Advocaat weg als assistsent-bondscoach

SJvanveen, 15-08-2016 om 10:11, 4138 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dick Advocaat vertrekt alweer als assistent-bondscoach. Dat meldt de KNVB maandag. De voormalig bondscoach versterkte de technische staf van de KNVB, maar gaat drie weken voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK op zoek naar iets anders.

Naar verluidt is Fenerbahce de nieuwe bestemming van Advocaat. Zelf gezegd had de vertrokken assistent een clausule in zijn contract staan dat hij de KNVB elk moment kon verlaten, mits er een mooie aanbieding voorbij kwam. Desondanks is de KNVB teleurgesteld in de huidige ontwikkeling. 

Danny Blind: 'Ik ben verbaasd en teleurgesteld. Toen ik Dick in het voorjaar benaderde om assistent te worden gaf hij mij de indruk dat hij zich daar voor langere termijn aan wilde verbinden. Maar het heeft geen zin er lang bij stil te staan, we moeten door. Vanaf nu gelden alleen de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden. Er is werk aan de winkel.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Het is toch wel tragisch dat die titel nog steeds niet aangepast is.
0 0
MankeNelis
Dickie heeft een eigen pinautomaatje in de gang hangen, dan kan Dickie zijn eigen geld pinnen. Dickie doet het niet voor het geld, Dickie doet het om de sportieve uitdaging.
2 0
ram
Ik vind Dick eigenlijk maar een onbetrouwbare dick. Eerst België en nu dit.. Beetje triest.
1 0
MichelAngelo66
Wat een onbetrouwbaar stuk vreten is dat. Schaamteloze laaf met dezelfde professie als Sylvie Meijs.
2 0
ajaxinho
Gaan we nu Beenhakker aanstellen?

Het feit dat Advocaat was aangesteld was al een diskwalificatie van Blind.

Blind moet gewoon volledige verantwoordelijkheid op zich nemen.
Mietje dat hij is.

Sorry.
0 -1
timajaxkampioen
Hoezo is Advocaat een zakkenvuller? Fenerbace is toch gewoon een fantastische club en een verschrikkelijk mooie uitdaging. Ik zou het ook wel geweten hebben hoor.
0 -5
M.Olsen
Turkse bitterballen Dick?
0 0
flyingsoccer
Deze man weet ook niet wat hij wil of zijn ze centjes op.
0 0
NouriVandeBeek
Ik snap al deze negatieve reacties richting Dick niet echt. Dit doet Dick heel zijn leven al. Hij blijft dicht bij zichzelf als mens. Bovendien... wat is nou leuker. 3e man spelen bij Oranje of de hoofdcoach zijn van Fenerbache???

Het meest verbazingwekkende is de reactie van Blind en de KNVB. Als je Advocaat aantrekt met zo clausule, moet je nou niet verbaasd gaan doen. Je zet toch ook geen pedofiel bij een kindercrèche?
0 -2
JPC40
hij heeft nu al 3x geroepen dat hij geen club meer wil trainen, dat zegt al genoeg.
2 -1
NouriVandeBeek
Het zegt meer dat mensen nog verbaasd zijn dat hij alsnog een club gaat trainen.
1 0
4EVERAJAX
wat een l#ldebehanger... kan ie lekker een relaxed jobbie op z'n ouwe dag uitoefenen...belangrijk zijn voor gelukszoeker Blind en de rest van oranje ... gaat ie nog weer op zoek naar meer geld...pfff
0 0
JariHeijden
Triest inderdaad. Deze man is nog steeds onbetrouwbaar. Alleen maar homer naar nog met geld.
0 0
SnakeDoc
Zou ik ook doen als ik Dick was, met Danny Blind win je toch niks.
0 0
3*stars*3
Hahaa Dickie, money hungry zoals altijd.
Ach sommigen willen slapend rijk worden maar Dick werkt wel voor zijn geld en heeft een uitstekende zaakwaarnemer.
0 0
gras
Nou nou. Onze baby trainer heeft niemand meer die hem een slabbetje voordoet. Wat een ramp.

Het is toch een aanfluiting eerste klas dat een bondscoach begeleiding nodig heeft, omdat hij er zelf een potje van maakt.

En dat van Oostveen nu zogenaamd teleurgesteld is, terwijl hij de baby coach zelf heeft aangesteld.

En ook nog aan Advocaat een contract heeft aangeboden, waarin hem uitdrukkelijk werd toegestaan om het contract te verbreken. Als je dat niet had gewild, had je die bepaling niet moeten opnemen.

0 -1
JPC40
En inderdaad wat al gezegd is, zo betrouwbaar is Dick Advocaat, hij loopt bij iedereen weg, bij België bij Engelse club bij Oranje bij Feijenoord god weet hoe veel meer clubs, die man is inderdaad een eerste klas geldwolf, die man weet niet van ophouden.
0 0
De Ajax Ziel
Beetje triest dat Dick Advocaat op deze leeftijd nog geld achterna jaagt. Meer dankbaar voor Nederlandse roots mag best. Geen goed voorbeeld.
0 0
Ajax#1900
Alsof het zo'n droombaan is om het handje van Blind vast te houden bij een slecht Nl elftal. Blind mag blij zijn dat hij van Dick heeft mogen leren de afgelopen jaren.
0 0
boye04
Ook bij Fenerbahce is hij na 3 maanden weg.
1 0
afca95
Is het niet een keer tijd voor een buitenlandse coach bij Oranje...
2 0
Marcao
Waardeloze kerel. Met als "hoogtepunt" van zijn armzalige loopbaan De Wissel Van Robben op EK in Portugal. Haagse kakkerlak.
2 0
Eastwood
Tja, dit was wel te verwachten. Ruikt ie geld, dan is ie weg.

