Eriksen mag zich als 'regista' gaan bewijzen bij Inter

JesseTH, 12-01-2021 om 22:45, 4577 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Er lijkt plots toch nog toekomst voor Christian Eriksen bij het Italiaanse Inter, zo wordt dinsdag duidelijk. Antonio Conte, oefenmeester van de topclub, ziet een rol als 'regista' weggelegd voor de Deen bij de blauw-zwarte club uit Milaan.

Het gaat over een rol voor de verdediging, waarbij hij de bal moet ontvangen en het spel moet gaan verdelen. Op de achtergrond lijkt Conte er met Eriksen aardig aan gewerkt te hebben. 'We hebben de tijd genomen om Christian die positie eigen te laten maken en tactisch heeft hij het inmiddels aardig in zijn vingers', zo spreekt Conte, geciteerd door Voetbal International.

Woensdag speelt Inter tegen Fiorentina in de achtste finales van de Coppa Italie en dat wordt de kans voor Eriksen om zich te bewijzen in de nieuwe rol. Eerder leek er in Milaan immers geen perspectief voor de oud-Ajacied. 'Iedere carrière kent pieken en dalen, maar het is aan de speler om karakter te tonen en te laten zien dat hij die moeilijkheden kan overwinnen', zegt zijn trainer daarover.

In de voorbije weken leek Eriksen nog op weg naar de uitgang bij Inter. Ajax werd genoemd als mogelijke bestemming, maar dat leek al snel financieel onhaalbaar. Inmiddels lijkt Eriksen, die dit seizoen nog geen enkele keer in de basis begon in de Serie A, voor een nieuw hoofdstuk te staan bij zijn huidige club.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wzawzdb91
Hou toch op joh. Eriksen hoort al jaren bij de beste tien nummers 10 ter wereld. Die hoort niet als CVM te gaan spelen.

Eriksen, lever een paar miljoen is, en kom lekker naar Ajax. Hier kan je nog minstens 5 jaar schitteren op de positie waar je het liefst speelt.
0 -1
VoorAltijdNummer14
Eriksen is een geweldige speler en zal ongetwijfeld dit gedeelte van het spel ook leren beheersen, echter is het een doodszonde als een speler met zo'n geweldige schot en steekpass zich moet beperken tot enkel de opbouw van achteruit. Ga als de wiedeweerga weg bij die gekke Conte Christian!
1 0
WesleySonck
Klinkt als een Pirlo rol
0 0
Kingoffdatoilet
Conte hanteert een 352 met op de zijkanten vleugelverdedigers/rm en lm. Twee verdedigende middenvelders en een centrale middenvelder. Een aanvallende middenvelder past bij conte sws niet in zijn ploeg.
0 0
Ajacied33
Dat is toch helemaal niet zijn positie man. Moet hij nu opeens zich een hele andere stijl eigen maken zodat Conte tevreden is...
0 0
ArthurG
Ik vind dat sommige mensen iets te zwaar tillen aan de het idee dat middenvelders maar op één positie in het middenveld kunnen spelen. Een Schöne is toch ook ooit aanvallende middenvelder geweest? Maar hij is later in een meer controlerende rol gezet, en dat deed hij uitstekend. Wat belangrijk is, is dat je de kwaliteiten van je spelers goed benut. Eriksen is een fantastische passer, en in een systeem zonder echte 10, komt hij misschien wel het beste tot zijn recht als meer teruggetrokken spelverdeler met twee werkende middenvelders voor hem.
2 0
Ajax_026
uh frenkie de jong daarin zagen de meeste ook een aanvallende middenvelder maar zijn periode op voor de verdediging (zelfs op CV) hebben hem completer gemaakt.

Nu schat ik eriksen hier een beetje te oud voor in maar mocht hij daar ook falen dan kan die in de zomer mooi naar huis komen.
0 0
Ronaldinho020
Zou niet de eerste speler zijn die daardoor ineens weer excelleert. Als het wederzijds ingestemd is, waarom zou dat dan helemaal zijn “positie” kunnen zijn?
0 0