Voetbal in coronacrisis: Babel bij sneltest toch positief getest

NielsOpdam, 15-11-2020 om 21:20, 20074 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Zondag 15 november

Babel bij sneltest toch positief getest

Ryan Babel is zondag toch positief getest op het coronavirus. De oud-Ajacied voelde zich niet helemaal lekker en was daardoor al afwezig bij Oranje. Nu is hij na een sneltest alsnog positief getest op het coronavirus, zo meldt het Algemeen Dagblad. Bondscoach Frank de Boer vertelt dat Babel maandag weer wordt getest. 'Net als wij allemaal. In het verleden zijn al meer fouten testen geweest. Laten we hopen voor Ryan dat dat nu weer zo is. Maar hij had in ieder geval wel symptomen. Dan nemen wij geen risico. Dat bleek uiteindelijk een goede keuze te zijn.'

Babel verlaat Oranje ondanks negatieve testen

Oud-Ajacied Ryan Babel heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal zondag verlaten. OnsOranje meldt dat hij zich niet lekker voelt. 'Ondanks drie negatieve PCR-testen in de afgelopen week is besloten dat Babel – gezien de aard van de klachten – uit voorzorg het trainingskamp van Oranje verlaat.'

Vrijdag 13 november

Salah test positief op coronavirus

Mohammed Salah heeft het coronavirus onder de leden. De Egyptische voetbalbond meldt dat de aanvaller positief getest is op het virus, waardoor hij in ieder geval de interlands tegen Kenia (14 november) en de Comoren (18 november) mist. Afhankelijk van hoe lang Salah, die overigens geen symptomen heeft, afwezig is, kan hij ook wedstrijden van Liverpool missen. Op 1 december speelt Ajax in het kader van de groepsfase van de Champions League tegen de Britse club. Dat is over achttien dagen. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo van Juventus kon ook enkele weken niet spelen vanwege positieve coronatests, ondanks dat hij geen symptomen had.

Donderdag 12 november

Kroaat test in de rust positief

Een wel heel opvallende wending bij het oefenduel tussen Turkije en Kroatië woensdagavond. Domagoj Vida, bij menig Ajacied wellicht beter bekend als De Knipoog Kroaat vanwege zijn dubieuze gebaar tijdens de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Dinamo Zagreb in 2011, testte in de rust van de wedstrijd positief op Covid-19. De verdediger speelde de volledige eerste helft en veroorzaakte zelfs nog een strafschop, maar bleek in de rust besmet te zijn met het virus. De test was afgenomen op woensdagochtend, nadat de volledige Kroatische selectie op maandag nog negatief testte. Het resultaat van de tests van woensdagochtend kwam echter pas in de rust binnen en daaruit bleek Vida besmet te zijn. De Kroaat verliet meteen het Kroatische trainingskamp en is in thuisquarantaine gegaan. 

 

Dinsdag 10 november

Vilhena verlaat Oranje-kamp na positieve test

Het coronavirus is nu ook de spelersselectie van het Nederlands elftal binnengedrongen, zo meldt OnsOranje. Bij aankomst werden de spelers getest op het virus en Tonny Vilhena testte positief. De middenvelder heeft het Oranje-kamp direct verlaten en is terug naar huis gegaan. Daar gaat hij in quarantaine, zodat hij medespelers bij Oranje niet meer kan besmetten.

92% voetballers positief over corona-aanpak

92 procent van de voetballers in Nederland is positief over de wijze waarop hun werkgever omgaat met de maatregelen rondom het coronavirus, zo blijkt uit een enquête van de VVCS (spelersvakbond). Gedurende het onderzoek zijn 350 voetballers uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie ondervraagd. Bijna alle spelers uiten hun zorgen over de toekomst van het betaalde voetbal indien de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie wederom worden geconfronteerd met het stopzetten van de competities. 

Opmerkelijk is dat de profvoetballers minder bang zijn om besmet te raken. Uit een eerder onderzoek in maart was dat nog 39,1 procent en nu 54 procent. Ook vinden de spelers het minder 'erg' als mensen uit hun naaste omgeving besmet raken. In maart was dit 91,3 procent en nu 76 procent.

