'Labyad heeft teambelang geschaad'

pwie, 08-10-2010 om 18:57, 2315 views, http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/5855/labyad-heeft-teambelang-geschaad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar moet verder zonder Zakaria Labyad. De PSV’er heeft bij de FIFA overschrijving aangevraagd naar Marokko. KNVB-coach Wim van Zwam laakt de handelswijze van Labyad. ,,Hij heeft het teambelang geschaad”, zegt hij tegen OnsOranje.nl.
Terwijl Labyad alle papieren voor overschrijving had ingevuld en opgestuurd naar de FIFA, stapte hij maandag met Onder 19 op het vliegtuig naar Slovenië. Dinsdagavond kreeg Van Zwam na een tip pas lucht van de zaak. ,,Ik heb Zakaria met de situatie geconfronteerd en hij gaf toe dat hij voor Marokko had gekozen. Ik respecteer zijn keuze, heb hem succes gewenst, de hand geschud en hem uit de selectie gehaald. De manier waarop hij het heeft aangepakt, verdient absoluut niet de schoonheidsprijs.”

Een maand geleden sijpelden er al berichten door dat Labyad voor Marokko zou gaan uitkomen. Van Zwam: ,,Toen verzekerde Zakaria mij dat hij nog geen keuze had gemaakt. Vervolgens hebben we afgesproken dat hij mij zou informeren bij nieuwe ontwikkelingen. Dat is niet gebeurd. Het had dus zomaar kunnen zijn dat we de EK-kwalificatie met een niet-speelgerechtigde speler hadden afgewerkt, met alle gevolgen van dien. We werken bij Onder 19 op basis van vertrouwen en dat vertrouwen heeft Zakaria beschaamd.”

Van Zwam nam over de kwestie ook contact op met Pim Verbeek, technisch directeur van de Marokkaanse voetbalbond. ,,Hij heeft mij uitgelegd dat Zakaria van alle consequenties op de hoogte was, als hij voor Marokko zou kiezen. Kijk, die jongen heeft onmiskenbaar specifieke kwaliteiten, laat dat duidelijk zijn. Maar het gaat erom dat hij die kwaliteiten ondergeschikt maakt aan het teambelang. Als Zakaria open kaart had gespeeld, dan hadden we op een andere manier afscheid van elkaar genomen. Ik hoop daarom dat hij hier van leert.”
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis_Gijs12
deze getinte vriend moet lekker dat groene shirt aantrekken en nooit meer wat over het nl elftal roepen opzouten met deze misselijke aap
0 0
Warrior
Van Zwam zegt het netjes, maar Labyad is dus gewoon onbetrouwbaar. Weg ermee. Zulke figuren zijn het niet waard om over te praten.
0 0
iemand1993
dit is ajaxshowtime, geen psvshowtime. nieuws dat niet belangrijk is.

ps. dit is wel een talentje om rekening mee te houden.
0 0
Jajijdaar
Het staat onder de kop 'VoetbalNieuws'. En wat is dit? Hey! VoetbalNieuws.
En als je het toch niet interessant vind omdat het over een Psv'er gaat, lees het dan niet.

Ontopic: Vind het trouwens niet netjes van Labyad om dit zomaar af te zeggen, want je moet het natuurlijk veel eerder aangeven dat je niet voor het Nederlands-Elftal uit wilt komen.
0 0