De Jong blij met nieuwe rol: 'Ons spel verloopt ook vloeiender'

JesseTH, 12-01-2021 om 20:25, 2070 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Frenkie de Jong is blij met de nieuwe rol die hij vervult op het middenveld van FC Barcelona. Ronald Koeman vroeg hem zich meer te bemoeien met het aanvallende gedeelte van het spel en dan komt niet alleen zijn spel, maar ook het spel van ploeg ten goede.

'De laatste wedstrijden heb ik op een andere positie gespeeld. Ik speel wat meer naar voren nu', legt De Jong uit, geciteerd door het Algemeen Dagblad. 'De coach vraagt me om een wat nadrukkelijkere rol in de aanval te vervullen en daar voel ik me veel prettiger bij.'

Waar De Jong in het verleden zelden invloed had op het scoreverloop, was hij in de afgelopen acht wedstrijden bij vier goals betrokken. Als vanzelfsprekend stemt hem dat zelf ook tevreden. 'Ik voel me op dit moment heel goed en het team verbetert zich enorm. We hebben de eerste drie wedstrijden van dit kalenderjaar gewonnen. Ons spel verloopt ook veel vloeiender.'

Het was dit seizoen niet altijd even makkelijk bij FC Barcelona, maar De jong merkt dat de club uit een dal kruipt. 'Afgelopen zomer is er veel veranderd bij de club en daarom hadden we een moeizame start. De neuzen zijn altijd dezelfde kant op blijven staan, maar sinds de jaarwisseling zijn we ook echt een stuk beter gaan spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
Ik zou Frenkie als libero opstellen ala Beckenbauer laten spelen
Ik zou Barca nu radicaal renoveren
Messi Pique Busquets Alba Terstegen wegdoen
Coutinho Araujo ook ik zou het zo gaan doen

343 Ideal Balanced 5 lefties zo Barca hun laatste match ook met 5 lefties speelden
Ik stel alleen maar echte voetballers op
Onana , Kubo & Xavi Simons terughalen Mes Que Un Club
Messi & Griezmann ruilen met Joâo Felix

5 La Masia eigenkwekers in de basis
Carreras van ManU overnemen
die gebruiken ze daar helemaal verkeerd hij is een uitermate klasserijke
lcv zes linksback geen linksvoor linkshalf
Ik vind Dolberg de ideale Barca 9 met Felix onder hem Fati & Kubo zwervend om hem heen zal heerlijk gaan ballen
Dolberg van onder Bosz was zo subtiel zo goed
Frenkie kan zal als libero veel meerimpact hebben, hij moet komen
Frenkie's trap-afrondtechniek & linker zijn nog steeds behoorlijk ondermaats voor zo een topspeler

Onana
Roberto Frenkie Carreras
Aleñá
Pedri Collado
Felix
Kubo Dolberg Fati
0 0
ossenaar
Speelt de afgelopen 5 wedstrijden echt heel goed. Los van het feit dat het Barcelona van nu niet zoveel voorstelt en als dadelijk Messi wegvalt, de club echt opnieuw moet bouwen, ben ik blij dat Frenkie laat zien dat hij de man is bij Barca.
0 0
Ajax27
Als je dat maar weet... dit is echt het slechtste Barca in 20 jaar tijd. Maar goed, dat kan heel snel veranderen. Ze zitten gewoon in wat transitie jaren. De transitie van een goede Messi naar een spel zonder Messi. Helaas zit daar nog een paar jaar een minder goede Messi bij.

Wat dat betreft alleen maar lof over hoe het bij Bayern is gegaan. Op het juiste moment sterke talenten gehaald op de flanken met Gnabry en Coman toen ze 21 waren slechts 8 en 21 miljoen kostte. Toen het jaar erna Robben en Ribery vertrokken alleen Perisic (5 miljoen) gehaald als ervaring achter die 2. En wat doen ze... ze winnen gewoon afgelopen jaar de Bundesliga, de beker en de CL.
0 0
WantAmsterdam
Mwah, tuurlijk waren Robben en Ribéry geweldig en het is knapp dat zo snel nieuwe spelers opstaan, maar ik moet het maar nog zien hoe ze lewandowski zullen vervangen. Dit is samen met Gerd Müller de beste spits die ze ooit hadden, en is al 32, ik zou niet weten wie zijn opvolger moet worden.
0 0
Ajax27
Er was een tijd voor Lewandowski en er komt een tijd na hem, dat overleven ze wel. Voor Lewandowski waren ze ook bijna onverslaanbaar. Toen had je een aanval met Robben, Ribery, Gomez met daarachter Muller.

In 2011 en 2012 werd Dortmund met Lewandowski kampioen, in het seizoen 2014-2015 kwam die pas naar Bayern. Bayern werd in 2010-2013-2014 kampioen kampioen en won in 2013 de CL.

Lewandowski is ontzettend goed, en zeer constant, maar het is geen Messi die zo vastgeplakt zit in het DNA van Bayern dat ie onvervangbaar is. Het is gewoon een uitermate goede spits.
0 0
WantAmsterdam
Het seizoen 2012-2013 was dan ook een absolute uitschieter, matige zoals Dante haalden een bizar niveau. Kampioen worden in Duitsland is voor bayern niet zo moeilijk, daar hebben ze lewandowski niet voor nodig. Er was overigens ook een tijd voor Messi, met Deco en Ronaldinho.
Ik wil ook niet beweren dat de situatie gelijk staat aan barca en Messi, maar toch is lewandowski dè speler die het verschil maakt, alleen al ze uitstraling. zijn net voor de beker bij een 2.divisie club uitgeschakeld, lewandowksi speelde van die 120 minuten maar zo’n 40. Het wordt een hele kluts om die te vervangen.
0 0
Ajax27
Zeker, maar zo lopen er nog wel meer rond. Ik zie Bayern dit trucje nog wel een keer herhalen. Lewandowski nog een avontuur bieden in een andere competitie en Håland wegplukken bij de concurrent. Dan hebben ze voor de komende 10 jaar weer een beresterke goalgetter.

Maar goed, dan zullen ze snel moeten zijn. Real zet nu in op Mbappe, maar als die onhaalbaar is schakelen ze snel door. En dan is er in mijn ogen maar 1 andere optie, Håland.
1 0
WantAmsterdam
BVB zullen alles er aan doen dat Håland niet naar Bayern gaat, en gaan en enorm bedrag vragen. Maar we zullen zien, lewandowski is wel een speler die je niet zomaar kunt vervangen, daar moet je wel een absolute topper voor halen.
0 0
Ajax27
Ze zullen er alles aan doen... maja Bayern heeft centen. En de afkoopclausule in Haaland z'n contract is slechts 75 miljoen. Bayern doet niet snel grote aankopen. En na de 'miskoop' Hernandez van 80 miljoen die in 1,5 jaar nog niet heeft laten zien dat ie beter is dan de concurrentie, zal Bayern zeker voorzichtig zijn.

Maar... Haland is van een klasse apart. Maar goed, aankomende zomer gaat die clausule in van 75 miljoen. En wed maar dat er dan een hele hoop topploegen staan te smeken om zijn handtekening.
1 0