Op zijn vroegst zal er in de Eredivisie in januari weer met publiek gevoetbald worden. De 350 profvoetballers hebben een voorkeur voor spelen met publiek, maar 67 procent van de ondervraagden is van mening ook zonder publiek prima te kunnen presteren.

Maandag 9 november

Midtjylland - Liverpool gaat mogelijk niet door

De wedstrijd tussen FC Midtjylland en Liverpool FC op 9 december gaat mogelijk niet door, zo meldt de Daily Mail. Indien de Engelse club afreist naar Denemarken moet het na terugkomst twee weken in quarantaine, iets wat niet mogelijk is vanwege het huidige Premier League-seizoen. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen maakt de Engelse overheid geen uitzonderingen meer voor topsporters. Liverpool FC overweegt op dit moment om niet af te reizen naar Denemarken. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Babel test positief.....wie zullen er volgen bij Oranje de komende dagen..en voor hoe lang zullen die spelers vervolgens uitgeschakeld zijn?
0 0
JariJari
Liverpool moet wel van Atalanta winnen thuis ...
2 0
Whazzza
Die komt inderdaad eerst, dus dit is gewoon geen goed nieuws
2 0
Hollister
Wat hoop ik nog mee te maken dat hij en of zijn Dinamo Zagreb nog eens een keertje in de Arena moeten spelen en dat hij en of dat team gewoon een hele wedstrijd wordt uitgefloten.... wat een corrupt zooitje. Tel daarbij de dopingsituatie met Juve, de geïnstrueerde scheidsrechterlijke beslissingen die ons ten dele zijn gevallen en je weet dat ook op dat niveau alles betrekkelijk is en achter de schermen er soms andere krachten werken. het woordje sport(ief) is dan juist ver te zoeken
0 -1
Whazzza
Deze Calimero traantjes passen beter bij PSV, Feyenoord en tegenwoordig ook AZ
1 0
Subzzee
Ja, klopt idd. Tegen Chelsea was het ook niet eerlijk.
0 -1
oudzuid2
haha die knipoog kroaat... wat een frustrerende avond was dat zeg.. zelden een duidelijker voorbeeld van omkoping gezien.. en natuurlijk was Ajax weer de klos...
1 0
JariJari
Ik hoop dat hij wat serieuzers heeft dan Corona. Vuile valsspeler.
0 0
Gonzalez75
Knipoog Kroaat, lopend conflictmodel. Ik kan de woordspelingen in diverse artikelen erg waarderen.
3 0
VanDerHoornLegend
Goddomme ik begin helemaal te schuimbekken als een doorgesnoven vak ss'er als ik die zelfingenomen bek van die witte engnek zie bah bah
5 0
mgtow
Ja voordat je het weet belt de wijkagent als ik hier ga plempen wat ik denk over deze klootviool.
0 0
Lazell
Haha. Is niet mooi, maar ik gun hem vanalles en nogwat. Corrupte klootzak.
1 0
Deepblue
Nou, maar bidden dat ie het killervirus overleefd en niet eeuwig invalide wordt.
0 -1
kampioenenjood
Die Vilhena heeft toch niets bij oranje te zoeken, coronavirus of niet.
0 0
BokkieBokstra
Goh, wist helemaal niet dat die bij Oranje zat.
1 0
Duif63
En ondertussen heeft Vilhena de helft van zijn medespelers bij Oranje besmet. KNVB/UEFA/FIFA ga uw schamen, diep schamen. Interlandvoetbal in deze tijd is belachelijk.
2 -1
MrPink
Die 3 punten kunnen ze wel missen.
0 0
Gonzalez75
Dan nu gewoon de poulefase CL als gespeeld beschouwen. We zijn door naar de achtste finale.
4 0
OdjePils
Liverpool -3
1 -1
Zalazar
Misschien moet onze regering de regels maar wat aanscherpen voor Denemarken. Met gelijke munt terugbetalen voor dat gedoe van afgelopen maandag en dinsdag. En over een maand ook iedereen uit Bergamo toegang tot Nederland ontzeggen
1 -1
AFCAjax
dat laatste werkt niet in ons voordeel. dan moeten we een locatie buiten nederland regelen of wij zijn de klos.
1 0
JariJari
Ja dus niet iedereen. Gewoon hun 6 beste spelers ofzo.
0 0
mgtow
Voor. Eens. Amen. Dit.
0 -2
Zalazar
Misschien moet onze regering de regels maar wat aanscherpen voor Denemarken
1 0
AFCAjax
ze kunnen ook een C-team sturen of een jeugdteam ofzo.
0 0
AlexIbarra
Wordt toch nog spannend in de poule dan. :)

