Van der Vaart: 'Sluit niet uit dat ik het straks als trainer probeer'

NickOoms, 24-11-2020 om 07:25, 3523 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Rafael van der Vaart sluit niet uit dat hij in de toekomst het opnieuw probeert om trainer te worden, zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Eén keer was de oud-Ajacied coach van het team van zijn zoon, maar al snel was dit geen succes voor Van der Vaart.

Toentertijd speelde Damian bij een club in Hamburg. Na twee wedstrijden het elftal van zijn zoon te hebben gecoacht, stopte Van der Vaart ermee. 'Toen het een keer niet liep, zei ik: we gaan het zo en zo doen. De tweede helft vlogen ze. Toen wilde ik de volgende wedstrijd ook doen. Ik belde mijn vader trots op om te zeggen dat dit het moment was waar hij op doelde. Bij een toernooi in Aalborg probeerde ik het weer. Wat denk je? Ik ben weggelopen. Slappe hap. Ik zei tegen de trainer dat hij weer aan de beurt was. Ik sluit alleen niet uit dat ik het straks alsnog probeer.'

Analist NOS

Tegenwoordig is de voormalig middenvelder van Ajax analist bij de NOS. Gedurende wedstrijden van het Nederlands elftal en bij uitzendingen van Studio Voetbal schuift Van der Vaart geregeld aan. Een functie die hem goed bevalt. 'Dat vind ik het allerleukste. Ik had nooit gedacht dat ik hier zo veel plezier uit zou halen.'

Denk jij dat Ajax en FC Midtjylland tijdens de rust gelijkstaan, maar Ajax na negentig minuten toch wint? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Ach Raffie, bespaar je de moeite. Veel grote voetballers zijn je al voorgegaan. Als er echt een trainer in je schuilde, was je al direct aan de slag gegaan met bijvoorbeeld de jeugd.

Kijk naar gasten als van Basten en Gullit. Die zien er nu toch 100 x gelukkiger uit wanneer ze gewoon vol passie en lekker ongenuanceerd over het spelletje mogen praten. Ik kijk echt met veel plezier iedere week naar RONDO waar een hele relaxte van Basten met een dikke smile op z'n gezicht over voetbal praat.

Dus Raffie... kijk of je bij Rondo mag aansluiten, want Studio Voetbal is echt een aanfluiting geworden. Man man wat is dat programma laag gezonken. Daar hoort iemand met de status van van der Vaart niet tussen te zitten.
0 0
Web
Rafael moet techniek trainer worden
Wat was ik altijd fan van hem, zijn techniek was zo fantastisch
Een lust voor het oog, kan alles met de bal
Jammer dat hij zijn lichaam niet mee had, genoot ook heel erg van het leven.
Hij moet zich gaan verdiepen in de Wiel Coerver methode, daar moet hij weer bij Ajax terug brengen
Samen met Vanenburg, alleen maar op techniek trainen, dat is de basis voor alles
Top goser ook nog eens
0 0
Lazell
Inderdaad. Lekker relaxt een balletje trappen met de jongens en tips geven. Met zijn techniek luisteren ze wel.

Lijkt me niet een type trainer. Die moeten echt obsessief bezig zijn met hun vak. vd Vaart is meer een levensgenieter.
0 0
BrandjeXL
Ideale jeugdtrainer of assistent
0 0
off
Misschien zou hij Witschge op kunnen volgen als hij ooit weg gaat.
0 0
DS
Vind Raf echt een top gozer, die is altijd welkom.
Al moet een trainer toch ook wel autoriteit hebben, dat zie ik bij hem dan weer niet zo erg.
0 0
AFCAMM
Ik zou het heel mooi vinden als ik het fout heb, maar ik denk dat een rol als hoofdtrainer inderdaad niet echt voor hem is. Het blijft toch altijd een beetje een schoffie. Dat vind ik ook juist mooi aan Raf, maar daardoor kan ik me hem lastig als trainer voorstellen.
Als assistent of techniektrainer zie ik hem wel goed doen.
0 0