam
Zaterdagmiddag, top lekker 's middags voetbal kijken en daarna de kroeg in. Verder is het gewoon een kopie van de Premier League
1 0
EVH
Zaterdagmiddag ga ik zeer vaak amateurvoetbal kijken en enorm veel mensen doen op zaterdagmiddag de tuin, boodschappen, winkelen, zelf voetballen etc etc

Op zondagavond willen veel mensen thuis zijn want de volgende ochtend gaat vroeg het wekkertje weer.
0 0
Ferd
Dus de UEFA moet de Europese toernooien ook maar afschaffen want dat wekkertje gaat ook op de ochtend na een Europese wedstrijd
0 0
TVD020
de maandagochtend is mentaal andere koek ;)
0 0
dondonny
Op zondag moeten ook veel mensen voetballen of gaan amateurvoetbal kijken, dit kan ook een flinke belemmering zijn om naar het stadion te gaan
0 0
EVH
Zateragmiddag en zondagavond??? Dan lever ik meteen mijn seizoenkaart in.

Kuttijden. Zondagavond 16.30 uur, zoals nu wel voorkomt, vind ik ook helemaal ruk
1 -2
Fredschuit1
Zaterdag middag zorgt voor lege stadions. Hij Weet blijkbaar niet hoeveel mensen op de zaterdag gewoon moeten werken..
1 -1
gebruikersnaam
Dat is in Engeland en Duitsland ook het geval en daar zitten stadions ook gewoon vol.
1 -1
Fredschuit1
Juist Duitsland en Engeland. Kijk je wel eens om je heen bij competitiewedstrijden van Ajax? En dat op Zondag waar iedereen vrij is. Laat staan Zaterdag.
1 0
munser
zinloos om de oplossing voor het internationaal afglijden van NL in een herstructurering van de eredivisie te zoeken. Als er
0 0
AFCAjax
ben het iig niet eens met het veranderen van de tijden, gewoon zaterdagavond en zondagmiddag houden aub.
0 0
zlatan-beast
top plan, alleen de aanvangstijd van zaterdag middag misschien niet. voor de rest gewoon top plan. vooral het kunstgras, play iffs en 16teams is geweldig. je zult iets moeten doen om bij top aansluiting te vinden
1 0
gebruikersnaam
Helemaal mee eens. En begin zaterdag vanaf bv 16.00 dan is het prima te doen denk ik
0 0
Bullshit
Zal dom zijn om zaterdag middag te doen. Zoals hieronder al gezegd spelen wij als amateurs alle wedstrijden op zaterdag middag.
1 0
trodat4030
Zaterdagmiddag 14.30 aub niet! Dan ben ik op DT om jeugd te kijken en ik wil niet verplicht worden te kiezen. Daarnaast worden er op die momenten heel veel amateurcompetities afgewerkt, dat gaat je lege tribunes opleveren en is commercieel juist een heel slécht plan.
0 -1
Knalpot
En even doorlopen naar de Arena na een jeugdwedstrijd gekeken te hebben is dat niet iets?
0 0
Spuit11
Ik ben een grote voorstander van die playoffs verwijderen.

Het is toch te zot dat nummer 3, een PSV, Feyenoord of Ajax europees voetbal misloopt en dat een Vitesse of Heerenveen eens 1 wedstrijd excelleert tegen de top.
Dan mag zo'n Vitesse of Heerenveen naar het buitenland en weet je op voorhand dat ze geen wedstrijden pakken of winnen om de europa leageu in te gaan.
Op deze manier raken we wel heel gemakkelijk europese punten liggen.
3 0
strafschop
Hoe vaak is het voorgekomen dat Ajax of PSV niet door de play-offs kwam?
0 0
Spuit11
Je laat Feyenoord buiten beschouwing?
0 0
Robinjo1988
Prima punten. Gelijk doen!
1 0
luiszwaaris
Niet eens zo slecht
0 0
atalantanio
Met alle punten eens behalve dat spelen op maandag, dat heb ik nooit wat gevonden, laat het weekend lekker voor voetbal (en supporters) zijn. Maandag niet aan beginnen en vrijdag afschaffen.
0 0
Dwergje48
Bij het laatste punt maakte ik me even zorgen, omdat ik bang was dat we net als in Engeland dan geen winterstop zouden hebben, maar daar heeft deze meneer dus gelukkig wel aan gedacht.
Wel vind ik dat je ook aan de spelers, trainers, coaches etc moet denken. Zij willen waarschijnlijk ook wel thuis zijn met de feestdagen net als 'de gewone mens'.

