Dumfries: 'Kan Ajax de titelstrijd met ons volhouden?'

NickOoms, 13-01-2021 om 07:20, 9472 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Denzel Dumfries vraagt zich niet af of PSV de titelstrijd kan volhouden met Ajax, maar juist of de Amsterdammers het met de Eindhovenaren kunnen volhouden, zo vertelt de verdediger tegenover Voetbal International. Ajax is op dit moment koploper van de Eredivisie en bij een overwinning kan PSV woensdagavond voor één dag de plek van de Amsterdamse club overnemen.

Afgelopen zondag speelden beide ploegen 2-2 gelijk in de Johan Cruijff ArenA, waardoor de onderlinge afstand tussen Ajax en PSV één punt bedraagt. Doordat het verschil zo klein is, wil Dumfries zich niet alleen maar bezig houden met de naaste concurrent uit Amsterdam. ‘Kunnen zij het met óns volhouden? Ik kijk vooral naar PSV en naar mezelf. Met hen ben ik niet bezig. Ik weet wel dat we er klaar voor zijn.'

Woensdagavond om 18.45 uur neemt PSV het op tegen AZ. Bij een overwinning staat Dumfries met de Eindhovense club voor één dag bovenaan de ranglijst van de Eredivisie, daar Ajax donderdag in actie komt tegen FC Twente. Dumfries eist van zichzelf en zijn team dat zij uiteindelijk kampioen gaan worden. 'Heerlijk al die toppers en het is een fantastische maand. Juist in deze serie wedstrijden kunnen we ons zelf als team uitdagen en bevestigen. Ik moet ook wel een keer een prijs winnen met PSV. Dat is simpel en voor mij is het dus vol gas geven. Ik móét kampioen worden.’

Verwacht jij dat PSV en AZ met 2-2 gelijkspelen? Zet dan in en krijg 10,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
Vanavond gezien de conditie is goed ,pvc kan het volhouden.
0 0
Cruijffthebest
Ajax zeer moeilijke tegenstanders en PSV krijgt Sparta, Volendam en RKC achter elkaar. Hoe kan het?
0 0
Van Reenen
Waarschijniijk omdat men ervan uitging dat Ajax zou overwinteren in de CL. Dan kanje in februari befer tussen de zware CL fegenstanders in tegen mindere clubs spelen en in januari grotere clubs. Het zei zo.
0 0
MrPink
Waar was hij zondag dan? Wat een domme gast. Het was toch duidelijk wie er het fitst was.
1 0
Schip
Hij moet kampioen worden. Klinkt als een open sollicitatie.
0 0
Sluk
Waar bij Ajax de focus soms ontbreekt, ontbreekt bij psv de fitheid. Althans, psv kan 20 minuten als een malle alles geven, maar is daarna op. Dat is zoiets als een 10 km starten met 1 km vol sprinten, waarna je de overige 9 km moet sjokken omdat je teveel energie hebt verbruikt. Dan gaat mijn voorkeur toch uit naar het mentale stukje, dat lijkt me eenvoudiger te managen.
0 0
Adam24
Wat een bijgoochem. Deed hij mee zondag?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Helaas moeten we het niet hebben van AZ vanavond, die geven nooit prijs als het moet.
0 -3
S_020
Als Domfries al met mindgames gaat beginnen, zijn de rapen gaar. Die kwal van een trainer van ze had het gisteren ook al over "ze kunnen wel een spits van 25 miljoen kopen maar ze konden ons niet thuis verslaan".. het was al zo'n charmant clupje.
0 0
Redrum
Kan Ajax het fitte psv wel bijhouden? We hebben zondag allemaal gezien dat zij conditioneel een stapje verder zijn dan wij natuurlijk.
2 0
Frank1978
Ja, dit wordt een probleem. En dan te bedenken dat de wereldkampioen nog niet eens van de partij was. Nee, ik zie het somber in voor ons. ;-)
1 0
Redrum
Ja hoe kan het trouwens dat die wereldkampioen zo weinig wedstrijden speelt? Hij kwam toch juist naar psv om weer wedstrijden te gaan spelen? Het is bijna alsof hij chronische problemen heeft waardoor hij zelden fit is en daardoor transfervrij mocht vertrekken bij een echte topclub.
2 0
Redrum
Zou Dumfries al begrijpen dat het doelsaldo ook meespeelt? In 2018/2019 bleek hij dit namelijk niet te snappen. Ook wel mooi om te zien hoe hij zich duidelijk niet met Ajax bezighoudt, terwijl je regelmatig interviews van hem tegenkomt waarin hij het over Ajax heeft. Het begint allemaal weer verdacht veel op het seizoen 2018/2019 te lijken. Herr Schmidt in de rol van Mark van Bommel en Dumfries die ons weer wekelijks gaat vertellen hoe erg hij in de titel gelooft (terwijl Ajax bovenaan staat).
2 0
blessure
Hij zegt; ik ben benieuwd of AJAX het kan volhouden, om verder te zeggen, met hen ben ik niet bezig.
Wat een warhoofd.
1 0
Frank1978
"Kunnen zij het met ons volhouden?"... "Met hen ben ik niet bezig."

