Voetbal in coronacrisis: Liverpool krijgt nieuws over toelaten fans

NickOoms, 26-11-2020 om 15:55, 10457 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Liverpool krijgt nieuws over toelaten fans

Liverpool heeft donderdag goed nieuws gekregen over het toelaten van supporters op Anfield, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De club zit in de tweede van drie categorieën op basis van het dreigingsniveau van het coronavirus en dat betekent dat er na de nationale lockdown op woensdag 3 december weer een klein aantal fans toegelaten mag worden. Het gaat hierbij om tweeduizend fans, maar Ajax zal hier niet mee te maken krijgen. Ajax gaat één dag voor de nieuwe regeling op bezoek in Engeland.

Van 't Schip besmet met coronavirus

John van 't Schip is positief getest op het coronavirus, zo meldt de Griekse Voetbalbond op haar Twitterkanaal. De bondscoach van Griekenland zal hierdoor veertien dagen in quarantaine moeten. Of assistent-trainer Aron Winter ook besmet is, is niet bekend.

 

'Liverpool mogelijk ook na lockdown zonder fans'

Vanaf woensdag 2 december, wanneer de nationale lockdown in Engeland ten einde loopt, mag een deel van de Engelse clubs weer toeschouwers toelaten in hun stadion. Het gaat om een aantal van vierduizend of tweeduizend, afhankelijk van de veiligheid in de regio, maar ook is er een groep die het ook na de genoemde datum nog zonder fans moet doen, zo schrijft de NOS. Een van die clubs zal hoogstwaarschijnlijk Liverpool zijn. De club ligt immers in een regio met een hoog dreigingsniveau. Donderdag worden de indelingen van de veiligheidsniveaus bekendgemaakt.

'FA laat vanaf volgende week fans toe in stadions'

De FA, de voetbalbond van Engeland, laat vanaf volgende week weer fans toe in de stadions, zo schrijven Engelse media. Op woensdag 2 december loopt de nationale lockdown ten einde en vanaf dan mogen de supporters in beperkte getalen hun favoriete clubs weer gaan bezoeken en steunen. Het gaat hierbij om een maximum van vierduizend fans in de gebieden met het minste risico. Gebieden op het tweede risiconiveau zullen tweeduizend supporters toelaten. Tot slot zijn er ook nog gebieden op het derde risiconiveau. Daar mag men nog geen fans toelaten. Het nieuws is nog niet officieel, maar naar verluidt zal premier Boris Johnson het nieuws maandag naar buiten brengen.

Salah legt negatieve test af

Naar alle waarschijnlijkheid kan Liverpool weer beschikken over Mohammed Salah. Ruim een week geleden testte de steraanvaller positief op het coronavirus, maar zondag testte hij negatief. Trainer Jürgen Klopp houdt een slag om de arm. 'Op maandag hebben we de UEFA-test, 'Mo' zal daar ook bij zijn', citeert De Telegraaf hem. Test hij dan weer negatief, dan kan hij op 1 december ook meedoen aan het Champions League-duel met Ajax, mits hij geen blessure of schorsing oploopt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Liverpool speelt in Duitsland tegen Midtjylland. Ik weet niet precies wat ik daarvan moet vinden. Enerzijds is het goed als Midtjylland gewoon een no-show krijgt omdat Liverpool niet naar Denemarken wil afreizen. Aan de andere kant komt hierdoor voor Liverpool wel minder druk op de wedstrijd tegen Ajax omdat het met winst op Midtjylland verzekerd is van de playoffs en Midtjylland nu helemaal het thuisvoordeel verliest.
0 0
JariJari
Het is gewoon competitievervalsing. Waarom gaan die Denen akkoord? Afgekocht ofzo?

Dit is heel slecht voor voetbal.
0 0
NegentigMinutenLang
Dus precies als wij tegen Liverpool spelen mogen er waarschijnlijk weer fans bij zijn? Al zijn het er maar 4000, kan tegenwoordig behoorlijk verschil maken.
1 -1
EuforischeRealist
Nee wij spelen de dag daarvoor tegen Liverpool, dat is dus nog zonder fans.
4 -1
NegentigMinutenLang
Oh wow, domme opmerking van mij :D Dankjewel!
2 0
Simon1
We zijn niet boos hoor. ;-)
1 0
NegentigMinutenLang
Gelukkig, ik kon al niet slapen :D
0 0
Juichtoon
Vergissen is menselijk...
2 0
EuforischeRealist
Maken we ons allemaal wel eens schuldig aan. ;-)
1 -1