Elia: 'Onvolwassenheid bij PSV'

Cobrakai, 26-02-2010 om 00:13, 2011 views, Fcupdate.nl |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Hij was eigenlijk helemaal nog niet fit genoeg, maar toch stond Eljero Elia tegen PSV aan de aftrap bij Hamburger SV. De aanvaller speelde naar eigen zeggen een 'heel slechte wedstrijd', maar stond na afloop toch met een grijns de verzamelde media te woord. Want de 3-2 nederlaag in Eindhoven was voor Elia's HSV precies voldoende om de volgende ronde van de Europa League te bereiken.

Elia kon het zelf amper geloven. HSV zat tegen PSV geen moment in de wedstrijd, maar is wel door naar de volgende ronde. "We hebben geluk gehad", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Vooral in de eerste helft liepen we continu achter de feiten aan. In de rust, toen we 2-0 achter stonden, is de trainer heel boos geworden. Gelukkig maakten we direct daarna de 2-1 en liep PSV tegen een domme rode kaart aan."

Die 'domme rode kaart', van Balasz Dzsudzsak, was zonder twijfel het breekpunt in de wedstrijd. De Hongaar werd weggestuurd omdat hij een duw uitdeelde aan de Engelse scheidsrechter Dean. "Een onvolwassenheid", vindt Elia. "Als hij dat niet doet, krijg je een heel andere wedstrijd. Die rode kaart was heel belangrijk voor ons."

Zelf was Elia al lang blij dat hij de negentig minuten vol kon maken. Afgelopen weekend tegen Eintracht Frankfurt (0-0) zat hij nog niet eens bij de selectie, omdat hij herstellende was van een enkelblessure. Topfit is hij nog steeds niet, benadrukt hij. "Ik zit nu misschien op 70 procent. Maar omdat we een paar mensen misten, moest ik in de basis beginnen. Gelukkig heb ik het volgehouden. Ik heb aanvallend niets kunnen doen, maar heb wel gewoon mijn werk gedaan en mijn directe tegenstander in de gaten gehouden. Dat was mijn belangrijkste opdracht."

Last van zijn enkel heeft Elia niet meer, hoewel hij nog wel een schop van André Ooijer te verwerken kreeg. "Ja", grijnst Elia. "André stuurde me voor de wedstrijd een paar berichtjes, of ik zou spelen. Hij zei dat 'ie me de wedstrijd uit zou schoppen. Uiteindelijk stond ik dus wel in de basis, maar André niet. Daar heb ik hem wel even mee gepest. Toen hij er na 25 minuten inkwam, ging 'ie zagen en kreeg ik een schop. Ach, dat hoort er bij hè. Zondag hoop ik hem weer te zien", zegt Elia over zijn duels met zijn mede-international.

Ondanks dat Elia niet honderd procent fit is, gaat hij er namelijk voorzichtig vanuit dat hij bij de selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel van komende woensdag met de Verenigde Staten zit. "Ik ben gewoon beschikbaar. In Noordwijk kan ik op een heel hoog niveau trainen, dus ik hoop er bij te zitten."
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tonny
ben blij dat die niet bij ajax speelt is gewoon een watje hahahaha
0 0