Infantino hoopt op videoref tijdens WK in 2018

SJvanveen, 02-09-2016 om 10:37, 2343 views, RAI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Gianni Infantino, de opvolger van Sepp Blatter bij de FIFA, hoopt de videoscheidsrechter tijdens het WK in Rusland in 2018 helemaal gereed te hebben. Björn Kuipers testte de videoreferee donderdagavond tijdens Italië - Frankrijk (1-3).

Tijdens de wedstrijd deed zich een penaltymoment voor bij een vermeende handsbal. Kuipers schakelde de videoscheidsrechter in, waarna besloten werd geen penalty te geven. Infantino spreekt in gesprek met het Italiaanse medium RAI van voetbalgeschiedenis. 'Je kon zien dat de arbiter het duel voor een paar seconden onderbrak.'

'Zij (de videoscheidsrechters) zagen dat het geen strafschop was', vervolgt de FIFA-baas. 'We leven in 2016, het is tijd om dit goed te gaan testen. Ik hoop dat we bij het WK in 2018 in Rusland deze technologie volledig kunnen gaan gebruiken', sluit Infantino af. Onder meer in het hockey is de videoscheidsrechter al helemaal ingevoerd. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maerthen
Hoopt dat met het WK 2018 helemaal ingevoerd is..., dus dat duurt nog een kleine 2 jaar. En dat vertelt die dan trots. Echt vooruitstrevend zijn ze niet bij de FIFA. Ze moeten eens een voorbeeld nemen aan hockey, daar is de videoref al helemaal ingeburgerd en zijn ze veel vooruitstrevender met de spelregels. Duurt ook een eeuwigheid voor een aanpassing is doorgevoerd. Wat is er dit jaar gewijzigd? O ja we hoeven vanaf dit jaar niet meer met zijn tweeën af te trappen, baanbrekende wijziging hoor.

Ik hoop dat ze ooit nog een keer het kaartensysteem gaan wijzigen. Dat is zo oneerlijk als maar kan. Waarom geen tijdstraf? Dan heb je ook direct voordeel als de tegenstander een gele kaart krijgt. Als je pech hebt krijgt de tegenstander een gele kaart en is die volgende wedstrijd geschorst.....wannneer die tegen je belangrijkste concurrent moet spelen....

Misschien dat Van Basten hier wat aan kan doen als hij straks naar de FIFA gaat?
0 0
RusselWestbrook
Ik moet echt op zoek naar kapitaal om een aluminiumfolie fabriekje op te zetten.
0 -1
ram
Hoopt? Jij bent de baas. Gewoon ff regelen dus.
3 0
RusselWestbrook
Ik ook.

Wordt verdomme tijd.
1 0