Kalezic: 'Willen onze progressie aantonen'

BartVeenstra, 30-01-2016 om 21:50, 1906 views, Roda JC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Roda JC-trainer Darije Kalezic hoopt zondagmiddag, wanneer zijn ploeg het opneemt tegen Ajax, dat zijn elftal de progressie kan aantonen die het heeft geboekt sinds de eerdere wedstrijd tussen beide clubs dit seizoen. Eind oktober ging de club uit Kerkrade namelijk met 6-0 kansloos onderuit in Amsterdam.

'Tachtig procent van onze spelers maakten toen voor het eerst hun opwachting in de ArenA', vertelt de oefenmeester op de officiële website van Roda JC. 'Dat we daarvan hebben geleerd, bleek onder meer uit het 1-1 gelijkspel bij PSV. Die lessen willen we zondag meenemen tegen Ajax. Natuurlijk zijn zij favoriet, maar ik ga ervan uit dat het, mede door de komst van onze aanwinsten, een heel andere wedstrijd wordt dan in Amsterdam.'

Afgelopen dinsdag kwam Ajax in eigen huis niet voorbij Heracles Almelo (0-0), hetgeen Kalezic verbaasde. 'Maar ze voeren niet voor niets vanaf de eerste speeldag de ranglijst aan. Misschien heeft PSV meer individuele kwaliteiten in huis, maar als team presteert Ajax duidelijk beter. Frank de Boer beschikt over een heel goed ingespeelde ploeg vol automatismen die met veel vertrouwen en lef speelt en vrijwel geen steken laat vallen', beseft de trainer van Roda JC zich.

Toch gelooft Kalezic in een goed resultaat tegen de Amsterdammers. 'Dat neemt niet weg dat wij ook voor onze kansen zullen gaan', zo vertelt hij. 'Natuurlijk moeten we gedurende negentig minuten zakelijk zijn, maar tegelijkertijd moeten we ook zo vrijuit mogelijk proberen te voetballen door met flair te spelen en lef te tonen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Ajax voetbalt als een natte krant maar door een goede verdediging staan we bovenaan. Wellicht Gudelj eruit voor Sinkgraven en El-Ghazi in de spits met Schöne en Younes om hem heen.
0 0
flyingsoccer
lef heeft hij het wel over het goede Ajax.
0 -1
Rhythim
Laat dat 'lef' maar weg, speelden ze maar met lef
0 -1
Justin4195
op zich hebben ze wel lef als ze zo durven te spelen als afgelopen tijd
0 0