'Zoveel afstand hoef je op het voetbalveld niet te houden'

NielsOpdam, 29-11-2020 om 09:40, 2090 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Trainer Dick Lukkien vindt dat de spelers van FC Emmen wel erg veel afstand hielden tijdens het duel met Ajax. Dat vertelt de oefenmeester aan De Telegraaf. Lukkien plaatst de 0-5 nederlaag van zijn ploeg wel in perspectief. 

'Als je tegen een ploeg speelt die tussen twee Europese wedstrijden in zit, dan moet je scherper en beter spelen dan dat wij hebben gedaan', trapt Lukkien af. 'We wilden dichtbij elkaar verdedigen maar gaven de tegenstander wel heel veel ruimte. Zoveel afstand hoef je op het voetbalveld niet te houden.'

Toch plaatst Lukkien de nederlaag wel in perspectief. 'We verliezen van Ajax, dat met 3-1 wint van Midtjylland, met 5-0 van Heracles, met 13-0 van VVV en met 3-0 van Utrecht. Dus we verliezen van een topploeg. Nogmaals, we hadden het beter moeten doen. Maar nu op naar de belangrijke maand december.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frank1978
Tja, waren wij nu zo goed of waren zij nu zo slecht? Misschien heeft het een met het ander te maken? Ik vond Ajax gister een bijna perfecte wedstrijd spelen. Eigenlijk niets weggegeven en naast de doelpunten nog veel kansen gehad.
0 0
w86
Tja, je bedenkt een speelstijl met 10 man achter de bal en komt niet eens aan een echte gevaarlijke counter toe.. wat moet je dan nog zeggen.
0 0