Van der Wiel: 'Blanc sprak nooit met mij'

BVeenstra, 23-05-2016 om 18:15, 6188 views, Eurosport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vol goede moed verliet Gregory van der Wiel Ajax in de zomer van 2012 voor een buitenlands avontuur bij Paris Saint-Germain. In vier seizoenen tijd wist hij bij de Franse topclub nooit echt uit te groeien tot een vaste basisspeler, wat hem zeer teleurstelde. Tevens geeft de rechtsback in gesprek met Eurosport aan dat hij nooit sprak met PSG-trainer Laurent Blanc over zijn plek buiten het elftal.

'We communiceerden niet echt. Eigenlijk totaal niet. Ik denk dat hij er niet van houdt om met zijn spelers te praten', vertelt de Amsterdammer. 'Hij gaf nooit een reden waarom ik tweede of derde keus was. Misschien had ik dan zijn keuze kunnen begrijpen.'

'Ik heb altijd mijn best gedaan om mijn plek in het elftal te veroveren', vervolgt Van der Wiel, die enorm baalde van de situatie. 'Als dat mislukt, is dat te accepteren. Maar het is een teken aan de wand als er geen vertrouwen in mij is wanneer ik tweede keuze ben. Ik voelde me er soms erg slecht door. Ik was erg teleurgesteld en ik schaamde mij ook, omdat ik de kwaliteiten heb om in de Champions League te spelen', besluit de oud-Ajacied, die deze zomer op zoek zal gaan naar een nieuwe club.

Ben jij goed in het voorspellen van voetbalwedstrijden? Schrijf je dan nu gratis in bij Scorito en voorspel het EK!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daantje Makkes
Wat moet je daar ook.. Je verdiend veel beter
0 0
Jasper Keuper
kom maar terug help alle jonge spelers maar en als stand-in van tete
0 -2
Sterretje73
Alsjeblieft niet zeg. Ballen kan hij maar je leest hier toch weer dat het hem echt aan mentaliteit ontbreekt.
2 0
Chesterson93
Ik denk dat zo'n jongen zijn schouders moet ophalen voor de debiele dingen die over hem gezegd worden door "supporters" en ervaringsdeskundigen wiens leven niet verder reikte dan de 5e klasse zaterdag. Maar goed, hij leeft het leven en door dit soort reacties begin je te begrijpen waarom die koptelefoons zo'n "hype" zijn. Anders moet je die ragidioten om je heen horen schreeuwen en lomp doen. Nadeel is wel dat ook kinderen hiermee gepasseerd worden en voor hun is dat toch een andere beleving. Als er een middenweg gevonden wordt, kan die speler wat mij betreft lekker die koptelefoon ophouden.
0 -2
Sterretje73
Ik lees nu al twee reacties van jou waaruit lijkt alsof je ten eerste nooit wedstrijden ziet en ten tweede weinig realiteitszin hebt als het gaat om wat voor een spelers ons wel of niet beter maken. Natuurlijk hoeven Boilesen en van Rhijn niet extra de grond ingetrapt te worden maar kom op zeg...die zijn toch beiden niet voor niets op karakter uit het elftal gezet.
1 0
De Nees
Greg van der Terug is een bang konijn zodra de bal in zijn buurt komt. Kijkt altijd eerst of zijn keeper vrij staat.
1 -1
wladimir
Tottenham?
0 0
Fredschuit1
Misschien sprak ie wel maar had je je headset nog op je kop, greg..
11 0
Wijnvoord
vreemde reactie
0 -7
je
lekker rustig
0 0
TikkieTerugJaap
Net alsof Greg dit echt erg vind. Die gaat gewoon cashen in Amerika ofzo.
0 0
Willem Alexander
Geef hem eens ongelijk, leuke vriendin, wk finale achter zijn naam en toch belangrijke wedstrijden gespeeld. Keuze is niet moeilijk.
0 0
mistermiyagi
Zo goed is hij nooit geweest, als aanvallende back heeft hij te weinig snelheid en een matige voorzet.

Leuk voor een subtopper, zijn vervanger bij Ajax is helemaal weggezakt, die haalt het niveau Ajax niet eens.
1 0
DonAdam
Ik word altijd zo moe van die profs die jengelen dat ze nooit uitleg hebben gekregen waarom ze ernaast staan. Je concurrent is beter, en daarom sta je ernaast! Hoezo snap je dat niet?! Je moet dankbaar zijn dat je grof geld verdient met je hobby. I.p.v. lullen en jengelen harder trainen en als je de concurrentie niet aankan je zaakwaarnemer een kleinere club laten regelen.
7 0
Rho1980
Amen! Vraag me ook altijd af bij zulke tesksten of hij dan zelf ook het iniatief heeft genomen. Als het je dwars zit stap dan zelf naar Blanc.. in al die jaren is hij ongetwijfeld wel eens aanspreekbaar geweest.
1 0
UltimateKaos
Ik kan het soms wel begrijpen hoor, stel dat 2 twee rechtsbacks ongeveer even goed zijn, maar de ene is meer a la tete en de andere meer a la van rhijn. Dan kiest de trainer op basis van tactiek en niet persé op basis van kwaliteit.
0 0
Ajax4life16
dit is een beetje natrappen.. Hij heeft 4 jaar de tijd gehad om die Blanc te vragen waarom hij er buiten staat, als je dat dan nalaat moet je niet in de media gaan lopen lullen
3 0
flasher93
Prima speler, toch even de de aanvoerder uit de basis gespeeld en toch nog de meeste mooie wedstrijden kunnen mee pakken, o.a. in de CL. Paar mooie assists op zijn naam staan, lekker gewoond, mooie vriendin. Heeft al met al een prima tijd gehad daar in Frankrijk, nu hoop ik dat hij een volgende mooie club kan vinden in Engeland.
2 0
PetrusKeizer
mee eens, er beweert hier iemand dat greg n matige voorzet heeft, ik denk dat ibra daar iets anders over denkt.
0 0
ibrahendriks
Heeft daar zeker goede wedstrijden gespeeld. Bundesliga, als aanvallende back?
0 0
wt4ajax
Eerder een speler voor Spanje. Type Dani Alves, lang niet zo goed natuurlijk, maar past wel in een systeem waar backs heel hoog staan en wat ze in Spanje vaker toepassen. In Engeland wordt hij waarschijnlijk veel meer afgerekend op het verdedigende aspect en fysiek wordt hij ook makkelijk weggezet door die buitenspelers daar.
1 0
flasher93
kan ook idd. Als hij maar in een voetballend elftal komt. Daarom moet hij niet naar Italië
0 0
Pinpanter
PSV jaagt vaak op vrijkomende oud-Ajacieden. Ik moet er toch niet aan denken dat hij in Eindhoven gaat spelen. Dan kun je dat de speler niet kwalijk nemen.
0 0