Voor de rest kan ik niet echt iets verkeerds bedenken aan de rest van de punten. Wat mij betreft prima dus.
0 0
appiani
Helemaal mee eens!! Wordt er eindelijk nagedacht.
Maar nog liever een Beneliga. (zie
beneliga op fb)
0 0
Kingoffdatoilet
Ik zou zelf met meer teams spelen of er nog een bekertoernooi doorheen gooien. Dat werkt in Engeland namelijk prima en levert dus ook weer extra tv inkomsten op
0 0
Barra
Heb eindelijk het gevoel dat ze ook daadwerkelijk kijken wat het Nederlandse voetbal en de clubs ten goede komt en niet alleen eigen winstbelang. Jammer genoeg moet het eerst volledig uit de klauwen lopen voordat er actie ondernomen wordt, maar hopelijk worden ze wakker. Het volgende punt is hopelijk de jeugd en manier van opleiden grootschalig aan te pakken.
0 -1
trodat4030
Please laat ze met hun tengels van de jeugd afblijven.. Dáár snappen ze in Zeist totáál geen kut van..
0 -2
Patrick78
Zestien teams in de Eredivisie? Top!
1 0
TikkieTerugJaap
Doe mij maar een BeNeLiga met 20 teams. Geen play offs. Bekertoernooien apart.
1 -3
Kingoffdatoilet
Er kan natuurlijk ook een gezamenlijk(Nederland België) bekertoernooi komen naast wat er nu al is. Dit zorgt voor meer wedstrijden op hoog niveau en behoud van de eigen competitie.
0 0
RusselWestbrook
Doe het dan andersom: schaf de competities af en hou de bekers in stand. Dan kun je landskampioen worden in de beker en krijg je een competitie die veel sterker is.

Ik snap ook niet zo goed waarom mensen zo graag vast houden aan de eigen competitie Die competitie is namelijk het grote probleem: die is veel te zwak, te klein en heeft te weining exposure.
1 0
Kingoffdatoilet
Een gezamenlijke beker is tenminste nog mogelijk. De middenmoot en kelder van de Eredivisie en de Belgische league gaan er nooit mee akkoord om de competitie samen te voegen. Met een gezamenlijke beker speel je tenminste meer wedstrijden en tegen betere ploegen dus dat lijkt mij de makkelijkere en betere optie. Doe in de eredivisie dan maar 20 ploegen inplaats 18 dan kun je mooi met kerst etcetera spelen. Een competitie hoort gewoon binnen de landsgrenzen vind ik.
0 0
RusselWestbrook
Bijna met alles eens behalve het afschaffen van de playoffs. Die zouden juist uitgebreid moeten worden om het aantal wedstrijden op het hoogst mogelijke niveau in Nederland te maximaliseren.
0 -7
AlexIbarra
Een lekkere Manchester derby op maandag is een leuk toegift aan het voetbalweekend.
Maar Excelsior-Roda?
Denk dat het net zo lastig wordt om 10.000 man voor de buis te krijgen als naar het stadion.
Maar wel fijn dat we dan allemaal op kunstgras spelen. ;)

Promotie-degradatie playoffs eind vh seizoen vind ik altijd wel leuk, de nummer 6 die nog mag proberen de nummer 3 in te halen is idd niet heel eerlijk.
1 -1
WyZynDeBeste
Ik ben het helemaal eens met deze aanpak:

- Echt gras
- Minimum capaciteit is top
- Competitiestart 1 september is top (einde transferperiode, dan beginnen)
- Geen play-offs, eindelijk.

Het voetballen met kerst en oud en nieuw hoeft van mij niet. Ik ben persoonlijk enorm fan van een paar weken even rust voor zowel de jongens als ons fans. Maar dit zal bijna nodig zijn om de latere competitiestart te compenseren.
2 0
Winston
Ik vind het allemaal goede punten. Daarnaast zou ik zelf ook graag een Beneliga zien ooit, zorgt namelijk voor een sterkere competitie en het kan er misschien voor zorgen dat de kloof met de rest van Europa kleiner wordt. Bovendien zie ik liever een wedstrijd als Ajax - Anderlecht dan een cluppie als Excelsior.
0 0
MJ98
Dit is dus ongeveer de Premier League met minder teams
1 -1
ram
Okay, niet verkeerd.

Alleen "zondagavondwedstrijden"? Is dat handig.. Dan vervalt 'het bord op schoot' en iedereen zit maandag half dood op z'n werk.
2 0
MokumKing
Chris Woerts for president!
4 -3
Toon meer reacties