Een jaartje Europees voetbal zonder Engelse ploegen zou sowieso wel interessant zijn.
De Brexit League...
8 0
Babayaka
Nederlaag dan toch ? het is wat het is.
2 0
Ajaxhart
Deze wedstrijd staat gepland op 9/12. Liverpool zal dan al wel geplaatst zijn, maar hoe zit het met die Denen? Stel dat ze 3 punten krijgen, dan kan dat heel nadelig uitpakken voor Ajax.
4 -1
Lazell
Valt wel mee. Als wij gewoon winnen van hun kunnen ze ons al niet meer inhalen.
0 0
Bjorn
Mooie 3-0 zege voor Midtjylland dan.
0 -3
michel76
gunstig ook voor Ajax mochten ze thuis verliezen van Atalanta ;) dus zo mooi als jij het omschrijft is het echt niet!!
3 0
Koekepeer
Het werkt toch ook de andere kant op? Wij kunnen niet naar Engeland op tijd. Dat is dan weer ons probleem. Wint Liverpool dan automatisch 3-0 van ons? Als Liverpool nou nog naar ons toe moest was het anders.
0 0
jutter
Hele goede ploeg dat Liverpool natuurlijk, al gaat het momenteel net iets minder vlot dan vorig jaar . Maar dat heeft voornamelijk te maken met blessures, en niet de minsten. Bayern en Liverpool zijn momenteel de beste ploegen in Europa, en kunnen de blessures moeiteloos opvangen omdat ze beiden een hele sterke bank hebben. Al moet gezegd worden dat de verdediging van Liverpool wat minder stabiel oogt, zeker nu na van Dijk ook Alexander Arnold gisteren is uitgevallen met een zweepslag o.i.d. en de vervangers toch van een wat minder nivo zijn dan die van Bayern. Of Liverpool nu wel of niet punten in mindering krijgt/zal krijgen, ze krijgen zeker nog 2 thuisbeurten, dus mag je normaal gesproken aannemen dat ze desondanks 1e in de poule gaan worden.
0 0
Kingoffdatoilet
Liverpool komt op dit moment niet in de buurt van Bayern. Bayern is in mijn ogen momenteel de allerbeste ploeg van de wereld.
0 0
JariJari
Oh wacht, die wedstrijd is pas 9 dec laatste pot. Liverpool gaat gewoon proberen dan al geplaatst te zijn natuurlijk.
1 0
JariJari
Dan is het 3-0 voor Mydtjelland toch?
1 -1
ddkoning
Napoli kreeg in de competitie ook een punt minder na eenn 0-3 tegen juve
1 0
JariJari
Interessant. Ik vermoed dat Liverpool dit alleen doet als ze al geplaatst zijn voor hun laatste wedstrijd.
0 0
Bky
Competitievervalsing.
2 0
MK77
Dat zou dan geen punten minder voor Liverpool betekenen maar punten extra voor Midtylland. Dat zou voor ons heel nadelig kunnen zijn
2 0
JariJari
Waarom? Thuis van Mydtjelland winnen en we staan 7 punten voor. 3 maakt dan weinig uit.

