KNVB mag videoarbiter wellicht 'live' testen

BVeenstra, 02-06-2016 om 22:50, 2977 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB mag zeer waarschijnlijk begin 2017 voor het eerst 'live' gebruik gaan maken van de videoarbiter. Nederland behoort met nog vijf andere landen tot een groep die door de FIFA zijn uitgekozen om de meerwaarde van de videoscheidsrechter te gaan testen. Dit meldt de KNVB donderdag.

De andere vijf landen die ook op de nominatie staan om de videoarbiter te gebruiken zijn Australië, Brazilië, Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten. Met behulp van camerabeelden kunnen scheidsrechters op het veld geholpen worden bij wedstrijdbepalende situaties. Wanneer, na de FIFA, ook de IFAB definitief akkoord gaat, zal vanaf begin volgend jaar de videoarbiter gebruikt worden.

In het onderzoek naar het nut van deze videoscheidsrechter heeft de KNVB in de laatste drie seizoenen een voortrekkersrol vervuld. Zo werd het systeem al getest, zonder dat de scheidsrechter op het veld verder geholpen werd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Wat heeft de fifa en de ifab er nou weer mee te maken, als de knvb het test omdat ze dat zelf willen zionder fifa's toestemming dan gooit de fifa nederland en nederlandse ploegen uit z'n toernooien? wat een onzin.
0 0
ram
Zou mooi zijn! Dan ligt voetbal nog maar 50 jaar achter ten opzichte van andere sporten. Nu is het grofweg 150 jaar geloof ik.
0 0
Ajax412
Ik dacht dat dit volgend seizoen in de Beker al ging gebeuren in Nederland?
0 0
*Bonsie*
Nederland is weer haantje de voorste hoor sjonge jonge jonge (Y)
1 -3