[Update] Jordanië wil Prins Ali snel voordragen

JipVR, 03-06-2015 om 07:00, 15274 views, FIFA |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Sepp Blatter stapt op bij de FIFA, dat heeft de net herkozen president van de wereldvoetbalbond dinsdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De 79-jarige Zwitser stond liefst zeventien jaar aan het roer bij de bond en zou voor een vijfde termijn gaan. Een onderzoek van de FBI naar corruptie bij de FIFA zorgde er echter de laatste week voor dat de FIFA en zijn president onder zware druk kwamen te staan.

Dinsdag werd de positie van Blatter helemaal onhoudbaar, toen duidelijk werd duidelijk dat secretaris-generaal Jerome Valcke betrokken was bij een betaling van de FIFA aan de CONCACAF. De wereldvoetbalbond zou 10 miljoen euro hebben betaald aan de confederatie en volgens de FBI zou het om smeergeld gaan. De FIFA sprak de beschuldigingen van de Amerikaanse opsporingsdienst tegen, maar een document kon de beschuldigingen later op de dag bevestigen.

Tijdens de persconferentie liet Blatter weten dat hij te weinig steun voelde om zijn rol goed te kunnen vervullen en om die reden roept hij een buitengewoon congres bijeen. De taken van Blatter zullen aan iemand anders worden overgedragen.

Update 7.00 uur - woensdag
De voetbalbond van Jordanië ziet Prins Ali bin Al-Hussein liever vandaag dan morgen de opgestapte Sepp Blatter vervangen als voorzitter van de FIFA. De Zwitser gooide dinsdag de handdoek, maar de voetbalwereld zal voorlopig nog niet van hem af zijn, onder meer omdat er over vier maanden (of later) nieuwe verkiezingen moeten komen. 'We onderzoeken de rechtmatigheid van het voorzitterschap en of prins Ali FIFA-voorzitter kan worden omdat Blatter is gestopt', tekent De Telegraaf woensdagochtend op van het Jordaanse medium Petra uit de mond van Salah Sabra, voorzitter van de Jordaanse bond.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Het lijkt met voor de FIFA het beste als Van Praag voor vijf jaar voorzitter wordt en die tijd gebruikt om schoon schip te maken. Degene die dat doet zal veel vijanden maken en het is dus beter als dat iemand is die maar één termijn voorzitter wil zijn. De opvolger van Van Praag komt dan op een schoon schip binnen en zal zijn termijn niet beginnen met allerlei interne ruzies.
0 0
Sjaakvaakpraatpoep
Wel leuk een voorzitter uit een echt voetballand en ook een wereld speler geweest hoop echt dat Ali het gaat worden
0 -1
Sjaakvaak
Ga je nu onder mijn naam overal poep praten ja?
0 0
A Cohen
Ik heb het vorige week nog geschreven.
Die komt vanzelf aan de beurt. In Amerika, de FBI stelt zo'n corrupte zakkenvuller een deal voor.
Jij krijgt strafvermindering als je gewoon gaat vertellen hoe het precies zit.
Gisteren werd de re. hand van Seppie verdacht van het betalen van 10 miljoen smeergeld.
Het werd Seppie nu echt te heet onder de voeten.
Hij komt ook terecht achter het hek. Seppie haalt de herfst niet.
0 0
geronimo
Laat die Ali maar wegblijven, das echt niks
0 0
AFCABart
Blatter doet dit volgens mij niet voor niks. Wanneer er gestemd moet worden is het merendeel van de stemmers nog altijd 'pro blatter'. Het zou mij dus ook niet verbazen wanneer er ineens een andere gladjanus naar voren wordt geschoven door misschien wel blatter himself. Dan schiet je er dus helemaal niks mee op.

Verder moet van Praag het natuurlijk gewoon proberen. Die Jordaniër was gewoon lachwekkend. Een pot appelmoes heeft nog meer uitstraling.
2 0
IamLegend
nu feyenoord nog opstappen uit de eredivisie en ik kan feestend het weekand ingaan.
1 -5
Ajax27
Zodat onze competitie nog minder interessant wordt?
Zodat de klassieker uit de competitie verdwijnt?
Zodat er 2 mooie potten per jaar verdwijnen?

