'Veltman niet het type dat gelijk gaat janken dat hij niet speelt'

JesseTH, 29-10-2020 om 11:20, 3465 views, VICE Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Michael Jansen, zoon van Rob Jansen en zaakwaarnemer van onder meer Joël Veltman, raakt nog niet in paniek van de situatie van de oud-Ajacied bij Brighton & Hove Albion. De verdediger kan nog niet altijd rekenen op een basisplek in Engeland, maar hij en de agent raken zeker niet in paniek.

'Het is ook het managen van situaties', zo spreekt Jansen in de podcast van VICE Sports. 'Ik heb Joël Veltman afgelopen zomer naar Brighton getransfereerd. Hij speelt nu nog niet elke wedstrijd in de basis en natuurlijk praat je daarover. Maar het is nog niet iets wat je nu op moet lossen. Is er dadelijk een situatie waarin je wél naar een oplossing moet kijken? Dat zien we dan wel weer.'

Mocht de situatie té lang aanhouden, dan kan het zo zijn dat Jansen in gesprek gaat met de directie of de trainer van Brighton. 'Dat zou kunnen, maar hij is niet het type speler dat nu gelijk al gaat lopen janken over dat hij niet speelt. Je bent in de Premier League en daar komt even wat anders bij kijken dan in Nederland, ook al kom je van een grote club als Ajax. Er zijn spelers die het goed doen en af en toe moet je heel even geduld hebben.'

Naomi Veltman is de vrouw van de voormalig Ajacied en zij speelt ook een grote rol in de carrière van Veltman. Enkele keren had hij te maken met blessures en daarmee zware periodes, maar zijn vrouw was er dan voor hem. Andersom heeft ze ook wel iets van invloed in de te nemen stappen in zijn loopbaan. 'Die kan aanzienlijk zijn. Een speler rendeert goed als alles eromheen goed geregeld is. Dus als zijn gezin ook ergens gelukkig is. In dit geval heeft dat wel meegespeeld, maar het is niet zo dat het een transfer beslist. Joël kijkt allereerst wat sportief voor hem de beste stap is. In dit geval klopte dat plaatje gewoon en is dat gelukt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Spelers als Schöne, Blind, Veltman en Klaassen hebben voor Ajax een veel grotere waarde dan voor andere clubs. Eigenlijk moeten dat soort spelers hun gehele loopbaan als voetballer bij Ajax blijven. Ajax heeft dan bepaalde ervaren spelers waar doorgebroken talenten zich aan op kunnen trekken en die spelers groeien uit tot iconen van Ajax.
1 0
jutter
Was te voorzien natuurlijk dat hij daar al rap de bank zou gaan warmhouden, heb dat ook regelmatig gezegd toen bekend werd dat hij naar Engeland zou gaan vertrekken. Zonder hem nu nog te verder te gaan bekritiseren, hij speelt immers niet meer bij Ajax, zal hij zich zeker bewust zijn van zijn tekortkomingen, en zal hij zijn huidige reserverol accepteren, ook al omdat hij een heel goed salaris verdient, denk ik.
0 -1
Meerkoet
Veltman, vd Beek, Lang, Kluivert enz enz allemaal jongens die gewoon langer bij Ajax hadden moeten blijven.
Hadden ze gewoon CL en basis gespeeld en wellicht ook basis NL elftal.
Laten zich gek maken door makelaars en spelers die wellicht wel in buitenland spelen.
Die laten alleen de goede kanten en de successen horen, nooit hoor je een voetballer zeggen tijdens zijn actieve carriere dat hij een verkeerde keus heeft gemaakt?
Terwijl er legio voorbeelden zijn, neem nou dat mannetje bij Liverpool ..... zit nu in de anonimiteit.
Daar helpt een zak geld niet bij, die gaat in de meeste gevallen toch naar de toekomstige ex.
1 -1
GerardAjax26
Veltman is 28 jaar en heeft er 179 wedstrijden in Ajax 1 opzitten.. dan kan je moeilijk zeggen dat hij niet lang genoeg bij Ajax is gebleven. Hij wou gewoon een keer in het buitenland spelen en dat is best begrijpelijk. Zelfde geldt voor Schone..

Vd Beek zit ook al 5 seizoenen bij het eerste. Ook best begrijpelijk dat ie niet nog een paar jaar uit naar VVV wilt maar het eens wilt proberen in een grotere competitie. Of Manchester de ideale keuze was weet ik niet, daar is het nog veel te vroeg voor.

Er zijn ook legio voorbeelden van jeugdspelers die bij Ajax zijn gebleven en het niet hebben gemaakt. Net zoals er genoeg voorbeelden zijn van jonge talenten die Ajax zelf haalt en waar je vervolgens nooit meer wat van hoort.. Of aankopen voor het eerste die mislukken.. dat hoort gewoon bij het voetbal. Botman en Bakker maken nu ook aardig wat minuten in de Franse competitie, terwijl ze bij Ajax waarschijnlijk op de bank zouden zitten. En het zou me niet verbazen als dat ook voor Lang het geval gaat zijn.
3 0
Marcw1972
Veltman vind ik in dit verband een slecht voorbeeld. Die is juist wel behoorlijk lang bij Ajax gebleven. Te lang, naar mijn idee ;-)
3 0
Meerkoet
Laat ik het anders zeggen dan.
Bij Ajax werd hij op waarde geschat en had hij gewoon lekker aan zijn top gezeten met voetbal waar hij bekend mee is.
Nu zit hij bij een potentiele degradant waar je gewoon anders moet voetballen.
En een foutje daar is gelijk afrekenen.
2 0
Koningtoto
Veltman had gehakt gemaakt van Zapata, just saying.
2 0
AlexIbarra
Tja, Joel heeft geen echte wapens en het duurt ff voordat je je op basis van inzicht en goed samenwerken in een team hebt gespeeld.

Hij zal het wel redden daar maar het zou me niet verbazen als hij pas vanaf volgend seizoen echt basisspeler is. Als trainer van Brighton ga je natuurlijk ook geen gekke dingen doen.
0 0
louis60
Geen plek in de basis van degradatie kandidaat. Ai, dat doet pijn.
1 -3
AFCA-B93
Ik ga er stiekem van uit dat ze Joël eerst nog wat body laten kweken tegen het Premier League geweld. Daarbij hebben ze ook al 12 goals om de oren gehad. Zijn kans komt nog wel hoor
1 0
fan36
Ik mis hem wel
3 -2
ajaxinho
Ik ook, Veltman zit de tegenstander echt op de huid.
Bij Schuurs krijg je meer het gevoel dat er wat te halen valt.
Ik denk niet dat Schuurs dat met de jaren erin krijgt.
2 -2