Beleid van niks bij de KNVB. Men had na het wk in 2014 Koeman voor langere termijn moeten vastleggen als bondscoach. Die wilde heel graag en taaide teleurgesteld af naar Southampton.
Nu zit je met Blind en Van Basten opgescheept. Begenadigd voetballers allebei, maar geen topcoaches. En de topcoaches liggen nu allemaal vast bij clubs. Van Oostveen, ga zo door...Not.
2 0
Wally020
Dat word weer lachen bij de snor vanavond!!
1 0
JohanDerksen
Ik had alleen de functies van Danny Blind en Dick Advocaat omgedraaid en het is weer helemaal goed bij Oranje. Hoe kan je nou Dick Advocaat assistent maken van Danny Blind?

Omdat de KNVB hun poot stijf wil houden en alsnog Danny Blind succesvol wil laten worden. Dat Dick Advocaat vertrekt is niet meer dan logisch. Danny Blind was al niet serieus te nemen vanaf dag 1 bij het Nederlands Elftal en dit is echt de klap op de vuurpijl. De KNVB met Bert van Oostveen voorop had hun verlies moeten nemen en Danny Blind moeten ontslaan en Dick Advocaat als hoofdcoach moeten aanstellen bij Oranje.

Geef Dick groot gelijk, lekker geld verdienen in Turkije.
1 -2
Red Devil
Hij blijft maar graaien dit misselijke ventje.
Echt om misselijk van te worden.
4 -3
blava
Tijd om de gehele technische staf te vernieuwen. De best beschikbare bndscoach zou Frank de Boer zijn geweest maar van Oostveen heeft weer eens zitten slapen. Van Breukelen wordt door niemand serieus genomen terwijl Blind en van Basten in november vorig jaar al hadden moeten opstappen. Met huidige generatie zal Nederland zich niet plaatsen voor het WK met de huidige technische staf. Allemaal veel te slap en het onbreekt aan welke visie dan ook.

Van Advocaat is bekend dat hij enkel en alleen voor het geld kiest. Dit baantje bij de KNVB was enkel en alleen goed voor zijn CV en vrije tijds besteding. Dit is bij iedereen bekend behalve bij van Oostveen en van Breukelen.
2 -1
pajax
in de winter kan ie 010 weer helpen als ze 14 punten achterstaan
2 -2
Cabj
Hahahah sterk
0 0
Savastano
Ach gossie, hij kan weer ergens anders 1 euro meer verdienen. Wat een karakter heeft die Advovaat toch.
5 -2
chrisjuhhh
Die maak nooit van zijn leven geld op .
Iedereen roept dat Overmars Dagobert Duck is met geld wat niet van hem is , maar Dikkie Dick zit letterlijk op zijn eigen geld .
Als er iemand is waar je niet op kan vertrouwen is hij het wel .
6 -1
Raoul14
Als hij ergens anders alleen maar meer geld ruikt is hij al weg....dat is in te calculeren.
5 -2
De Ajax Ziel
Sowieso niet op bondscoaches, die van het ene land naar het andere land huppelen.
Ook bondscoach zou nationaliteit van het land moeten bezitten.
1 -1
Ajax27
want? gebeurt echt in geen enkele sport...
0 -1
De Ajax Ziel
Jammer, waarom spelers wel en coaches niet. Doet toch iets afbreuk aan eigen sportieve identiteit en waarde.
2 -1
Lars93
Deels wel. Aan de andere kant kunnen 'kleinere' landen zich sneller ontwikkelen door een bondscoach uit een 'groot' land te halen. Zie Guidetti bij de volleybalvrouwen en Hiddink bij Zuid-Korea in 2002. Die prestaties zorgen weer voor aanwas in de jeugd en op langere termijn dus meer talent.
Natuurlijk geldt dat niet altijd, maar de kans op succes met een coach uit een topland is groter.
"Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zul je presteren zoals je altijd gepresteerd hebt." Geldt ook voor landen en hun sportopleidingen.
1 -1
Ajax27
Precies dat.. voorbeeld Hiddink is een hele goeie reden waarom.
0 0
De Ajax Ziel
Toch ongepast fenomeen. Het draait om instituut dat nationaal (voetbal)belang vertegenwoordigt en dat zouden toch de eigen mensen moeten doen..
0 0
strafschop
Zelfs in het voetbal is het niet ongebruikelijk dat een speler voor meer dan 1 land interlands speelt.
0 0
ajaxminimax
Achja dat weten we van Dick, als hij ergens nog meer geld kan krijgen is hij weg. Dick de geldwolf
2 -1
oudzuid2
wat n zooitje is het bij de KNVB. dramatische kwalificatie, geen EK, en iedereen gaat gewoon door alsof er niks aan de hand is.
0 -1
glob
mooi, opzouten met die Advocaat. Heb je niks an.
0 -2
masterrr
Advocaat als assistent was al verbazingwekkend gezien zijn cv. Het is natuurlijk een beetje een maf mannetje, maar wel een echte winnaar en je zag wel dat er bij Feyenoord en Oranje qua spel wat veranderde. Natuurlijk lastig te meten, maar ik denk dat hij het spelletje wel goed ziet.

Toen ik de bank van Oranje zag bij de oefeninterlands, vond ik Advocaat ook veel meer bondscoach dan Blind. Straalt veel meer uit.. ik begrijp het wel dat hij naar Fener gaat, maar dit is net als bij Belgie natuurlijk weer super raar gehandeld. Ook van de knvb die dit natuurlijk had kunnen verwachten
1 0
Redrum
Zo betrouwbaar is Dick Advocaat dus.
4 -2