Veteraan Poulsen nog clubloos

KoenWeijland, 06-08-2014 om 09:46, 7793 views, ELF |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Christian Poulsen maakte deze zomer bekend te vertrekken bij Ajax, maar heeft nog geen nieuwe club gevonden. Door zijn status als transfervrije speler heeft hij niets te maken met de transferdeadline van 31 augustus. 

De 34-jarige Deen kwam in de zomer van 2012 naar Amsterdam, waar hij vervolgens twee landstitels veroverde. De bikkelharde routinier speelde in zijn rijke carrière eerder voor onder meer FC Kopenhagen, Schalke 04, Juventus, Liverpool, Sevilla en Evian. Poulsen had bij Ajax concurrentie van Daley Blind en Lasse Schöne. Aanwinst Nick Viergever kan eveneens als controlerende middenvelder uit de voeten, terwijl Riechedly Bazoer en Fabian Sporkslede zich eveneens op die positie richten. 

'We wachten af wat de opties zijn, daarna zal hij bepalen wat hij doet. Er is in ieder geval wel contact met ons opgenomen', zo zegt de zaakwaarnemer van de middenvelder, Jorn Bonnesen. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de 92-voudig international nog in een zeer aansprekende competitie aan de bak zal gaan. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax3
Sporkslede?
0 0
@ABVAJAXoptwitt
Ja, ik denk dat er een klein foutje zit in dit artikel want Sporkslede is toch echt verhuurd aan Willem II dus dat is geen optie voor ons als CVM dit seizoen.
0 0
insectenverdelg
Nee, maar om een ervaren kracht als Poulsen achter de hand te hebben (dus niet als basisspeler) Dat is gewoon fijn.
0 0
MaupCaransaNES
Oftewel: je bent bang om onervaren krachten een kans te geven?
Blij dat hij er niet meer bij is. Sommigen zijn echt bang om te verliezen hè? Als jeugdtrainer kan hij een contract krijgen.
0 0
RoodWit
Heeft niets met bang zijn te maken.

Verliezen is nooit leuk, en als jij als trainer een formule weet om dit te voorkomen of te beperken dan doe je dat als trainer.

Ervaren kracht in een team hebben kan goed uitpakken, en dat hoeft nog niet eens zozeer in het veld te zijn, kijk bijvoorbeeld naar een André Ooijer. Poulsen vervulde deze taak wat dat betreft ook voorbeeldig.

Een balans vinden in een team is in mijn optiek belangrijk.
0 0
MaupCaransaNES
Heeft dus alles met angst te maken. Namelijk zie jij een tegenstelling in resultaat, en dat heeft niks met realisme te maken, maar alles met pragmatisme. En het is korte termijn visie. Want als Fabian Sporkslede gewoon veel gespeeld had, had hij op dit moment in Ajax 1 gelopen, en was er geen personeel probleem geweest. Hij kan wel voetballen en tegenhouden tegelijk.
0 0
RoodWit
Als, als als, met als win je niets.

Ik ga mijzelf niet herhalen, blijkbaar hebben zien wij het anders, dat kan.

Jij ziet het als angst, ik zie het als realisme, zou je nou echt denken dat Trainers bepaalde handelingen doen om een team te verzwakken? Dit is klinkklare onzin, als trainer wil je altijd winnen.

Zo kunnen wij ook de rollen omkeren, jij wilt dus niet dat er routine in een team komt, dit is ook angst, geen realisme, maar pragmatisme? Wat een luchtfietserij zeg. Trainers maken beslissingen basis op wat zij zien, of zelf hebben meegemaakt in hun verleden.

Ik ga mijzelf niet herhalen, elke trainer heeft zijn eigen visie waarbij hij een team samensmeedt, dit kan met of zonder routine, om nou te zeggen dat de ene kijk beter is dan de andere is een koe in de kont kijken. Elk team heeft weer wat anders nodig, een balans vinden is belangrijk.
0 0
MaupCaransaNES
Ik wil best dat er routine in een elftal komt, maar routine geeft mij niet de doorslag, want ik vind dat routine zoiets is als klasse, en bij minstens evenveel inzet en wedstrijdkwaliteit zou zoiets mij overtuigen om de routinier op te stellen. Maar klasse zoals routine zonder dat de inzet en wedstrijdkwaliteit minstens gelijkwaardig is, is iemand een rad voor zijn ogen draaien. Dan doe je alsof je een sterk team bent, maar iedereen wil houvast aan de routinier, en vervolgens is de routinier bang om scherp gedrag te vertonen, waardoor je een slappe prutjesteam krijgt en dat de beste spelers niet eens boven de 20 miljoen aan waarde vertegenwoordigen. En dan sla je dus de plank totaal mis. Ik bedoel: leuk hoor eventjes Siem de Jong, Niklas Moisander en Christian Poulsen aanschouwen, maar het oog wil toch net iets meer. Dat ontstaat er niet meer uit.
0 0
RoodWit
Precies zoals jij het aangeeft, het geeft jou niet de doorslag.

Dat hoeft ook niet, als het maar de doorslag geeft voor het team. Voor de rest kun je praten als je wilt, routine kan net zoals jeugdigheid de doorslag geven. Het is maar net wat een team nodig heeft, als trainer sta je voor deze moeilijke keuze.

Wij hebben wat dat betreft heel makkelijk praten, lekker relaxed achter een laptopje of pc, 0% verantwoordelijkheid, maar wel doen alsof wij de wijsheid in pacht hebben, volstrekt doorgedraaid natuurlijk.

De mensen die dagelijks met die knaapjes op het veld staan weten wat zij nodig hebben, dit op basis van wat zij zien en wat zij denken nodig te hebben, hierin een goede balans vinden "in de optiek van de trainer", tenminste, zo denk ik er over, lijkt mij logisch.
0 0
MaupCaransaNES
Haha wat een geneuzel zeg. Dan zouden scouts ook niks kunnen. Jezelf diskwalificeren omdat je niet met ze op het veld staat. Misschien is het ertussen moeilijker te observeren dan erbuiten. In elk geval kan ik wel afmeten of een beslissing de juiste is met een timmermansoog. Ik hou namelijk het collectief in het zicht, welke spelers moeten zich opofferen voor de formatie, heeft dat veel functie, et cetera. Maar jij gaat even zonder mij ooit te kennen lopen rondbazuinen dat een trainer een alwetende is, daag!
0 0
071
zonde
0 0
Rayno95
Hier ben je altijd welkom ouwe! ;)
0 0