UEFA tegen videoscheidsrechter

JipVR, 24-03-2015 om 19:18, 3472 views, UEFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De UEFA heeft voorlopig geen oren naar het gebruik van een videoscheidsrechter. Secretatis-generaal Gianii Infantino liet dat dinsdagavond aan Engelse pers weten. 'Waar hebben we het over? Er is al techniek in het voetbal met doellijntechnologie.'

Infantino vindt dat de scheidsrechter zich met 'andere zaken' moet bemoeien. 'Als het aan ons ligt, blijft dat zo. Voetbal is de mooiste sport die er is. Daar moet een reden voor zijn. De voorzitter van de UEFA, Michel Platini, heeft ook al meermaals laten weten tegen de invoering van videohulpmiddelen te zijn.

De KNVB is druk bezig met het invoeren van een videoscheidsrechter, maar moet wachten op toestemming van de IFAB. Het International Football Association Board bepaalt de spelregels en wil eerst meer informatie inwinnen over de ontwikkeling van de videoscheids.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ChristianoRonal
Voetbal is wat dit betreft echt archaïsche kutsport.

Het volgende moet anders:
video refs. spel kan op verzoek van aanvoerders en assistent aanvoerders (2 per team) stilgelegd worden en de replays bekeken worden.
echte speeltijd, klok stil als bal uit het veld is. 40 minuten per helft. (of zelfs 35)
doorlopend wisselen. Laat maar echte specialisten opstaan die alleen maar vrije trappen en corners nemen. Speciale penaltykeepers. Inworpspecialisten.
Commentaar op de leiding? Twee minuten het veld af.
Vragen om een kaart? Twee minuten het veld af.
Constant zeiken? Rood.

Naja, laten we daar maar eens beginnen.
0 0
klopper
Het is toch werkelijk een schande dit. Is dit trouwens niet aan te vechten via de EU? Volgens mij is de EU er ook voor eerlijke handel en tegen monopolievorming. Dit is volgens mij toch duidelijk monopolievorming ten top. Ik ben natuurlijk geen advocaat, maar zo had ook een burger uit Eindhoven geklaagd bij de EU over de astronomische deal van PSV met de gemeente Eindhoven.
0 0
1Zlatan
Is maar goed dat jij geen advocaat bent
0 0
klopper
Want? Dan had ik geweten of het wel of geen zin had. ;-)
0 0
Liefhebber
Schandalig. Dit soort beslissingen vertellen maar 1 ding. Namelijk dat ze tegen een eerlijke sport zijn. Dat maakt me alleen maar misselijker als ik die hypocriete UEFA spotjes zie voor fair-play. Allemaal voor de bühne. Zij (en de grote sponsors/corporaties; NIKE, ADIDAS etc.) willen gewoon elk jaar alle sterrenteams in de KO van de CL hebben. Dat levert het meest geld op. Stel je voor dat een kleine club toevallig aan t winnen is en je kan niet via een scheidsrechter hier een stokje voor steken. Walgelijk!

PS Toch ben ik hoopvol gestemd. Ik hoor steeds meer mensen om me heen die nauwelijks CL meer kijken doordat het zo voorspelbaar is geworden. Hopelijk zet deze trend zich door. Minder kijkers = minder geld = minder corruptie!
0 0
trainerdv
Tsja, Helaas begjn ik er ook meer en meer in te geloven.
Niet zozeer die 'videoref', maar de echte spelregels zijn mij al een tijd lang geheel onduidelijk en kan er nooit antwoord op vinden.

Wanneer is het hands en wanneer staat iemand buitenspel?
Het is allemaal interpretabel en manipuleerbaar ipv 100% duidelijk.
0 0
BvZ<3FdB
Ik snap niet waarom Blatter zoveel kritiek krijgt terwijl die Platini er met z'n gore Franse rotkop altijd redelijk vanaf komt overal. Die Platini vind ik net zo erg en die mag wat mij betreft ook naar St Helena.
0 0
stefanwillem
Platini vuile corrupte chauvinistische zak stront
0 0
MichelAngelo66
Tja er moeten wedstrijden verkocht kunnen worden. Er moeten doelpunten afgekeurd kunnen worden als Real tegen Ajax speelt. Niet teveel controle op een sjoemelende scheidsrechter en op discutabele scores van een Franse ploeg die daarvoor geen doelpunt kon scoren. De top in het voetbal.... Het zijn net bankiers. Schorem.
0 0
3*stars*3
DIT!!!
0 0
Ajax412
maffioso\'s
0 0
Ruff Rhythim
Infantilo
0 0
NieuweAjax
UEFA=Maffia
0 0
Michael25
Heel eng dit groepje bejaarden.
0 0