Klopp: 'Alsof Ajax verslaan zo makkelijk is'

NickOoms, 26-11-2020 om 09:30, 5945 views, Liverpoolfc.com, beIN Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jürgen Klopp verwacht volgende week dinsdag geen makkelijke wedstrijd tegen Ajax. Liverpool FC ontvangt de Amsterdamse ploeg dan op Anfield en bij een gelijkspel is de Engelse kampioen zeker van de volgende ronde van de Champions League.

'Het klinkt eenvoudig, dat we nu "maar Ajax moeten verslaan"', begint Klopp op de officiële website van Liverpool. 'Alsof Ajax verslaan zo makkelijk is, zeker met alle uitdagingen die we in dit land hebben. Op dit moment denk ik niet aan Ajax, omdat we over een paar uur richting Brighton vliegen en daar dit weekend gaan spelen. Dat is het eerste waar we nu aan denken. Als die wedstrijd is afgelopen gaat de focus vol op Ajax.'

Spaak in het wiel steken

Zaterdagmiddag om 13.30 uur gaat Liverpool op bezoek bij het Brighton & Hove Albion van oud-Ajacied Joël Veltman. Tegenover beIN Sports uit de Duitse trainer van Liverpool zijn ongenoegen over het vroege tijdstip, daar Ajax later aantreedt. 'We spelen over zes dagen tegen Ajax. Zij spelen zaterdag trouwens niet al om half twee (Ajax speelt om 18.45 uur tegen FC Emmen, red.). Dat is nog iets waar we mee te maken krijgen. Iemand steekt nog even een spaak in het wiel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GrandMasterFlex
Vol voor de winst tegen Liverpool en Atalanta. Benaderen als twee finales. Zou prachtig zijn als we als sterkste uit de poule komen. De eerste wedstrijd hadden we hier al recht op namelijk.
0 0
jutter
Klopp heeft driftig met zijn rekenmachientje zitten spelen, mag je aannemen. Die nederlaag tegen Atalanta had hij wellicht al ingecalculeerd gezien de grote fysieke problemen waarmee zijn ploeg momenteel te kampen heeft. En hij weet ook dat hij nog slechts één overwinning nodig heeft om verder te bekeren in die C, en dat een evt. overwinning op Ajax niet eens noodzakelijk is, want die Denen zijn een simpele hapklare brok, en dat weet die Klopp natuurlijk ook!
0 0
7172AFCA7395
Als Atalanta daar kan winnen dan kan Ajax dat ook.
En bovendien heeft Atletico daar ook gewonnen nog
niet zolang geleden, met publiek.
0 0
Red Devil
Laat hij maar lekker weer zijn B-team opstellen dinsdag.
0 0
ghouleseddik
Joh Klopp, laat lekker lopen die wedstrijd tegen Ajax. Winnen van die Denen en je bent ook door ;)
2 0
Sluk
Ik kan me heel goed voorstellen dat hij zo daadwerkelijk denkt. Waarom vol erop gaan in een pot die er niet toe doet als het programma al druk genoeg is.
Hetzelfde geldt voor Ajax, er moet gewonnen worden van Atalanta ongeacht het resultaat tegen Liverpool.
0 0
JariJari
Bij winst op Liverpool kun je ook gelijkspelen tegen Atalanta.
0 -1
Sluk
Ja, maar alleen 0-0 of 1-1. Daarbij is spelen op een gelijk spel veel te risicovol.
0 0
JariJari
Ik zeg niet dat je erop moet spelen. Maar als je in de 90ste minuut de 1-1 om je oren krijgt ben je dan wel door ipv dat je eruit ligt. Wel zo fijn.
2 0
AnsB
In principe heb je gelijk wat Ajax betreft: de wedstrijd tegen Atalanta is beslissend. Toch is de wedstrijd tegen Liverpool verre van onbelangrijk.
Als je wint van Liverpool levert dat coëfficiëntiepunten (en geld) op, het geeft een goed gevoel aan het team en levert prestige op voor de buitenwereld. Zelfs als Atalanta ons vervolgens uit de CL knikkert (niet te hopen), dan heb je tot in de eeuwigheid wel die eindstand met drie extra punten. Daar koop je praktisch niets voor maar wel emotioneel (nét niet gehaald is altijd nog beter dan 'kansloos').