Goed idee ja stumpie.
0 0
AjaxD1986
Nu Platini en de rest van die corrupte teringzooi nog die tegen hulpmiddelen zijn en de boel lopen te flessen waar je bij staat. (Ik denk nog steeds aan Lyon en Zagreb en de drie afgekeurde goals van Ajax tegen Real met Lodeiro nog in de spits)
0 -1
Ellende
Lets go Blatter, let's go Blatter, let's go Blatter
2 0
Wayout
Blatter in de bak. Die Prins uit Jordanië vertrouw ik ook niet..... Laat die maar in de olie....Dus let's go......................Van Praag!
2 -1
mvdk
Feestjeeee!!!! Eigenlijk moeten we naar Leidse....
0 0
Ajaxgek1980
DANKJE FBI. Eindelijk eens bewijs gevonden. Gaat dit het begin worden van een nieuw tijdperk of gaan we nu te hard van stapel?
0 0
DavidAFCA
Let\'s go Fifa! Let\'s go Fifa!
0 -1
johnd
Kunnen Prins Ali, Van Praag en Figo het tegen elkaar gaan opnemen.
0 0
gebruikersnaam
Komen er nu verkiezingen of kan hij de taken nu aan een maatje van hem overdragen?
0 0
weslo
Verkiezingen zsm
0 0
Starkoo
Feestje! Tijd voor moderne hulpmiddelen!

Van Praag lets go lets go!
1 0
ST
Dit is goed nieuws! Doen die klote Amerikanen na 1945 eindelijk weer eens iets goed!
1 -1
ajaxmening
Oef die is wel heel kort door de bocht.
0 0
Chesterson93
Haha sarcasm is too d*mn high !
0 0
grannig mokum1
lets go Fifa, lets go fifa
0 -1
Daniii
Misschien krijgen we nu de Twente constructie met een stroman en dan Blatter achter de schermen nog steeds de touwtjes in handen heeft, hoop dat Van Praag de opvolger word niet omdat z'n vader (en hij ook waarschijnlijk) een Ajax man is of Nederlander is, Vind hem gewoon een verstandige man en met hem zie ik wel vooruitgang met de FairPlay regels.
0 0
MickS
nou hehe, elk weldenkend mens wist allang dat hij al jarenlang een soort 'legale' maffiaorganisatie runde met als 1e prio eigen gewin.
0 0
Bensco
Ik geef het een paar weken voordat ook blatter wordt gezocht. Hij zal ongetwijfeld de hete adem in zijn nek voelen nu zijn vriendjes op het politiebureau zitten en de druk niet meer aankunnen.
0 0
Bensco
Ik geef het een paar weken voordat ook blatter wordt gezocht. Hij zal ongetwijfeld de hete adem in zijn nek voelen nu zijn vriendjes op het politiebureau zitten en de druk niet meer aankunnen.
0 0
Bensco
Ik geef het een paar weken voordat ook blatter wordt gezocht. Hij zal ongetwijfeld de hete adem in zijn nek voelen nu zijn vriendjes op het politiebureau zitten en de druk niet meer aankunnen.
0 0
Yo
Er komt een nieuwe verkiezing binnen 4-5 maanden dus miss ook weer prins Ali en co! Dus weg coruptie
1 -1
S.Ajacied
Let's go FIFA, let's go FIFA!!!!!
9 -1
Finance
Op naar de volgende even bejaarde als corrupte flapdrol. De stemming van afgelopen week heeft al genoeg laten zien hoe de leden van de FIFA er tegenaan kijken.

Maak je dus maar geen illusies; er gaat niets veranderen.
3 -1
MelleAfca
Ben bang dat dit niks oplost, tuurlijk ben ik blij dat Blattertje pleiten is.
Maar, reden waarom hij zich nu pas terug trekt kan ook zijn dat er nu een even corrupt vriendje van Blatter naar voren wordt geschoven. Had Blatter zich voor de verkiezing terug getrokken was Prins Ali sowieso de winnaar geweest, nu komen er nieuwe verkiezingen en heeft Blatter de kans om weer een even corrupte man naar voren schuiven.
3 0
Starring
Blij zijn oké, maar niet te vroeg de vlag uithangen graag, jongens. De kans is namelijk groot dat z'n plek wordt ingenomen door een Blatter 2.0 uit de elite-groep. Alleen het naambordje zal dan veranderen...
1 0
JPC40
Dit had hij dus veel eerder moeten doen.
0 0
DOPEBOYsGAME
Zal vast niet minder corrupt worden ben ik bang..
1 0
Mees0107
Today is a good day.
0 0
ajax18-03-00
hatsaa goed begin van de avond
0 0
JanTa
Nou v. Praag dit is je kans voor een herkansing.
2 0
Wayout
Yeah eendelijk en nu een nieuw tijdperk. Ook w.b . Financial fair play!
1 0
JoodTotMijnDood
Feesie!
0 0
MichelAngelo66
Ik heb het idee dat hij z'n lot probeert te ontlopen. Ben bang voor hem dat dit niet gaat lukken. De FBI heeft lak aan de FIFA, lak aan Blatter, lak aan al die zakkenvullers. Die FBI gaat nog een hoop rommel oprakelen denk ik. Mijn zegen hebben ze.