Deze man heeft echt het intellect van een deurklink.
2 0
OdjePils
Domme patat
1 0
Web
Moet weer denken aan de woorden van Dries Mertens
1 0
RuffRhythim
Haha voordat ik dit topic opende moest ik daar ook aan denken.

Lekkere clown hoor die dumbries
0 0
AlexIbarra
Zolang hij niet bij ons speelt, hou ik op zich wel van dit soort sporters.
Gretig, vol energie, vol vertrouwen, en als het toch tegenvalt meteen opstaan en weer door.

Het geeft een technische linksvoor toch veel meer voldoening om een Dumfries uit te spelen die sneller, sterker en fanatieker is, dan om een Ard van Peppen voorbij te wandelen?
Ik vind de rechtsbacks van de 'top-4' trouwens best typisch voor de clubs die ze opstellen.

Ajax met Nous: Balbeheersing, loopvermogen, wendbaarheid, inzicht. Minpunt: (duel)kracht.
Psv met Dumfries: Snelheid, kracht, mentaliteit, vrij betrouwbaar. Minpunt: gogme, techniek.
Fey met Nieuwkoop / Geertruida: Pure hard werkende middelmaat, 'we zoeken versterking'.
AZ met Sugawara: Knap gescout, nuttige speler, kan misschien later nog een stapje hoger.
1 0
Frank1978
Wat moeten we hier toch met dit soort berichten?
0 0
Web
Kleedkamer hangen
2 0
fanforeffer
Begrijp Domfries wel ,Ajax toont telkens weer zwakke momenten, teveel zwakke momenten en de arrogante houding erbij leiden vaak tot punt verlies !
3 -2
Ajacied33
Welke arrogante houding dan? Als er iemand arrogant is met zulke teksten, is het Psv wel
4 0
noppenkoning
Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.
6 0
Ajacied33
Psv heeft erg veel vertrouwen gekregen door dat ene puntje tegen Ajax, blijkt maar weer...
5 0
behangdelul
Ik moet bij Dumfries altijd denken aan die varkentjes van Angry Bird...priceless :)
5 0
PetrosQ
PSV, die na een halfuur moe begon te worden, vraagt zich af of Ajax, dat redelijk eenvoudig en met slecht spel, uiteindelijk bijna wint van PSV, de titelstrijd kan volhouden?
8 0
fanforeffer
Ajax was ook moe ,met name Blind , die haalde ook het tempo uit de wedstrijd na 70 minuten.
0 -3
ajaxpat
"Met hun ben ik niet bezig",maar ondertussen.......
3 0
ResultaatisBijzaak
Ik krijg altijd een beetje medelijden met Dumfries. Hij kreeg complimenten omdat hij het leuk deed vorig jaar, maar is daardoor ontzettend in zichzelf gaan geloven als aanvoerder en leider van psv. Hij is echter een redelijke back met veel power, maar ook bar weinig voetballend vermogen. Hoewel hij wel zo wil overkomen, is Denzel ook niet bijster intelligent. Dit resulteert in vermakelijke interviews waarbij hij kijkt alsof hij wereldproblemen aan het oplossen is maar ondertussen alleen maar dingen roept als 'hier kunnen we op voortborduren' en 'we moeten bij elkaar blijven'. Af en toe valt hij uit zijn rol en zie je dat het best een vrolijk en aardig kereltje is. Laat hem toch lekker blij en zichzelf zijn en je hebt een prima back als psv zijnde. Maar zo is het vrij pijnlijk.
