'Clubs zonder belangrijkste spelers is competitievervalsing'

NickOoms, 27-10-2020 om 08:30, 3637 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Evgeniy Levchenko is niet tevreden met de huidige coronasituatie in Nederland en hij vindt dat wanneer clubs hun belangrijkste spelers missen het competitievervalsing is, zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Ook Vincent Gouttebarge, hoofd medische zaken bij de FIFPRO, uit zijn zorgen.

'Het is zó lastig om beleid te maken met zoveel onzekerheid en zoveel verschillen tussen alle landen wat betreft de aanpak', aldus Gouttebarge. 'Het lastige is dat we nog heel weinig weten over wat het virus kan veroorzaken bij relatief jonge sporters. Niemand blijkt immuun te zijn voor Covid-19. Ook voor een sporter kan een besmetting zijn of haar carrière beïnvloeden.'

Levchenko, voorzitter van de VVCS (Vereniging voor Contractspelers), vindt dat indien clubs zonder hun belangrijke spelers aantreden dat er sprake is van competitievervalsing. 'We zien de aantallen stijgen. Dat is verontrustend. Je kan voetballers wel testen, maar je kan ze niet buiten de maatschappij plaatsen. Hoe je het ook wendt of keert: het systeem is niet waterdicht. Maar als clubs wedstrijden moeten spelen zonder hun belangrijkste spelers, is dat ook een beetje competitievervalsing. Aan de ene kant staat de gezondheid van de spelers voorop, aan de andere kant moeten ze ook een bedrijfstak overeind houden. Voor ons is vooral van belang dat de spelers geen gevaar lopen en hier geen blijvend letsel aan kunnen overhouden.'

'De komende periode wordt cruciaal', gaat de Oekraïner verder. 'Hoe we hier doorheen komen, zal bepalen of we kunnen doorgaan met de competitie. Het blijft een kwestie van heel erg opletten, afstand houden en zo min mogelijk met elkaar in contact komen. Daar blijven we allemaal op hameren.'

Afschaffen interlands

Als het aan Gouttebarge en de FIFPRO ligt, worden de komende interlandperiodes afgeschaft. Dit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 'Dat wordt nu niet voor niets afgeraden. Het zou daarom beter zijn om bepaalde vriendschappelijke interlands niet te spelen. Voor de clubs zijn die wedstrijden ook heel lastig. Ze hebben geïnvesteerd om een eigen ‘bubbel’ te creëren, maar voor interlands reizen hun spelers naar diverse landen en continenten. Dat zijn juist de momenten waarop spelers in aanraking kunnen komen met Covid-19'

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Soccerskins
Toch verkiezen de meeste mensen dit boven helemaal geen voetbal.
0 0
Clubliefde34
Het is geen competitie vervalsing.. de clubs kunnen er ook niks aan doen dat je terwijl je je helemaal goed voelt een staafje in je hol krijgt en een onbetrouwbare test dat 37% kans heeft dat het nog fout is ook en dan kan je 2 weken opgesloten worden omdat er een 0,13,% kans is dat je iemand besmet er diegene eraan overlijd. Echt de lijken spoelen over straat jongens, ik zeg totale lockdown en alle huizen isoleren met ijzeren platen en sloten op de deur en elke dag door het raam een lunchpakket voor de komende 4 maanden!
0 0
Hans Kraay Jr.
Hoezo competitie vervalsing? De kansen op besmetting zijn binnen iedere club en voor iedere individu toch gelijk? Het is niet of Corona een club voorkeur heeft en buiten die ene club doelbewust andere teams besmet.
0 0
ovopiet
Na de afgelopen winterstop had Ajax ook veel vaste spelers er niet bij, was dat dan ook competitievervalsing?
4 0
TontoKarnaggel
Competitievervalsing is wel een modewoordje aan het worden zeg....
4 0
Amsterdam1900
Deze man presteerd het om continue de plank mis te slaan.
1 0
Turbo
Interlands voorlopig uitstellen sta ik volledig achter. Zo ontzettend storend telkens.
3 0
JariJari
Afstellen. Nooit meer oefeninterlants please
0 0
Bensco
Sluit ik me bij aan. Onnodige bewegingen ook.

Vind wel dat Levchenko niet zo moet zeiken over die spelers die in een bubbel zitten. Ze krijgen miljoenen ervoor betaald. Dan vind ik dat je er ook wel wat voor mag doen.
0 0
JariJari
Nee Levchenko, geen blessuretijd omdat het 0-13 staat of ons rood geven in de eerste wedstrijden zonder reden DAT is competitievervalsing.

Corona afwezigen is hetzelfde als geblesseerde afwezigen (maar extremer).
5 0
Amp
Op basis van wat is die levchencko eigenlijk de grote man daar? Die komt vooralsnog vooral in het nieuws met zn onzinnigheden. Eerder dit jaar moesten de clubs nog per se spelen, etc. En ging ie van zn stokkie toen overmars riep dat we moesten stoppen. Nu komy ie weer met competitievervalsing, maar enige oplossing bedenken loopt ie maar weer van weg. Mafketel. Stop de competities dan lekker weer. Eens zien hoe snel ie dan weer gaat roeptoeteren wat een ellende er wordt veroorzaakt voor spelers als ze niet meer mogen voetballen.
1 0
V12
Dan stoppen we er maar mee toch? Dat is de andere optie. Wat een domheid. Als er belangrijke spelers geblesseerd zijn of griep hebben verplaatsen we dan ook de wedstrijd? Man, man,man...
3 0
Stamhoofd
Je mag de spelers er zelf op aankijken, besmetting is gemakkelijk te voorkomen.
4 -1
Bky
Mijn hemel zijn deze mensen zo kapot dom?
2 -2
Luck76
Tsja, maar hoe maak jet het onderscheid tussen 'bepalende' en 'niet bepalende' spelers? Basisspelers t.o.v. bankzitters? Als je veel rouleert, kun je hier ook geen conclusies uit trekken.
2 0
Koekepeer
Bij Feyenoord hebben ze maar 1 bepalende speler.
0 0
Juichtoon
en die is al een poosje gestopt....;-)
0 0
mgtow
IQ van een plakje kaas als je dit oprecht competitievervalsing gaat noemen. Je hebt maar gewoon een brede selectie met kwaliteitsspelers te hebben Wat zijn de alternatieven dan? Alle westrijden zonder belangrijke spelers uitstellen? Dan zal je op gegeven moment om de dag moeten spelen. Kan niet, driekwart van de clubs zit nu al te zeuren om vermoeidheid. Competitie afkappen waardoor de helft van alle clubs failleert?

Dus: adapt and overcome...
2 -1
Dennis129
Vreemd dat ik hem niet gehoord heb vorig seizoen toen Ajax de halve basis mistte.
13 -1
BokkieBokstra
Voor Ajax was er geen genade toen Ajax na de winterstop een paarbelangrijke spelers miste, maar dat waren blessures. Ik denk dit is een consequentie met voetballen in corona tijd. Het heeft invloed. Wat hij zegt over interlands vind ik helemaal niet gek. Hoe minder contact hoe beter.
4 0
Juichtoon
Laat PSV maar zoveel mogelijk spelen svp. Door Corona slaan deze jonge kerels zich wel heen.
0 0