Maar wie komt er nu? Prins Alibaba kwam niet eens uit z'n woorden, Figo heeft bestuurlijk amper of geen ervaring. Van Praag wel degelijk. Maar wordt vriendje Platini de nieuwe almachtige? Dan schieten we er helemaal niets mee op. Sterker, dat is een nog grotere gluiperd heb ik het idee.
2 0
ChristianoRonal
Blatter is niet onnozel hoor. Hij snapt zelf ook wel dat opstappen hem echt geen meter zal helpen als het tot een strafzaak komt, dus lijkt me sterk dat ie het doet om de dans te ontspringen.
1 0
GeleenAjax
Nee, maar nu heeft Blatter nog tijd om bewijzen tegen hem te verdoezelen en bij zijn Afrikaanse en Aziatische vriendjes langs te gaan om ze zover te krijgen om straks op een even corrupt vriendje van hem te stemmen.
0 0
MichelAngelo66
Nee dat zal zeker, maar iemand in het nauw maakt soms ondoorgrondelijke beslissingen. Maar misschien heb je gelijk en heeft ie eerlijke motieven. De tijd zal het leren.
0 0
Arek Milik
Uefa president Michel Platini on Blatter resigning: “It was a difficult decision, a brave decision, and the right decision”.

KNVB: "Blatter stapt op! Hier hebben we hard voor gestreden. Ons statement volgt spoedig. "
0 0
godenzonensuper
Hij stapt zelf op dus er zal wel een andere gek uit zijn vriendenkring nu op die plaats komen .
1 0
lorenz00
Jammer, ik had hem liever in de handboeien afgevoerd zien worden. Dat hij nu opstapt slaat helemaal nergens op. Ben benieuwd wie van zijn vriendjes het gaat over nemen, Platini? Ik vraag me af of hij het zomaar kan overdragen.

Trouwens humor met de waarheid:
https://www.youtube.com/watch?v=DlJEt2KU33I
https://www.youtube.com/watch?v=qr6ar3xJL_Q
0 0
MankeNeliss
Maar nu wel flink de bezem erdoor anders heb je er nog geen reet aan. Of heeft dictator Sep z\'n oogappel Michel boterton op zijn hoofd Platini in de startblokken staan? Dan is het stuivertje wisselen.
0 0
luciano24
Maar wel zijn eigen opvolger benoemen begrijp ik? Schiet je dus helemaal niks mee op dan.
0 0
daniajax1
Off-topic: Mike Verweij ‏@MikeVerweij 34 sec.34 seconden geleden
Marc #Overmars bevestigt dat #Ajax definitief geen interesse meer heeft in @rafvdvaart ,,We zijn verder gegaan.''
1 0
Ajax Roermond
en vd vaart fanboyss!! lekker voor jullie, zei het toch hij komt niet!! daar drinken tikkieterugjaap en ik er eentje op ;) en wss de rest ook..
0 0
Damsco2008
Ik zie het! Benieuwd wie plan B en C zijn.
1 0
Rayno95
Berbatov en Cardozo (hoop ik) :p
D, Di Santo of Drogba
0 0
Damsco2008
Thank God!
0 0
AFCA1510
wat een klootzak, kan die zijn zwart verdiende geld lekker uitgeven in het bejaardencentrum, eindelijk
0 0
Sjaakvaak
Tijd om dit te vieren op Leidse
2 0
vd.Vaart
plein*
0 -2
Mokum_32
We mogen echt de fbi bedanken dat dit stuk verdriet opstapt

Hulde !
0 0
vd.Vaart
https://www.youtube.com/watch?v=jvcyunBrZJ4 (0:35)
0 -1
MankeNeliss
Het net sluit zich
0 0
JohnDylan
Dit betekent dat hij te horen heeft gekregen dat ze ook bewijs hebben dan hijzelf criminele dingen heeft gedaan.
2 -1
ajaxminimax
En nu het wk van 2018 en 2022 ook maar naar andere landen
3 0
Rayno95
Waar is het feestje?!!


Hier is het feestje! =D
1 0
ChristianoRonal
AST, lees die stukjes die jullie droppen nou eens een keertje door:

'De nieuwe baas van de FIFA zal aan iemand anders overgedragen worden'

Serieus. Lees die zin.

8 -3
nightgoat
*pakt Ranja en TUC*
En dan nu maar weer wachten op de volgende rotschoft.
1 0
Mokum_32
HAHAH Heerlijk over een paar maanden lekker in je celletje ouwe graftak !
1 0
Toon meer reacties