9 0
ACB
Als de rb van Ajax zo had uitverdedigd als Dumfries bij de 2-2 was ie helemaal door iedereen afgebrand. Vreselijk overschatte voetballer die ontzettend veel met Ajax bezig is ondanks dat ie het tegendeel beweerd...
2 0
insectenverdelg
Ik vraag me juist af of PSV wel de strijd om plek 2 met Vitesse kan volhouden....
4 0
Whazzza
Ik moest lachen. Maar in alle eerlijkheid kan Vitesse ook het kampioenschap van ons afpakken. Die hebben objectief gezien de beste papieren, omdat ze de helft van de toppers al gehad hebben. Wij, PSV, Feyenoord en AZ nog niet.
0 0
Redrum
Als puntje bij paaltje komt laat Vitesse het zeker liggen. Die kunnen helemaal niet met die druk omgaan. Ze doen het nu goed omdat alle aandacht bij Ajax en psv ligt, maar stel dat ze alleen aan kop komen dan gaat dat mentaal met ze fucken denk ik.
0 0
insectenverdelg
Volgens mij hebben wepsv net wel gehadad. Maar vitesse kan eriddwelis heel goed voorstaan als januari klaar is.
0 0
Whazzza
Staat er idd onduidelijk, maar ik bedoel dat de 3 die ik noem ook geen toppers in de 1e seizoenshelft hebben gehad itt Vitesse
0 0
insectenverdelg
Maar moet ook zeggen, ben banger voor twente uit dan voor de pot tegen Feyenoord.
0 0
Whazzza
Ja, ze moeten zo tussen PSV en Feyenoord in niet op 80% gaan spelen want dan hebben we een probleem tegen Twente
0 0
Noxin
Bij winst staan ze een dagje bovenaan en ze krijgen meteen praatjes.
3 0
Leprechaun
Wat ik me afvraag; geven Ajacieden ook constant dit soort interviews? Zou het echt stuitend vinden als onze spelers constant met de concurrent bezig zouden zijn.
6 0
RuffRhythim
Als wij dat zouden zeggen struikelt heel het Nederlands journaille over elkaar heen: de arrogantie van die club uit Amsterdam, foei...boe...
0 0
Tinus
Dat hoop ik idd niet. Ik moet wel zeggen dat zijn opmerking waarschijnlijk komt na een vraag van een journalist die met de opmerking van Ten Hag aan de haal is gegaan. Ik vond zijn opmerking over dat de nr2 de intensiteit niet kan bijbenen nogal misplaatst na een gelijkspel. Dat soort flauwekul komt altijd een keer als een boemerang terug en zet de concurrentie nog meer op scherp.
2 -2
Leprechaun
Eens. Ten Hag moet daar boven staan. Niet teveel borstklopperij in de media. Laat het gewoon op het veld zien.
0 0
ossenaar
Precies dat, en het begint nu ook wel een beetje vervelend te worden. Iedereen heeft het over Ajax, en of ze het wel kunnen vasthouden. En aan het einde van de rit als we weer bovenaan staan komt het doordat we meer budget hebben.
3 0