Gasperini: 'Reizen af naar Amsterdam om te winnen'

JesseTH, 03-12-2020 om 15:15, 5190 views, Ajax Life |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Gian Piero Gasperini, trainer van Atalanta Bergamo, is niet van plan om volgende week op een verdedigende wijze aan te treden tegen Ajax. De Italianen zijn gewend aan het spelen met pressie en lijken dat dan ook niet overboord te gooien.

'We blijven voetballen op basis van de tactiek die ons goed ligt', zo spreekt de oefenmeester tegenover de Italiaanse media, geciteerd door Ajax Life. 'Dat is met een aanvallende mentaliteit. We reizen af naar Amsterdam om te winnen.'

De uitwedstrijd tegen Ajax volgt in een zware, drukke periode voor Atalanta en Gasperini erkent de moeilijkheid daarvan. 'Het is zwaar omdat er op twee fronten resultaten van ons worden verwacht, in de Serie A en de Champions League. Beide competities zijn zwaar en het schema zit zo vol dat we fysiek en mentaal amper op krachten kunnen komen.'

'We speelden vorig jaar om de twee of drie weken een Champions League-wedstrijd, maar nu zit het programma anders in elkaar en missen we veel van de kansen die we creëren', zo vervolgt de trainer. 'Als je niet gewend bent aan wat er van je wordt verlangd, kun je jezelf echt uitputten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlipjeTiel
Vermoed dat ze in Eindhoven al aan de bel hangen bij de knvb....of de wedstrijd van as weekend niet verplaatst kan worden ;)
0 0
jutter
Neem van mij maar aan dat ook deze Gasperini hem behoorlijk zal knijpen. Want alhoewel zijn ploeg in met name uitwedstrijden in Europa wel eens uitpakt, is zijn elftal een stuk minder dan eerder dit jaar, en dat zie je ook terug in die Italiaanse competitie. Ajax heeft het doorgaans erg lastig in die Europese thuiswedstrijden, ook tegen de op papier mindere tegenstanders is het bijna altijd een moeizame affaire. Ajax zal n.m.m. met een soort gecontroleerd offensief tegen die Italianen moeten spelen en bijv. wat minder risico moeten nemen dan tegen de Spurs na die 2-0 het geval was en uiteindelijk dus op een enorme deceptie uitliep., en absoluut moeten voorkomen dat men achter komt, dan wordt het extreem moeilijk. Als ik alles tegen elkaar afweeg durf ik me niet aan een voorspelling te wagen, ik denk dat details zoals zo vaak weer de doorslag gaan geven. In een poule waarin vooraf toch de algemene verwachting was dat niet alleen Liverpool beter zou zijn maar ook Atalanta licht favoriet zou zijn ten opzichte van Ajax. De praktijk geeft toch een wat ander beeld nu, zal ook wel te maken hebben met dat vermaletijde virus dat er stevig inhakt met name wat de conditie van diverse spelers betreft. Met name Liverpool is nogal getroffen door besmetting van enkele spelers door dat virus, maar we moeten tevens constateren dat de vele blessures wellicht nog meer het gevolg zijn van hun krachtenverslindende voetbal onder Klopp, niet geheel toevallig een Duitser. De overwinningen van dat dus gemankeerde Liverpool tegen Ajax kwamen erg gelukkig tot stand en had Ajax eigenlijk 2x een gelijk spel verdiend omdat ze bepaald niet de minderen waren. Dat was normaal gesproken niet ingecalcureerd tegen een compleet Liverpool, denk ik zo. En gezien het toch mindere spel van Atalanta momenteel zijn de kansen voor Ajax om door te bekeren in die CL gestegen, maar het blijft een wedstrijd op het scherpst van de snede, dat lijkt mij duidelijk. Genoeg voor mij dus toch om er niet een serieuze voorspelling aan te wagen. Maar ik moet in alle eerlijkheid wél bekennen dat ik na de loting niet verwacht had dat Ajax in zijn slotpartij nog in de race zou zijn voor een plek bij de Europese elite, knockout fase dus. Nogmaals, het gaat razend spannend worden volgende week, dat staat voor mij vast!
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Zaak voor Ajax om gewoon zelf aan te vallen en Atalanta hoe dan ook niet vóór te laten komen. Ik denk dat Atalanta het dan namelijk wel best vind en niet heel veel meer vooruit gaat pressen. Dan wordt het heel lastig voor Ajax.

Ze zullen daarentegen waarschijnlijk wel Ajax als een malle gaan afjagen in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Ajax moet gewoon het hoofd koel houden en haar eigen spel spelen, dat wil zeggen: secuur passen en onder de druk van Atalanta uit voetballen. Dan moet je echter wel met je normale opstelling starten, en niet met Alvarez op het middenveld. Met Alvarez verzwak je je middenveld effectief op 2 posities, hebben we afgelopen dinsdag kunnen zien, en wordt het onder de druk van de tegenstander uitvoetballen heel moeilijk (zo niet onmogelijk).
0 -1
goajaxgo
Eens. Met Alvarez in de basis gaan we het 100% niet redden. Verzorgde opbouw moet tot kansen gaan leiden.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Nu hadden we lange reeks van winnen buiten de JC Arena in de CL en daar kwam een einde aan, laat het nu ook andersom het geval zijn en de winst pakken, hoe? interesseert me geen kont winnen is enige wat telt.
0 0
goajaxgo
Als we 0-1 achter komen wordt het Getafe 2.0
4 0
Redrum
Dat wordt het vanaf de aftrap al waarschijnlijk.
1 -1
Rondo64
Maar deze keer winnen we gewoon met 5-1 :). Ik denk dat als ajax er goed voor gaat ze best prima resultaat kunnen neerzetten
0 -4
Hollister
Standaard geleuter dus...
1 -2
Spectre
Deze pot wordt echt een nagelbijter
5 -1
MarLuuk76
Ik ben benieuwd of hij dat echt meent.
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Tuurlijk is dit een beetje gepraat voor de bühne. Atalanta heeft aan een gelijkspel al genoeg. Dat wil zeggen dat wanneer ze tegen Ajax op voorsprong komen, Atalanta echt niet zo nodig meer hoeft (want dan hebben ze een redelijk veilige marge van 2 doelpunten). Dan zullen ze ongetwijfeld wat gaan inzakken en de bal aan Ajax geven.

Zolang de stand gelijk is of Ajax op voorsprong staat, verwacht ik echter wel een aanvallend en fel afjagend Atalanta. Dan zijn ze namelijk nog niet safe.
0 0