Gasperini: 'Vanuit tactisch oogpunt zijn we twee verschillende teams'

NickOoms, 26-10-2020 om 15:00, 1865 views, Atalanta |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Gian Piero Gasperini ziet in tactisch opzicht grote verschillen bij Atalanta Bergamo en Ajax, zo vertelt de trainer van Atalanta Bergamo maandagmiddag op de persconferentie van de Italiaanse club. De Italiaan verwacht dinsdagavond dan ook een open duel. 

'Tegen Sampdoria (1-3 verlies, red.) speelden we tegen een verdedigend ingesteld team', begint Gasperini op de persconferentie. 'Ajax is een team dat veel aanvalt en we zullen daartegenover goed moeten verdedigen. Het wordt een meer open spel met een andere moeilijkheidsgraad dan in de Serie A.

De Italiaanse coach is vol lof over het Ajax-systeem. 'Vanuit tactisch oogpunt zijn we twee verschillende teams, Ajax is net een laboratorium. In de Champions League experimenteren ze minder, maar voor mij blijft het toch een meetpunt. Hij (Erik ten Hag, red.) komt altijd met een aantal zeer effectieve ideeën. Ik ben altijd fan geweest van het Ajax-systeem, maar wij zijn op een andere manier georganiseerd.' 

Gasperini vindt het teleurstellend dat er geen fans aanwezig zullen zijn dinsdagavond, maar hij begrijpt het wel. 'Ik had nooit verwacht dat wij in ons tweede Champions League-seizoen zouden spelen zonder publiek, maar het is een wereldwijde pandemie die ons allemaal raakt. Nu spelen we eindelijk in ons eigen stadion, nadat wij in de jaren hiervoor Europees altijd elders speelden. Het gebrek aan publiek blijft voor ons een grote teleurstelling.'

Marten de Roon

Marten de Roon is geblesseerd aan zijn lies en kan dinsdagavond niet in actie komen in de wedstrijd tegen Ajax. Gasperini vindt de afwezigheid van de Nederlander een aderlating, maar hij heeft vertrouwen in zijn team. 'De Roon is heel belangrijk voor ons, maar we hebben al eens zonder hem gespeeld. Hij is van grote waarde voor ons, maar we hebben al vaker in zo'n situatie gezeten en we weten hoe we er mee om moeten gaan.

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!