Dat goede gevoel voor het team, het groeiende zelfvertrouwen, het naar elkaar groeien als team én de ervaring voor de jonkies vind ik heel belangrijk, en kan ook best doorslaggevend zijn voor de wedstrijd tegen Atalanta.

Ikzelf denk dat Ajax die wedstrijd tegen Atalanta gaat winnen als ze goed in hun vel en in de wedstrijd zitten. Mits - wellicht - ze doeltreffend omgaan met hun kansen en geen gekke (pech!) tegengoals krijgen. Of zo'n idiote scheids als tegen Chelsea, pfff.
1 0
Sluk
O zeker, winst tegen Liverpool levert veel meer op dan 3 punten. Maar alleen kijkend naar de poule stand en wanneer je door gaat of niet, draait het nergens om. Dat vind ik toch een bijzondere gewaarwording. Je kan winnen van Liverpool en Atalanta kan verliezen van Midtjylland en dan nog kan je eruit vliegen. Terwijl je ook door kan gaan als je verliest van Liverpool en Atalanta wint van Midtjylland.
0 0
MichelAngelo66
Joel... er zijn wat tikkies uit te delen zaterdag. Doe waar je goed in bent hah
4 0
voorkennis
dat atalanta gister won was t meest slechte scenario die er maar bestond
6 0
Kingoffdatoilet
Valt mee. Als wij van Liverpool winnen worden wij gewoon groepswinnaar
0 0
Ajaxxxisdebeste
Uhm nee je moet nog van Atalanta winnen of gelijkspelen met onderling betere resultaat, dus 1-1, dan kan het een 2-2 en doelsaldo worden en bij 3-3 of meer is het voor Atalanta.
0 0
Stamhoofd
Wat een onzin, alsof het zoveel verschil maakt dat je 4 uurtjes eerder of later speelt.. De wanhoop begint er een beetje in te komen bij Klopp.
1 0
NatureTwo
Dan kan Liverpool toch langer uitrusten voor de wedstrijd tegen Ajax??
3 0
Cello
Dat is waar, maar dat is niet waar Klopp op doelde.
Klopp kijkt van wedstrijd tot wedstrijd. De eerstvolgende is in de, niet onbelangrijke voor Liverpool, PL. En dan heeft ie minder tijd tussen de CL van woensdag en de wedstrijd op zaterdag. Dat had hij liever anders gezien....had hij liever net als Ajax later op zaterdag gespeeld.
0 0
AnsB
Precies, ik dacht hetzelfde. Volgens mij is Klopp even de weg kwijt. Ze hebben ook best veel tegenslag momenteel.
Dan is TH wel steeds een verademing met zijn nuchterheid en zijn instelling van 'ik ben er niet blij mee maar daar moeten we dan maar mee dealen'.

Ik denk dat zelf ook n.l.: je loopt het risico dat je door zelfmedelijden, excuses e.d. energie verspilt aan onbelangrijke zaken (die je toch niet in de hand hebt) en die je weghouden bij wat wél belangrijk is, want hoe ga je om met nadelen en welke voordelen kun je creëren? Vele malen belangrijker dan 'zeuren en klagen' - hoe begrijpelijk ook soms.
Ook daarin is de houding van TH altijd goed: er is een moment van treuren en dat mag (en moet ook), maar daarna direct de knop weer om richting het volgende.
Helaas lukt dat niet altijd, dan is iets té erg. Zoals de CL-uitschakeling vorig seizoen, zeker ook door de manier waarop én het succes van het jaar daarvoor. Dat leidde tot een mentale crisis van jewelste die ons bijna de eerste plek heeft gekost. Ook TH kon die crisis niet bezweren, althans heel laat pas.
1 0
De Stift
Joel moet maar flink wat schoppen uitdelen aan die Salah.
4 0
SvenGeurtsen
Mane is ook prima :)
2 0
JariJari
Beide
0 0