[Update II] Van der Wiel tekent voor vier jaar

BvdPloeg, 04-07-2016 om 12:07, 8813 views, Fenerbahce.org |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De Turkse topclub Fenerbahce heeft bevestigd in gesprek te zijn met voormalig Ajax-verdediger Gregory van der Wiel. De laatste weken viel er al veelvuldig te lezen dat de club uit Istanbul interesse heeft in de rechtsback, maar nu lijkt een transfer definitief aanstaande te zijn.

Fenerbahce geeft aan dat aankomende maandag 4 juli de transfer officieel beklonken moet zijn. Van der Wiel speelde de afgelopen vier seizoenen voor Paris Saint-Germain, maar wist nooit een echte vaste basisplaats te veroveren. Zeker in het laatste seizoen zat de oud-Ajacied veelvuldig op de bank of zelfs de tribune.

Update - 19.09 uur (3 juli)
Gregory van der Wiel is aangekomen op het vliegveld in Istanbul. De rechtsback tekent hoogstwaarschijnlijk maandag bij zijn nieuwe club Fenerbahce. De oud-Ajacied geeft aan blij te zijn met zijn nieuwe werkgever. 'Ik voel me nu al welkom bij deze club.'

Update II - 12.05 uur (4 juli)
Gregory van der Wiel is definitief speler van Fenerbahce. De rechtsback tekende maandag in Turkije een contract voor vier seizoenen. Het is na Ajax, HFC Haarlem en Paris Saint Germain de vierde club voor de oud-Ajacied, die bij Fenerbahce ploeggenoot wordt van Robin van Persie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wat mot je?
Ohohohohohohoh......pakt minimaal 8 gele kaarten per jaar dus loopt voor "jan kut" te voetballen daar.....als het ff tegen zit moet Greg nog bijbetalen aan het eind vh jaar! Fenerbache is namelijk niet veel beter dan Galatasaray! Enne Greg......stiekem bij de buren schijten want wegen ze je stront iedere week! Iedere 500 gram moet je 200.000 euro schokken.....hahahahahaha
0 0
afca95
4 jaar lang rapnummers schrijven en een beetje trainen.. ideaal.. Wat een topsporter!
1 0
insectenverdelg
niks anders dan de laatste 6 a 7 jaar dus. Alleen in een andere stad.
1 0
A Cohen
Vult gewoon zijn zakken eerst in Parijs en nu in Istanbul.
Wie is ook weer zijn zaakwaarnemer ?
Is dat niet die pizzabakker ?
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Niks mis mee toch? Hij verdient geld bij topclubs. Knap gedaan. Ik zou hetzelfde doen.
1 0
Civilengineer
PSG is een topclub maar Fener niet echt.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Een plaatselijke topclub dan :)
0 0
ajaxinho
Vier jaar vakantie vieren.
2 0
meerzicht
Waarom gaat dit zo snel en horen wij nog niets over vd Hoorn. Dat lijkt ook wel weer een gebed zonder eind te worden.
0 0
Aeter
Misschien heeft het wel met de brexit te maken.
0 0
Civilengineer
Wordt volgens Sky Sports dinsdag medisch gekeurd.
0 0
JCr14
Kun je lekker verdienen maar wie wil er in godsnaam in Istanbul voetballen.
Verschillende aanslagen in de stad. Ook het voetbal is al getroffen.
En dat voor een paar knaken meer.
De hebzucht van spelers en makelaar zijn groter dan het gezonde verstand.
Ga toch lekker voor wat minder ergens in Europa voetballen.
0 0
AjaxMH
In Turkije beëindig je carrière als voetballer. Leuk voor spelers zoals kuyt. Doodzonde dit hoor.
0 0
Ajax4life16
Ja je zou denken dat hij bij een club als PSG al genoeg heeft gecasht.
0 0
Ajax27
Sneijder heeft precies hetzelfde gedaan.. was destijds ook 28. Turkse competitie heeft zich echt wel meer ontwikkeld dan je denkt. Staat iig hoger aangeschreven dan de Nederlandse schijt competitie.
0 -1
Civilengineer
De Turkse ploegen hebben weinig tot niets gepresteerd in Europa de afgelopen. Daarnaast hebben de meeste clubs sancties voor het overtreden van UEFA-regels. Je verdient er veel maar veel beter, nee zeker niet!
0 0
Ajax27
tjah... Nederland heeft nog minder gepresteerd. lekkerder weer daar, meer verdienen, minder media gedoe... heerlijk vertoeven daar. vd Wiel weet gewoon dat ie zelfs bij een laagvlieger in Duitsland/Engeland op de bank beland en geen Europees voetbal speelt. Dus gewoon verstandige keuze.
0 0
JPC40
Tja het is voor hem de enige keus om weer in ritme te komen, en er voor te zorgen dat hij bij Danny in de picture te komen.
Ik vind het ook wel eeuwig zonde dat hij niks beters kan krijgen, maar ja als je gaat prutsen bij Paris Saint Germain dan verkloot je het voor je zelf, als je bij Ajax verpruts dan krijg je ook geen goeie club, zie Boilesen.
0 -1
Gooseman
Onzin! Hij was gewoon tweede keus en kreeg geen eerlijke kans om zicht te bewijzen.
0 -2
JPC40
Genoeg kansen gekregen
1 -1
Gooseman
Vind je? Eerst kreeg Jallet de voorkeur, die niet veel beter speelde dan Greg. Toen Jallet geblesseerd was speelde Greg goed en degelijk. Daarna speelde Jallet weer en vetrok naar Lyon. Blanc had gewoon een voorkeur voor een Fransoos toen hij voor Aurier koos. Zelfs toen die hem beledigde kreeg hij nog de voorkeur. Niet echt de kans gekregen dus.
0 -1
Beretta
Aurier komt uit Ivoorkust.

