In Enschede geen toekomst voor Perez

Kenneth Perez is van plan om nog een jaar aan zijn voetbalcarrière vast te plakken. Het contract van de 35-jarige routinier bij
FC Twente loopt na dit seizoen af.

'Zoals het nu gaat en als ik fit blijf, wil ik nog wel een jaar voetballen', verklaarde de aanvallende middenvelder. De Deen verwacht bij een verlengd verblijf in Nederland zijn loopbaan af te sluiten bij FC Twente, maar sluit een buitenlands avontuur niet op voorhand uit.

Het nieuws kwam anderhalve week terug naar buiten, vlak voor de wedstrijd in Eindhoven tegen PSV. En juist in dat topduel bleek dat het met Kenneth Perez eigenlijk niet meer gaat. Op het middenveld werd hij bij balverlies overlopen door Orlando Engelaar en Timmy Simons die uitstekend aanvoelden dat Perez de zwakke plek was.

PSV kon domineren, omdat het in de cruciale middenlinie altijd een man over had. Bij FC Twente werd er nog op ingespeeld door
Theo Jansen vanaf Orlando Engelaar te laten spelen, maar dat loste weinig op. Zelfs het volgen van Simons was een te moeilijke opgave voor de Deen.

En in balbezit kon Kenneth Perez daar nauwelijks wat tegenover stellen. In de tweede helft had hij één moment, waarbij hij de instormende Ola Toivonen uitkapte en zijn inzet gestopt zag door keeper Andreas Isaksson. Het was de enige keer dat hij in het strafschopgebied van de tegenstander te vinden was.

Nu de jaren beginnen te tellen kost het de Deense routinier steeds meer moeite om bij te sluiten bij spits Blaise Nkufo. Het keerpunt van het topduel vond plaats in de 65ste minuut. Op dat moment kwam Cheick Tioté op het veld voor Perez.

Het was het moment dat FC Twente druk kon gaan zetten en niet langer met een man minder speelde. Het was ook het moment dat er ruimte kwam voor Ruiz om van de flank naar binnen te komen. 'Als ik iets heb, dan is het rendement', zei Perez vorige week zaterdag in een interview met de Volkskrant.

Dat is een mooie stoere uitspraak, hij is alleen niet waar. Dit seizoen was hij in de eredivisie goed voor vijf treffers en vijf assists. Dat is niet echt een aantal om trots op te zijn, zeker niet voor iemand die alle vrije trappen mag nemen en het niet zo nauw neemt met het terugverdedigen.

Ter vergelijking: Otman Bakkal en Siem de Jong spelen bij respectievelijk PSV en Ajax vaak op dezelfde positie. Beiden nemen geen vrije trappen en lopen bij balverlies de pollen uit de grond voor hun ploeggenoten, maar doen zeker niet onder voor Kenneth Perez. Otman Bakkal maakte dit seizoen acht doelpunten en had twee assists.

Siem de Jong, die slechts elf keer in de basis mocht beginnen was goed voor zeven treffers en vier assists. Bovendien pleit het ook niet in het voordeel van Perez dat hij het in de topwedstrijden altijd laat afweten. Kenneth Perez is de kampioen van de kleine wedstrijden.

Iemand die dit seizoen scoorde tegen NEC, Roda, RKC, AZ en ADO maar nog net een uurtje kon meehobbelen in de topduels met Ajax, PSV en Werder Bremen. Wat blijft er dan nog over? Een technicus met een mooie vloeiende stijl.

De voetballer Kenneth Perez is inderdaad een lust voor het oog. Ik heb zo’n voorgevoel dat dit niet
genoeg is voor de Champions League. Voor een ervaren stylist zou hoogstens nog plaats zijn als stand-in.

Kan Perez genoegen met een rol op het tweede plan? 'Ik ben geen lachende bankzitter', zei hij er zelf over. Wie Perez zaterdag bij zijn wissel misnoegd van het veld zag komen, gelooft hem meteen. Als dat zo is, dan heeft Perez in Enschede geen toekomst meer.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Ik vind Perez nog altijd een goede voetballer maar met zijn leeftijd kan hij de top van de Eredivisie niet meer aan. Misschien moet hij maar lekker gaan cashen in de VS of Qatar.
0 0
hoornsejood
Ik zal wel een van de weinigen zijn, maar Ajax had Perez de eerste keer nooit moeten laten gaan. Ik vond hem toen ook al goed, een goed gesprek had zeker geholpen om hem te behouden, maar de toenmalige trainer was niet zo goed met praten he. Als hij gebleven was weet ik zeker dat hij nog beter was geworden, ook als invaller.
0 0
AFCAMM
Vind 't wel vreemd..
Hij wordt wat ouder, maar hij is het zeker nog niet verleerd en is bezig met een goed seizoen, naar mijn mening.
0 0
hiddeafca
miss almere city XD
0 0
afca1985
Gaat lekker daar in Tukkerland. N'kufo weg, Perez wordt oud, Boschker wordt oud, Stoch zijn huurcontract loopt af, Ruiz mogelijk een transfer, Douglas mogelijk transfer en Mcclaren mogelijk terug naar de PL...dit zie ik ze niet zo maar opvangen zelfs niet met het mogelijke geld van de CL. Ruiz was natuurlijk een schot in de roos, maar niet iedere transfer wordt zo'n succesverhaal....daar weten wij alles van....35 miljoen uitgegeven en er speelt er geen 1... in het 1e dan
0 0
mr1060
Hmm vind hem erg belangrijk in Tukkerland.
0 0
pannakong
voor de kakkies
0 0
RobertoStrife
Zou best eens kunnen, dan heeft hij de hele nederlandse top 3 afgewerkt.

Verder is hij transfervrij, dus goedkoop.
0 0
Mano
de tegenwoordige top 5, als hij bij fey gaat.
0 0
ambtenaar
hehe, ja die geilen op transfer vrije voetballers
0 0
TonkieAFCA
iets voor vitesse?
0 0
pwie
Ja idd misschien wel en dan Pluim naar Twente.
0 0