[Update] Contract Sarpong ontbonden

BvdPloeg, 31-01-2016 om 09:23, 6527 views, The New Zealand Herald |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacieden Roly Bonevacia en Jeffrey Sarpong spelen inmiddels samen bij het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix, maar het gaat bij de club, die graag in de top vier wil eindigen, niet geheel naar wens. Phoenix, de enige club uit Nieuw-Zeeland in de Australische competitie, staat slechts zevende en Sarpong moet het ontgelden in Australische media. 

'De grootste teleurstelling is Jeffrey Sarpong. Er is nog voldoende tijd om hem op gang te laten komen, maar het moet nu wel gebeuren. Hij kwam bij ondertekening van zijn contract als echte kwaliteitsspeler binnen die jarenlang in de Ajax-opleiding en in de Primera División heeft gespeeld', schrijft The New Zealand Herald.

'Maar het is tot op heden een raadsel waarom hij (Sarpong red.) gehaald is. Hij heeft een zeldzame glimp van zijn kwaliteiten laten zien en staat vaak aarzelend op het veld.' Roly Bonevacia krijgt wel positief commentaar. 'Tegenstanders weten wat Roly Bonevacia allemaal kan met een bal, maar scheidsrechters beschermen hem niet genoeg', aldus de krant. 

Bonevacia en Sarpong braken beiden niet door bij Ajax. Eerstgenoemde debuteerde nog onder Martin Jol in de Eredivisie maar belandde via onder meer Roda JC in Australië. Sarpong kwam tot meer wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, maar ging naar Real Sociedad alvorens hij terugkeerde in de Eredivisie bij NAC. 

Update - 09.21 (31 januari)
Jeffrey Sarpong en Wellington Phoenix zijn uit elkaar, zo meldt FOX Sports. De oud-Ajacied kreeg de laatste weken al veel kritiek op zijn spel in Nieuw-Zeeland en in goed overleg is besloten om het nog lopende contract te ontbinden. Sarpong, die in zijn carrière twintig wedstrijden speelde voor Ajax, zit zodoende zonder club.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
zn contract is ontbonden, folks. Dit was dus ooit n hele aardige speler....
0 0
J00DT0TMIJND00D
Was ooit een toptalent in de jeugd toch? Of zie ik dat verkeerd.
0 0
flasher93
Was een prima speler voor menig Eredivisie club. Maar goed, waar hij nu zit is het ook niet verkeerd. Niveau is laag, maar prachtige omgeving en salaris
0 0
WinstonWeed
Contract is ontbonden.... bye bye salaris!
0 0
Hanszel
Even een aanvullende noot dit artikel. Beide spelers spelen voor Wellington uit Nieuw Zeeland. Dit is de enige club uit Nieuw-Zeeland die uitkomt in de Australische A-League. Roly begint langzamerhand uit te groeien tot één van de smaakmakers in de A-league.
3 -2
jaribombari
Beetje zakjes vullen Down Under. Prima toch. Laat ze lekker schrijven. Sarpong moet al lang een flinke spaarrekening hebben als ie een beetje slim met z'n geld gedaan heeft. Hij is 27. Straks nog even 3 jaar cashen in de Chinese competitie en dan kan ie wel stoppen. Toch handig zo'n Ajax stempel op je hoofd.
1 -3