Ik vond Greg vaak ook goede wedstrijden spelen maar hij mist op sommige momenten de concentratie. Als hij zich elke wedstrijd 100 procent kan inzetten en zijn aandacht er ten volle bij kan houden zou hij een absolute top RB zijn. Maar dat is nou eenmaal niet zo en zal het ook niet worden vermoed ik. Wel hoop ik voor NL dat hij het goed gaat doen. Met Greg en Tete heb je twee hele goede RBs die verschillende sterke punten hebben en daardoor heel nuttig zijn voor een eindtoernooi.
1 -1
Gooseman
Met een Frans paspoort.
0 0
ambtenaar
Istanbul lijkt me een heerlijke stad om te wonen.
7 -3
AFCA0492
sorry maar zou op dit moment echt niet daar willen wonen. kan me haast niet voorstellen dat een spaanse club hem niet wil hebben.
1 0
flasher93
jammer dat hij deze stap maakt. Had hem graag in Duitsland/Engeland/Spanje/Italië gezien. Blijft een betere speler dan een Janmaat imo.
0 -1
EVH
Ik denk dat Janmaat iets beter is. Of mag ik dat als Ajacied niet vinden
0 0
flasher93
mag jij zeggen hoor. IK vind hem verdedigend niet beter en vind hem aanvallend slechter. Bovendien is Van der Wiel sierlijker om naar te kijken (aanvallend). Maar dat is mijn mening
0 0
JPC40
Dat denk ik ook, maar hij heeft zich uit de picture gespeeld bij PSG.
1 0
flasher93
Dat heeft hij niet gedaan denk hoor. De trainer was gewoon het probleem. Ik zag iets voorbij komen met aantal aankopen van Backs de laatste tijd bij PSG. Die trainer wisselt er maar op los, zonder toelichting.

Het helpt niet echt mee als je de ene week op de tribune zit en de volgende week CL speelt en de week daarna weer op de bank zit. Hij heeft bij Ajax en ook bij PSG laten zien een prima back te zijn, vooral bij een aanvallend team. Turkijke is in meerdere opzichten stap die ik hem niet had aangeraden.

Het is daar niet echt veilig op het moment en de competitie is minder. Zijn salaris zal beter zijn, maar je komt moeilijker in beeld bij Oranje. Dit geeft kansen voor Janmaat en Van Rhijn om tweede back te worden.
0 -1
dianaajax
als je ambitie hebt , kies je niet voor geld maar om te spelen, 1 jaar op de bank kan aan de coach liggen maar niet 4 jaar
0 0
strafschop
In 13/14 en 14/15 als je kijkt naar het aantal speelminuten nog 70% gespeeld en daarmee behorend tot de drie verdedigers met de meeste speeltijd bij PSG. Afgelopen seizoen slechts 39% van de speelminuten en zijn direkte concurrent Aurier 55%.
0 0
flasher93
Zijn eerste jaar was logisch, daarna de aanvoerder uit de basis gespeeld en aankoop Aurier uit de basis gehouden. Laatste seizoen was het gewoon de coach die raar deed en niet communiceerde met zijn spelers.
0 -1
EVH
Niemand in de Europese top wil m meer maar dan kun je altijd nog voor serieuze knaken terecht in Turkije zo blijkt.
Vd Wiel / Van Rhijn beide beetje zelfde laken een pak, qua speler. Hoewel Van Rhijn never ever bij een club als PSG terecht gaat komen. Vd Wiel heeft daar mazzel mee gehad.
5 -1
Dip
AS Roma wilde hem hebben.
0 0
Runnerlex
Leuk voor hem...
1 0
Ewald
Zonde hoor.
0 0
Daantje Makkes
Daar wil ik nog niet dood gevonden worden...
2 0
Ferd
Waar dan wel? Er valt best wel iets te regelen
2 0
Ajacied33
Het is er nu onveilig,maar het is wel een prachtige stad dat Istanbul
1 -2
JPC40
En zij willen jou daar niet dood vinden ahahhaha
5 0
ram
Leuk
1 0