Alderweireld: 'Hoge verwachtingen zijn logisch'

BartVeenstra, 06-06-2016 om 16:30, 4014 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Met Arek Milik heeft Ajax slechts één Ajacied rondlopen op het aankomende EK in Frankrijk, maar met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen kent de Belgische selectie liefst drie oud-spelers van Ajax. In gesprek met ELF Voetbal blikt Toby Alderweireld vooruit op het toernooi.

In de laatste oefeninterland (tegen Noorwegen, red.) voorafgaand aan het EK speelde Alderweireld samen met Vertonghen in het centrum, waar hij in de interlands ervoor met Vermaelen speelde in het hart van de verdediging. 'Het maakt mij niet uit of ik met Jan of Thomas (Vermaelen, red.) een koppel vorm. Maar met Jan heb ik natuurlijk al veel wedstrijden samengespeeld bij Tottenham. Maar die keuze is aan de bondscoach. Het hangt er ook vanaf wie topfit is. In de voorbereiding hebben we een paar spelers met blessures gehad. Dat is jammer', baalt hij.

Ondanks de zege op Noorwegen (3-2) beseft Alderweireld dat het beter moet willen de Belgen gaan presteren op het EK. 'Het is duidelijk dat het beter moet. Twee tegengoals mag niet', aldus de verdediger, die wel inziet dat oefeninterlands anders zijn dan wedstrijden op een EK. 'Dan voel je meer druk. De meeste spelers van ons zijn dat wel gewend van bij hun clubs. Het is dus ook logisch dat de mensen in België veel verwachten van ons. Wij willen in ieder geval de groepsfase overleven en daarna bekijken we het stap voor stap. Vanaf de knockout-fase is alles mogelijk', aldus de voormalig speler van Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Lastige keuze tussen deze 3 verdedigers.
Ik zou Vermaelen net zoals Mathieu bij Barca op linksback plaatsen.

Vertonghen wil ik wel eens op 6 zien spelen.
0 0
Raydo
Het is te hopen voor ze dat Lombaerts op wonderbaarlijke wijze fit geraakt. Vermaelen is geen type voor het spel dat ze willen spelen, terwijl Lukaku eigenlijk ook een matige optie is op LB omdat hij de kwaliteit mist en slordig is.

Vertonghen op 6 gaat sowieso niet gebeuren omdat het middenveld al overbezet is momenteel.
1 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Ik woon in de buurt van de grens. De haat richting Nederland is idd heel groot. Van mij mogen ze ook linea recta naar huis.
1 -1
suitie
Ik vind het geen haat wat de Belgen hebben. Het is gewoon een logische reactie naar ons. Wij staan bekend om ons chauvinisme en het "wij zijn de beste" houding. Niks mis mee maar dan krijg je nu idd zulke reacties op het moment dat je er niet bij bent. België heeft prachtige spelers van internationaal topniveau en behoort voor mij tot de kanshebbers. Ze moeten het nu wel waarmaken met zo'n selectie..
0 -1
..::Rootje::..
Lol. Ben vaak in België geweest en ze zijn daar gewoon aardig hoor. Gaan met respect met je om, en zijn erg gezellig.

Ging een keertje met een Ajaxshirt aan en ze spraken toen vol lof over Ajax. En ook daar zijn er fans van Ajax te vinden... en Real Madrid ;p.
Dus zo erg als jij het beschrijft, is het zeker niet.

En verder hebben ze wel het recht op een beetje stoer te doen. Nederlanders lachen hun ook uit als ze verliezen, maar o wee als die Belgen dat doen. Ja, dan mag het niet hoor. Want de enige die wat mogen zeggen zijn de Nederlanders en de Ajacieden, alsjeblieft zeg.
Ze hebben het op het WK naar behoren gedaan, en zijn veel verder in voetballend opzicht dan Nederland.
Ook hebben ze een selectie waarvan hun spelers bij topploegen spelen. Wat heeft Nederland?? Lol.
2 0
Raydo
Ik woon nu 4 jaar in België en ik kan bevestigen dat er bij een luidruchtige minderheid een diepgewortelde haat naar NL is. Calimerogedrag, absoluut. Overgrote meerderheid doet echter wél normaal (hoewel er wel veel vooroordelen leven), en zoals jij zegt 1-op-1 altijd respectvol.
1 0
..::Rootje::..
Lees de reactie van AFCA1900 hieronder, en het valt compleet te begrijpen. Maar dat heb je overal wel. Ook hier in Nederland zal er wel een aantal mensen zijn, die België alles misgunnen. Dus het komt van beide kanten.
0 -1
Runnerlex
Spanje, Duitsland. ...
0 0
Raydo
Logisch gezien de namen, niet gezien het spel.
0 -2