Sigthórsson: 'Naar Parijs om de Fransen te verslaan'

BartVeenstra, 02-07-2016 om 08:05, 2939 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nu Polen met huidig Ajacied Arek Milik en België (Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen) zijn uitgeschakeld op het EK in Frankrijk is Kolbeinn Sigthórsson de enige speler op het toernooi met een verleden bij Ajax. Met IJsland neemt de spits het zondagavond op tegen gastland Frankrijk, maar bang is hij niet. 'We gaan naar Parijs om de Fransen te verslaan', klinkt het duidelijk in De Telegraaf.

Afgelopen maandagavond schakelden de IJslanders grootmacht Engeland uit (1-2). 'Je kan het niemand kwalijk nemen dat we de zege op Engeland zo vierden. Wat wij hier uitvreten in Frankrijk is voor het hele land ongelooflijk. Tegelijkertijd geven al die blije mensen ons zoveel kracht. Iedereen in onze selectie speelt met zijn hart voor zijn land en de bevolking ziet dat.'

Ongeveer een jaar geleden verliet Sigthórsson Ajax voor het Franse FC Nantes. In Amsterdam wist hij nooit helemaal te slagen, maar desondanks kijkt hij met tevreden gevoelens terug. 'Toch zijn al die jaren in Nederland, eerst bij AZ, daarna bij Ajax, ergens goed voor geweest. Ik heb veel geleerd en dat betaalt zich nu uit', legt de spits uit, om erna te vertellen dat hij nog altijd verrast is door de unieke prestaties van IJsland. 'Op een zeker moment voel je ook dat we met het IJslands elftal weleens kunnen verrassen in de poule met Nederland. Maar in de buurt komen van een halve finale op het EK? Hou op, man. Iedereen zou je voor gek hebben verklaard.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Ik zie IJsland best winnen van Frankrijk, zo geweldig zijn zij ook niet die Fransen
Finale wordt denk ik Portugal vs Italie
0 0
pinballmagic
Grootmacht Engeland ??
Als je net als Rooney stond te voetballen werd je hier gelijk gewisseld.
De keeper liet de simpelste balletjes lopen
Als kane hun beste spits is en er zo geroepen wordt om vardy in te brengen.
Wat een hoop bagger is dat Engelse elftal .
De grote invloed van buitenlandse spelers doet daar bepaald geen goed aan
De engelsen hebben nauwelijks nog iets te vertellen in hun eigen competitie
0 0
Daantje Makkes
Bagger spits
0 -3
SoNick
Waarom zou hij inderdaad zuur terugkijken op zijn jaren. Heeft bij een prachtige club gespeeld. Als hij fit was, was hij doorgaans basisspeler. En hij heeft titels gepakt. Mooie ervaring toch. Helaas was dat niveau ook wel een beetje zijn plafond.
0 0
RusselWestbrook
Ik heb IJsland wel in de halve finale staan, maar daar is dan het eindstation.

Finale Portugal - Duitsland, Portugal Europees kampioen. Ronaldo lange neus naar Messi, Portugal naar de wereld, want tering wat spelen zij kut.
0 -4
EricAjax1
italie word kampioen.. en wales wint van portugal
0 0
Prethoofd123
Ik zie Wales nog best van Portugal winnen hoor! Zou ik tevens ook niet erg vinden. Portugal heeft tot nu toe alle geluk die ze maar konden krijgen gehad.

Ik gun het Bale ook meer dan die arrogant Ronaldo..
2 0
EVH
Alles is mogelijk op dit maffe EK.
0 0
DoorenAFCA
Zouden ze hier in het Nederlands elftal ook wel eens wat meer mogen doen, met hun hart spelen voor het land. Lijkt wel alsof geen enkele speler er zin in heeft. Allemaal verwende gasten.
5 -2
EVH
Je slaat door.

We hebben even een pittige tijd omdat we afscheid nemen van een topgeneratie en de aanwas er niet meteen was.

Komt allemaal goed. In de verdediging en het middenveld komen er een hele vracht goede spelers aan. Alleen in de aanval is het wat sappelen.
0 -1
RusselWestbrook
Eens.
0 0