Officieel: Ödegaard tekent bij Real

JipVR, 21-01-2015 om 23:59, 9501 views, Real Madrid |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Real Madrid heeft woensdagnacht op haar website bevestigd dat Martin Ödegaard bij de club heeft getekend. De pas zestienjarige Noor zal donderdag de medische keuring doorlopen en daarna zal hij om 13.30 uur in de Madrileense perszaal worden gepresenteerd.

Naar verluidt maakt Real zo'n 3,4 miljoen euro over aan Stromsgodet IF en dit bedrag kan oplopen tot 6,8 miljoen, afhankelijk van verschillende sportieve prestaties. De Duitse krant BILD meldde onlangs dat het talent zelf zo'n 2,2 miljoen euro per jaar gaat opstrijken. Ödegaard zal bij het tweede elftal van Real, oftewel Real Madrid Castilla, aansluiten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ChristianoRonal
Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Real mijn tweede club is... maar 2,2 miljoen per jaar betalen aan een tiener is waanzin.

Dat Odegaard dat contract tekent is niet meer dan logisch, dat hadden we allemaal gedaan, of we nou 16 zijn of 52.
0 0
Eastwood
Wij halen de Vikingen wel uit Denemarken. ;-)
0 0
JoodTotMijnDood
Gelukkig is die Noorse Bieber hype ook weer over!
0 0
Ruff Rhythim
Grappig, dat ik je als nieuwe miljonair toch een arme jongen vindt...
0 0
ZlatanAjax
Dag carrière!
0 0
Ron403
Heeft hij juist teveel ('ik kom toch wel in de basis') of te weinig ('nu zakken vullen, daarna zien we wel) zelfvertrouwen?
0 0
klopper
Hier kun je als Ajax zijnde gewoon niet tegenop. Goed voor hem, maar het getuigd niet van verstandig en gedegen beleid van Real, 2,2 miljoen per jaar voor een talentje. Maar ach, dat heeft de 'Koninklijke' nooit gehad...en dat hoeft ook niet. Moeten zij weten. Ik wens die jongen veel succes en ben benieuwd of hij er ooit doorheen zal komen. Wat zal er een druk op zijn schouders rusten...maar ach...hij heeft in ieder geval 6,6 miljoen...en dat kan niemand hem meer afpakken.
0 0
Gauke95
Haha heerlijk, hoop dat hij lekker op de bank komt daar
0 0
DerOpenDerOver
Zou mooi zijn als ajax hem in één of ander internationaal toernooi zou tegenkomen.
Waarbij hij helemaal scheel getikt wordt (liefst met een paar pana's).
0 0
Ballie1993
daaaaag toekomst
0 0
stefanzob
Lees net op Onze11 dat ADO straks jeugdspelers van Real naar NL haalt om ervaring op te doen. Komt straks Odegaard toch nog naar NL....
0 0
De Stift
Toch jammer. Het had de reputatie van de opleiding van Ajax onderschreven als hij was gekomen. Het is toch de wens dat Ajax in staat is de grootste talenten naar zich toe kan trekken. Aan de andere kant: wekelijks meetrainen met Ronaldo, het lijkt me ook wel wat...

Ajax had sowieso dat bedrag niet overgemaakt aan zo'n jonge speler. Dat is ook terecht.

Ik hoop voor hem dat het een geweldige voetballer wordt, zoals Messi ook gestaag is gebracht bij Barca. Wij hebben onze eigen talenten.
0 0
Rayno95
Het verschil is wel dat Messi daar al vanaf zijn tiende was en Barca toen nog wat met hun jeugd deed.

