FC Utrecht wil toelichting over schikkingsvoorstel

LeonardoAjaxx, 06-06-2015 om 09:46, 3427 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Utrecht wil toelichting over het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal over de antisemitische spreekkoren van de aanhang in de thuiswedstrijd tegen Ajax in april.

De aanklager wil de club uit de Domstad een boete geven van 10.000 euro en een lege Bunnikside (harde kern) bij de eerstvolgende confrontatie tegen Ajax. FC Utrecht wil graag in gesprek met de aanklager om te weten op welke punten de clubleiding tekort is geschoten.

'Het accepteren van het schikkingsvoorstel, zonder enige toelichting, lost het landelijke breed maatschappelijke probleem niet op', zo laat het bestuur weten op de clubsite van FC Utrecht. 'Het is verwerpelijk en onacceptabel dat hiervan in haar stadion sprake was. FC Utrecht neemt hier nadrukkelijk afstand van en biedt hiervoor nogmaals haar excuses aan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A Cohen
Heel simpel, dit zou mijn antwoord als aanklager zijn:

Het is niet de 1e keer dat supporters van uw club, vanaf hier te noemen als "domoren" zeer racistische, beledigende en/of wanstaltige liedjes ten gehore brengen die zeer kwetsend zijn voor "joodse" samenleving hier ten lande.
Wij noemen dat in ons vakjargon beledigende en racistische spreekkoren ten gehore brengen.
Ik had van u als clubleiding mogen verwachten, via de omroepinstallatie op te roepen om deze spreekkoren te doen laten stoppen, c.q. een direct verzoek aan de scheidsrechter doen laten uitgaan via de 4e official de wedstrijd tijdelijk te doen laten staken om de gemoederen van uw "domoren" tot bedaren te laten komen.
U heeft helemaal niets gedaan.
Dat wordt u in ernstige mate verweten, vandaar deze passende strafmaatregel.

Volgende keer wordt het een vol stadion met alleen supporters van Ajax, die op vertoon van hun seizoenkaart een toegangsbewijs tegen de vastgestelde prijs kunnen kopen.

DOMoor, u zijt gewaarschuwd.

Schandalig gedrag van de domoren, wordt nu eindelijk eens aangepakt, doen ze al jaren.
0 -1
Piejotter
De reactie van FC Utrecht vind ik te kort door de bocht. Het is niet zo dat je er helemaal niets aan kunt doen. Natuurlijk is dat probleem niet zomaar opgelost maar je kunt er wel aan werken je supporters te laten weten dat het ook anders kan. Dmv bijeenkomsten, flyers, en als het niet anders kan stadionverbod via de camera's hangen te bestuderen. En anders extra camera's te plaatsen. Helemaal niets doen en zeggen excuses, lekker makkelijk !
0 0
Ajax meister
Een club kan er gewoon weinig aan doen. Of ze moeten die harde kern opheffen, maar dan kan je dat bij elke club wel doen.
Of het nu bij Ajax is of Groningen, ze gaan allemaal wel een keer/meerdere keren over de schreef. Ajax fans zijn ook geen lieverdjes, kijk maar die wedstrijd Ajax- Zwolle in Rotterdam. Ik ben bang dat er geen voetbal meer overblijft.
0 -4
Rhythim
Ze willen weten op welke punten ze tekort zijn geschoten?

Slechts op een specifiek punt: alle.
1 -1
AFCAwooz
Op zich is het logisch dat ze toelichting willen. Al is het alleen maar om het feit dat zij nu straf krijgen terwijl er bijna elke wedstrijd van ajax spreekkoren zijn over joden.
0 0
gebruikersnaam
Hier heb je uitleg: Het was voor iedereen luid en duidelijk hoorbaar maar vanuit de club werd er geen enkele actie ondernomen. De club nam pas afstand toen het breed in de media kwam. En zelfs toen probeerde men het te bagataliseren.

Het feit dat ze nu nog toelichting willen zegt al meer dan genoeg

En dan nu gaan lullen over een breder maatschappelijk probleem. Alsof we dit wekelijks horen in de nederlandse stadions
3 0
Simon1
?10,- euro...? xD
0 0