[Update] FC Utrecht bevestigt contractverlenging Emanuelson

BartVeenstra, 30-10-2020 om 09:25, 3597 views, De Telegraaf |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Urby Emanuelson heeft een akkoord bereikt over een meerjarig contract bij FC Utrecht, zo meldt De Telegraaf. Aan het einde van zijn voetbalcarrière kan de oud-Ajacied in een technische functie werkzaam blijven in de Domstad.

Emanuelson zijn contract liep op 1 juli 2020 af en daardoor was hij een transfervrije speler bij FC Utrecht. Ondanks die situatie kreeg de middenvelder van zijn werkgever een rugnummer toegekend: 28. Al enige tijd waren beide partijen in gesprek met elkaar en Emanuelson zelf twijfelde of hij wilde blijven bij FC Utrecht of dat hij nog een buitenlands avontuur wilde aangaan.

Nu is de kogel dan toch door de kerk en blijft de oud-Ajacied de komende jaren verbonden aan FC Utrecht. Indien Emanuelson stopt met voetballen, zal hij een technische functie krijgen binnen de club. De 34-jarige Nederlander kwam tot op heden, in dienst van FC Utrecht, tot 4 doelpunten in 84 wedstrijden.

Update - 09.25 uur (30 oktober 2020) - FC Utrecht bevestigt contractverlenging Emanuelson

FC Utrecht heeft bevestigd dat oud-Ajacied Urby Emanuelson zijn contract bij FC Utrecht heeft verlengd. De multifunctionele voetballer heeft tot medio 2023 bijgetekend bij de Domstedelingen. FC Utrecht meldt dat Emanuelson zich ook gaat ontwikkelen in een functie als individueel trainer en begeleider van toptalenten binnen FC Utrecht. Per seizoen beslist men of de 34-jarige middenvelder doorgaat als speler. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Pijnlijk dat je als Ajacied je club moet afsluiten bij deze nietszeggende grafclub.
0 -1
Web
Spelers staan daar anders in dan supporters
0 0
Web
Heel aardige jongen, zou niet weten of hij een goede trainer kan worden?
Heeft hij het vermogen om voetballers wat te leren, hoe denkt hij over voetbal
Of als assistent in de staf?
Amsterdamse jongen met een Ajax hart
0 0
Bennyben
Jongen is wel ver terug gevallen zeg, van Ajax naar Milaan en nu al weer 4 seizoenen bij Utrecht.

Jammer voor hem als je op je 30 e bij Utrecht gaat voetballen kan je een buitenlands avontuur wel vergeten elke club gaat zich dan afvragen wat er mis met je is als je op je 30 e al in de eredivisie gaat spelen.
1 -1
Ajax27
99/100 voetballers kunnen alleen maar dromen van de carriere die Emanuelson heeft gehad. 5,5 seizoen als basisspeler van Ajax. Meer dan 200 wedstrijden voor Ajax waarvan 40 wedstrijden op internationaal niveau. Meer dan genoeg wedstrijden voor AC Milan gespeeld toen het nog een topclub was. Paar wedstrijden voor het NL elftal mogen spelen, her en der wat prijzen mogen winnen.

Dat ie al relatief vroeg terug is gekomen naar NL en daar zelfs toen al niet voor Ajax meer in aanmerking kwam is jammer voor 'm. Maar hij speelt bij een prima middenmoter, lekker rustig in NL. 'ver teruggevallen', dit is gewoon zijn keuze. Hij had ook kunnen kijken om een buitenlands avontuur in China of Amerika aan te gaan... sommige kiezen daarvoor. Anderen hebben daar totaal geen zin in. Nix mis mee toch?
1 0
Ozymandias
In en rondom de jaren dat Emanuelson bij Milan speelde had de club één periode waarin ze redelijk voetbal speelde en resultaten bewaarde (in die periode haalde als ik het me goed herinner maar drie clubs meer punten dan Milan) en dat was de periode waarin Seedorf hoofdtrainer was en Emenualson een vaste basisplaats had.
0 0
Ajax27
Dan nog... de meeste voetballers kunnen er alleen maar van dromen dat ze ooit in een top-5 competitie ook maar 1 duel mogen spelen bij een club met een mooie naam.
0 0
Jan Doedel
Technische functie? Onderhoudswerk in t stadion hihi
Fijne gozer volgens mij. Wens m t allerbeste.
2 0
Ferd
Leuk voor hem. Aardige jongen
3 0
Marcw1972
Ja, alleen jammer dat het bij die rotclub is.
1 -1