Liverpool 3 punten minder (3 verliespunten meer) kan wel interressante gevolgen hebben.
1 0
Bensco
Waarom? Als zij winnen in ronde 4 en wij ook staan we nog steeds 5 punten verschil. Je moet ze dan thuis van de 3 punten afhouden om nog groepswinnaar te worden mits ze punten mindering krijgen. De EUFA kennende zullen ze wel weer iets verzinnen zodat Liverpool alsnog die 3 punten krijgt voor de wedstrijd tegen Midtjylland want hun motto is niks voor niks: Money counts.
0 0
JariJari
We spelen tegen hen. Dus als wij winnen, winnen zij niet of de linkse mensen hebben het voetbal overgenomen (iedereen wint)
1 0
Bensco
Zie jij ons winnen op Anfield dan? Je kan ze hier pijn doen ja maar de kans is vrij klein als je het mij vraagt.
0 0
JariJari
Nee? We spelen thuis tegen Mydjeland. Als we die winnen kan Mydjelland ons met 7 punten achterstand en nog 2 wedstrijden te gaan nooit meer inhalen.

De wedstrijd op Anfield maakt zeer waarschijnlijk weinig verschil (mits we het minstens net goed doen als Atalanta) maar de laatste wedstrijd tegen Atalanta des te meer. Waarschijnlijk hebben we daar aan een gelijkspel genoeg voor plek 2 in de groep.
0 0
AFCA2211
vergezocht
0 0
MK77
Ja als we winnen
0 0
EuforischeRealist
Dat wordt dan 3 punten in mindering voor Liverpool neem ik aan?
0 0
Joseph
Sturen ze een jeugdelftal..
2 0
Sluk
Dus die wedstrijd kan wel doorgaan, maar heeft gevolgen voor de wedstrijden van erna. Dus de FA maakt hier eigenlijk hun probleem het probleem van de UEFA en Midtjylland.
0 -1
trodat4030
Nee, de Britse overheid bepaald het beleid omtrent corona, niet de FA. Verder heeft L’pool gewoon een keus, als ze willen kunnen ze ook de CL verkiezen boven de PL. Ik denk niet dat de FA hier veel aan kan doen. Zij zullen, nog meer dan wij hier in NL, amper mogelijkheden hebben om te verplaatsen..
3 0
Sluk
Het is wel degelijk een probleem voor de FA (en nee ik weet dat zij het beleid niet bepalen) Maar als Liverpool de wedstrijd in Denemarken gaat spelen, wat gewoon zou kunnen, dan volgen er daarna restricties voor ze en zullen wedstrijden van Liverpool uitgesteld moeten worden. Planningstechnisch zit er voor Liverpool niks anders op dan een tweede elftal met reservestaf te sturen, om zo geen problemen te krijgen met de UEFA, want er zijn geen blokkades voor Liverpool om niet te spelen, slechts vervelende gevolgen.
0 0
esteban
Hebben ze dat vorig jaar ook niet gedaan toen ze voor de fa cup moesten en tegelijk moesten spelen voor de wereldbeker?
0 0
trodat4030
Toen PSV 18 spelers miste, had PSV toch een probleem en niet de KNVB? Ik zie het verschil niet met L'pool en de FA.. L'pool speelde vorig jaar toch ook met de A keus het WK voor clubteams en stelde een B ploeg op in de League Cup die ten tijde van dat WK werd gespeeld. Dit lijkt mij echt het probleem vd club, niet de bond..
2 0
Sluk
Tuurlijk is het een probleem voor Liverpool, maar als Liverpool niet kan spelen omdat ze onvoldoende spelers hebben door de opgelegde Corona regels, dan zullen wedstrijden verplaatst moeten worden. Zo bedoelde ik hem. Als ze wel voldoende spelers hebben, dan zullen ze gewoon aan moeten treden.
0 0
OdjePils
Eens!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Winst Midgetland dus
0 0
Bensco
Volgens mij wel
0 0
w86
Dit is de laatste ronde, dus Liverpool gaat er alles aan doen om na 5 wedstrijden zeker te zijn van de groepswinst.
0 0
AFCA-B93
Punten in mindering dan maar haha
0 0