Suárez behoort tot elf genomineerden Puskás Award

NickOoms, 25-11-2020 om 11:55, 1955 views, FIFA.com |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Luis Suárez is genomineerd voor de Puskás Award, zo meldt de FIFA op haar officiële website. Naast de oud-Ajacied zijn er nog tien andere voetballers genomineerd, waaronder de Zuid-Koreaanse Heung-Min Son. 

Suárez wist op 7 december 2019 namens FC Barcelona via zijn hak de doelman van Real Mallorca te verschalken. De Catalaanse ploeg won de wedstrijd uiteindelijk met 5-2. Niet alleen Suárez maakt kans op het mooiste doelpunt van het jaar 2019. Ook Heung-Min Son is genomineerd voor de prestigieuze prijs. De Zuid-Koreaan dribbelde in de wedstrijd tegen Burnley FC (ook op 7 december 2019) vanaf eigen helft langs zes verdedigers en schoot de 3-0, na een geweldige solo, beheerst binnen. Tottenham Hotspur won uiteindelijk de wedstrijd met 5-0.

Naast Suárez en Son zijn er ook drie doelpunten van voetbalsters genomineerd, waaronder de goals van Shirley Cruz, Sophie Ingle en Caroline Weir. De overige zes genomineerden zijn: Jordan Flores, André-Pierre Gignac, Zlatko Junuzovic, Hlompho Kekana en Leonel Quiñónez. De winnaar van de Puskás Award wordt op 17 december bekendgemaakt bij het FIFA-gala in Zürich. Vorig jaar won de Hongaar Dániel Zsóri de Puskás Award.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van FC Midtjylland? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bky
Zitten ook wat excuusvrouwen tussen in het filmpje. Niet omdat de goals zo mooi zijn volgens mij.
0 0
Schwalbino
Poespas award.
0 0
DUDE92
Voor vrouwenvoetbal begrippen zijn ze anders wel schitterend. Zouden bij Ajax makkelijk doelpunt van de maand/jaar worden.
0 0
DUDE92
Wat hinderlijk ge-edit, dat filmpje. Maar in mijn ogen verdient Son het, zulke goals zie je echt nooit. Liever zo'n goal dan een uithaal in de kruising.
0 0
Rondo64
Vond het best een prima dribbel, maar had ook niet echt het idee dat de verdedigers hem heel veel in de weg zaten. Zo'n knal van die Flores of die Junuzovic kan ik dan wel een stuk meer waarderen, zit toch een hoop techniek erachter nog
0 0