Idd wij hebben onze talenten en genoeg buitenlandse jongens die verstandig genoeg zijn om hier te komen voor hun ontwikkeling ;)
0 0
DannTheDon020
Ik hoop dat Ajax A1, Real Madrid A1 treft in de Youth League en dat die Odegaard dan op het veld staat en Ajax ze naar huis stuurt met een 5-0 ofzo! Even aan hem laten zien wat de beste jeugd van de wereld is ;p
0 0
MankeNelis
2,2 miljoen van Real dat werkt als een magneet. Wie zou dat weigeren? Zo\'n jochie pakt ineens de loterij. Als het mislukt kan hij altijd nog elders proberen, maar dan met zijn tassen vol.
0 0
AFCAwooz
Tja niet heel slim carierretechnisch gezien, maar 2,2 miljoen per jaar is wel gigantisch voor iemand van zestien. De voetbalwereld wordt wel echt steeds wanstaltiger. Als dit soort jongens van deze leeftijd (Odegaard, Peeters, TFM), waar wij als Ajax het van moeten hebben, al niet meer voor ons kiezen, wordt het wel heel eenzijdig.
0 0
Ardoe
Zonde, weer een toptalent om zeep geholpen. We weten allemaal hoe dit gaat aflopen voor die jongen, zoals vaker hier werd aangegeven. Met twee jaar loaded, maar nauwelijks wedstrijden in de benen. Wordt dan of verhuurd of verkocht naar een mindere club. Voordeel is dat ie 16 is en dan op z'n 18/19e nog tijd heeft om alsnog naar een behoorlijk niveau te groeien, maar bij ons had hij natuurlijk al Eredivisie ervaring kunnen opdoen. Maar indd, einde soap :)
0 0
MosesD
Wat een onzin. Er leiden meer wegen naar Rome hoor.
0 0
Ardoe
Dat mag jij onzin vinden, maar de praktijk wijst toch wel vaak uit dat zulke jonge spelers het meest bereiken als ze een geleidelijke opbouw hebben in hun carrière. Ik zeg niet dat hij de top nu niet meer zal halen, maar de kans is wel een stuk kleiner geworden. Het zal hem nu veel meer tijd kosten om aan het niveau te wennen, nog maar niet te spreken van de enorme concurrentie. Maar goed, we zullen zien.
0 0
MosesD
Ah, dat klinkt wat genuanceerder dan 'weer een toptalent om zeep geholpen'....
Het is wat the iceman zegt, "Messi is ook prima terecht gekomen toen hij op jonge leeftijd voor Barca koos.
Bovendien wie zegt dat het doel van Odegaard Real Madrid1 is? Wie weet wil hij de komende 2 jaar investeren in zichzelf en trainen met de allerbeste spelers van de wereld. Daar word je beslist niet slechter van. Kan ie op z'n 18e altijd nog een stap maken.
Nogmaals, er leiden meer wegen naar Rome.
0 0
WGM
Maar Messi speelde/speelt nou juist bij 1 van de weinige clubs in de wereld die er bekend om staan wél kansen te geven aan de jeugd. Beetje rare vergelijking dus.
0 0
Daneman
homo
0 0
Rayno95
Mooi kunnen we eindelijk kappen met die berichten en soap van dit omhoog geschreven talent.
Dan niet, wij hebben Nouri, Vd Beek etc., f**k Odegaard. ;)
0 0
Starkoo
Uefa/FIFA moet zulke lonen voor spelers van 16 boycotten zeker als het om een speler gaat die in het tweede gaat spelen, Maar ja zouden ze toch niet durven Real mag helaas alles!

Maar ja hij is dus een hele domme Ezel, bij Ajax had hij veel beter gepast, dan had hij als hij echt Real matriaal is snel bij het eerste gekomen nu denk ik dat hij niet verder komt dan het tweede elftal, wel geld maar daag grote toekomst dat is dan ook dik verdiend!
0 0
JordyAjacied
2e elftal, 2,2 miljoen verdienen?..
0 0
joodje!
Geld verziekt echt ons spelletje
0 0
Capi86
Ben benieuwd wanneer we zijn naam ooit weer terug vinden, als we die naam dan nog wel kunnen herkennen.

Prognose: hij speelt de komende 4 jaar een paar wedstrijdjes mee met het 2e elftal en word daarna verhuurd aan een club uit de secunda division. Topclubs volgen hem inmiddels dan niet meer en dan staat AS Roma ineens op de stoep. Hij speelt daar 1 jaartje maar komt niet uit de verf. De inmiddels 22 jarige Odegaard probeert het dan bij het gepromoveerde Fullham, maar kan degradatie niet voorkomen. Terwijl hij inmiddels in verschillende Noorse media bekend heeft gemaakt ooit een verkeerde keuze heeft gemaakt zet hij zijn carrière voort in Rusland. CSKA betaalt 1 miljoen voor het voormalige toptalent. Hier beleefd hij een paar onvergetelijke avonden voor 5000 man
Jaren daarna speelt hij nog in Qatar en China. En stuit op zijn 32e zijn carrière af bij zijn jeugdclub.
0 0
Jan Doedel
Geen enkele sportieve reden om dit contract te tekenen maar..........................Kun je die jongen ongelijk geven? Wat een poen! De kans dat ie basisspeler wordt bij Real is nihil maar hoeft zich nooit geen zorgen meer te maken financieel.
0 0
mickey2602
Als ik alle verhalen omtrent deze jongen moet geloven zou hij zich sowieso financieel geen zorgen hoeven te maken.
Als het echt zo'n groot talent is dan haalt hij ook financieel en zonder Real Madrid ook wel zijn centen binnen,bovendien een pa die meerdere winkels bezit in Noorwegen.
Dus de vraag is dan,ga je voor het geld of voor je toekomst en als al die verhalen waar zijn denk ik toch het geld.
Nou,daar komt ie dan vanzelf achter...
0 0
Noxin
Die zien we nooit meer... te-rug. (voor degenen die de tv tune nog kennen)
0 0