Atalanta opgelucht: 'Hier hadden we vooraf voor getekend'

BartVeenstra, 02-12-2020 om 07:45, 4087 views, Sky Italia |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Bij Atalanta Bergamo is men opgelucht nu het met een goede uitgangspositie afreist naar Amsterdam. De Italianen hebben volgende week woensdag in de laatste groepswedstrijd in de Champions League genoeg aan een gelijkspel tegen Ajax om te overwinteren.

'We zijn er nog niet, maar we reizen volgende week wel met een klein voordeel naar Amsterdam. Twee van de drie mogelijke resultaten zijn voor ons genoeg om door te gaan', aldus trainer Gian Piero Gasperini tegenover Sky Italia. 'Aan het begin van de groepsfase hadden we er waarschijnlijk direct voor getekend om met deze uitgangspositie de laatste wedstrijd van de poule in te gaan. Het zou natuurlijk een groot succes zijn als we erin slagen om Ajax uit te schakelen.'

Atalanta Bergamo speelde dinsdag met 1-1 gelijk tegen FC Midtjylland, terwijl Ajax onderuit ging bij Liverpool. Zodoende hebben de Italianen volgende week genoeg aan een gelijkspel, terwijl Ajax per se zal moeten winnen. 'Gelukkig hebben we straks tegen Ajax een goede uitgangspositie', aldus verdediger Cristian Romero, die dinsdag scoorde voor Atalanta Bergamo. Romero denkt dat zijn elftal volgende week niet gaat spelen op een gelijkspel. 'We moeten daar volgende week spelen zoals we vaker doen: met een offensieve mentaliteit. Het is belangrijk om echt voor de overwinning te strijden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
14AJAX14
Atalanta gaat er volgende week af met 3-0. Dit weekend alle sterkhouders rust geven en volgende week vol gas tegen de Italianen. XXX
0 0
mickey2602
Niks sterkhouders rust geven. Titel is net zo belangrijk,misschien wel belangrijker want dan hebben we volgend seizoen geen voorrondes. En zaterdag krijg je van de wedstrijden in de competitie wel de zwaarste,die pot tegen Twente kan je niet ingaan zonder sterkhouders.
Dat ze vorige week van RKC verloren zegt mij niet zoveel,offday van het team,gebeurt vaker. Mijn ervaring is dat teams tegen Ajax juist altijd wel goed bij de les zijn. Kijk alleen eens naar Utrecht,wedstrijd tegen Ajax met 200% inzet en week erna tegen RKC verliezen.
1 0
wendoo9
Hoe je het went of keert heeft Ajax dit helemaal aan hun eigen te danken als ze niet overwinteren. Vond Ajax beide keren en tegen Atlanta de betere ploeg, maar als het vizier heel vaak laat afweten dan krijg je dit !
1 -1
Ajacied33
Ik vond Atalanta in Bergamo tegen ons niet eens zo heel imponerend. Of ligt dat aan mij?
0 0
JariJari
Tegen die Denen waren ze echt slecht. Heb de 2de helft op mn mobiel gekeken.
0 0
Ajacied33
Ik hoop echt dat Atalanta gaat aanvallen, in principe doen ze dat ook altijd. Wordt een hele pittige avond, zenuwslopend ook. We beginnen om 7 uur al. We gaan ervoor
2 0
Matts
Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat de uitslag van gisteren misschien wel beter is voor Ajax. Nu zullen ze thuis immers vol voor de winst gaan; bij winst op Liverpool of een gelijkspel werd het toch een beetje hinken op twee gedachten omdat een gelijkspel tegen Atalanta (0-0 of 1-1- weliswaar) ook zou volstaan. Dat ligt Ajax meestal niet (zie Valencia vorig jaar, en zo zijn er nog tal van voorbeelden waar ik nu even niet op kan komen).

En tegen bijvoorbeeld Real twee seizoenen geleden gaf ook niemand een stuiver meer voor de kansen van Ajax in Bernabéu. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. :)
1 0
mickey2602
Precies hetzelfde zei ik ook vandaag,op werk en op facebook. Ajax is de ploeg niet om voor een gelijkspel te spelen,Ajax gaat altijd vol voor de winst(enkele uitzonderingen daargelaten maar dat is wel waar Ajax voor staat).
0 0
Sluk
Het was prettig geweest als Ajax aan een gelijkspel genoeg had, dan heb je in ieder geval nog een vangnet als je tegen het einde van de wedstrijd maar met 1 doelpunt verschil voor staat. Maar wanneer we met evenveel punten als Atalanta aan de komende wedstrijd waren begonnen, dan volstond alleen een klein gelijk spel en was je bij 2-2 of meer al de sjaak. In die zin denk ik dat de huidige uitgangspositie gunstiger is, je moet koste wat kost winnen en om het niet spannend te maken, vanaf het begin duidelijk maken dat er niks te halen valt in Amsterdam.
0 0
Matts
Klopt. Natuurlijk hoop ik altijd dat Ajax het maximale eruit haalt, dus ik zou liever hebben gewonnen (of een punt hebben gepakt) bij Liverpool. Het blijft immers topsport en daarin mag je niets aan het toeval overlaten (cliché, ik weet het).

Maar Ajax heeft de laatste jaren de beste wedstrijden gespeeld wanneer ze de underdog (of in ieder geval niet de duidelijke favoriet) waren en móésten winnen. Zoals volgende week het geval is, eigenlijk. Daarom zie ik het niet per se als een nadeel dat we gisteren hebben verloren.
1 0
trodat4030
Precies, laat Atalanta maar lekker op 2 gedachten hinken, hopelijk breekt hen dat dan op en niet ons.
2 0