Aanmoediging Stam baatte PEC niet

KoenWeijland, 04-05-2015 om 08:20, 4034 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

PEC Zwolle ging zondagavond onderuit in de bekerfinale van 2015, ondanks de aanmoediging van Jong Ajax-trainer Jaap Stam. De voormalig assistent-trainer van de Zwolse club sprak de selectie toe in een motivatiefilmpje van de huidige hoofdtrainer Ron Jans. 

Mustafa Saymak zegt in Algemeen Dagblad wel geraakt te zijn door het filmpje. 'Het was wel heel mooi om te zie. Vijf trainers spraken ons toe en wensten ons veel succes, maar helaas heeft het ditmaal niet geholpen', treurt de middenvelder na de met 2-0 verloren finale tegen FC Groningen. 

Voor de bekerfinale van een jaar eerder, tegen Ajax, verraste Jans zijn ploeg nog met een video van de broer van toenmalig sterspeler Kamohelo Mokotjo, de dochter van Joost Broerse en de ouders van jongeling Ryan Thomas. De Zwollenaren zegevierden met 5-1 en ook voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal aan het begin van dit seizoen maakte Jans gebruik van een motivatievideo. Die keer was het de beurt aan mariniers waarmee de selectie had samengewerkt. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjaakvaak
Mooi idee van Jans. Misschien nu een tweede keer minder effectief maar dit soort dingen kunnen je zeker wel net die ene mentale boost geven!
0 -1