Padt kijkt positief terug op tijd bij Ajax

Sergio Padt heeft in gesprek met de NOS positief teruggekeken op zijn periode als speler bij Ajax. De voormalig doelman van de Amsterdammers speelt zondag met zijn huidige club FC Groningen tegen zijn jeugdliefde. 

'Ze hebben mij altijd goed behandeld en ik heb er geen nare gevoelens aan overgehouden. Wat dat betreft voelt het treffen met Ajax op Valentijnsdag meer als het weerzien met een oude geliefde dan met een vervelende ex', aldus Padt. 

De keeper brak echter nooit door in de hoofdstad, mede door zijn eigen keuzes. 'Het was de droom van mijn Amsterdamse vrienden om mij in het Ajax-tenue te zien spelen. Maar ik had net een heerlijk jaar bij Go Ahead achter de rug', doelt Padt op zijn verhuurperiode aan de Jupiler League-club. 'Ik had geproefd van het spelen. Ik werd toegejuicht door de fans in een volle Adelaarshorst, dat wilde ik niet opgeven.'

Na Deventer vertrok Padt naar Gent. Nu staat hij voor het tweede seizoen op rij onder de lat bij FC Groningen. De jeugdinternational is blij met zijn beslissingen. 'Bij Ajax kon ik na Cillessen, Vermeer en Stekelenburg derde of vierde keeper worden. Maar ik wilde spelen. Weggaan bij Ajax was mijn eigen keuze. Als het fout ging, kon ik het mezelf verwijten. Ik ben tevreden over mijn carrière in de vijf jaar nadat ik Ajax verliet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Franse Henk
Kijk, zo kan het ook! Gewoon waardering voor de vereniging waar je het geprobeerd hebt, maar waar je je realiseert dat je niet de 9 bent die ze nodig hebben, maar de 7. En het leuker vinden om voor iets minder salaris IN het veld te staan dan voor iets MEER salaris op de bank te zitten. Helemaal goed!
1 0