'Gaan we door als een speler op de intensive care belandt?'

BartVeenstra, 26-10-2020 om 09:05, 4360 views, NU.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Trainers uit de Eredivisie maken zich ernstig zorgen over het toenemende aantal coronabesmettingen bij hun spelers. De gezondheid van de voetballers en hun naasten komt namelijk in het geding, zo geven zij aan.

'Ja inderdaad, ik ben bezorgd om de gezondheid van de spelers en hun familie', citeert NU.nl PSV-trainer Roger Schmidt. Van de 27 selectieleden van PSV testten in de afgelopen weken acht spelers positief op het virus. Die spelers hadden geen klachten, maar toch maakt Schmidt zich zorgen. 'Wat doen we als een van ons in het ziekenhuis komt of zelfs op de intensive care belandt? Gaan we dan nog steeds verder met voetballen?'

Ook bij AZ zijn er zorgen omtrent het coronavirus. Zondag meldde de club alweer de vijftiende positieve test binnen de selectie. 'Ik maak me best wel zorgen. In eerste instantie om de gezondheid van die jongens zelf. Maar we hebben ook stafleden die wat ouder zijn, net als familieleden van de spelers', aldus AZ-trainer Arne Slot.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxxcied4life
Moeten alle bakkersknegten ook maar stoppen met werken indien een bakkersknegt op de intensive care belandt ja?
0 0
V12
Ik werk in de installatiebranche. Moeten wij er ook mee stoppen als er iemand op de IC ligt. Groote kans dat we dan nu de hele branche maar op slot moeten doen. Alle voetballers worden getest als we heel NL zouden testen dan waren er nog veel meer besmettingen en kunnen we allemaal thuis gaan zitten. En dan? Gewauwel van een angsthaas. Ja het is kut maar we moeten wel door want anders is de ellende helemaal niet meer te overzien. Allemaal de WW in is geen optie.
0 0
OpaVerteld
Spelers testen positief bij een PCR test, da's iets anders dan het vaststellen van een besmetting.
Vind situatie bij AZ wel opvallend. Gaan die PCR tests wellicht allemaal naar het zelfde lab?
Werkt dit lab volgens de zelfde criteria als anders labs?
Zoals de geestelijk vader van de PCR test al claimde, is deze test niet geschikt om iemand besmet of ziek te verklaren. Als er voor de rest geen ziekteverschijnselen zijn, is het met grote waarschijnlijkheid een false positive.
Als je alle spelers consequent een zwangerschapstest zou laten doen, zouden er ook een aantal zwanger zijn.
1 0
trainerdv
Ik denk dat stoppen of doorgaan weinig verschil maakt voor het aantal profvoetballers met Corona. Die bubbel waar ze inzitten met superveel tests is denk ik veiliger dan de rest van Nederland het heeft. Het is alleen naïef om te denken dat niemand het gaat krijgen met al die verplaatsingen die ze hebben en al die mensen die ze de hele dag zien. Stoppen zou eerder weer een politiek besluit zijn, dan een actie van de Knvb
0 0
AlexIbarra
Ik begrijp de discussie niet zo.

Als een speler op de IC terechtkomt of misschien zelfs overlijdt, is hij waarschijnlijk al langere tijd ziek en gescheiden van de groep. Alle respect voor als een club dan 1-2 wedstrijden uit wil stellen en de eerstvolgende wedstrijd geen deuk in een pakje boter schiet.
We hebben hier zelf Nouri en Blind meegemaakt en dat raakt je gewoon als groep.
Toch is het medische risico voor de rest niet groter dan daarvoor.

Als een club echt geen 13 of 14 man meer kan inzetten door een massale besmetting, sla je een weekje over en is bijna iedereen weer beter. Is ook niet ideaal maar beter dan het hele seizoen voor iedereen annuleren lijkt me.

Het zou handig zijn als mensen in de voetbalwereld hun voorkeurspositie zouden koesteren en niet zoals de voorzitter van Sparta gaan roepen om een uitverkocht stadion of zoals Schmidt een publiek debat aanzwengelen over stoppen met voetballen uit angst.

Als de overheid het verbiedt: OK
Als een meerderheid vd spelers wil stoppen: OK
AIs het seizoen al verneukt is door alle afgelastingen: OK
Anders gewoon voetballen en daarover praten, volgens mij valt er genoeg te bespreken.

Als trouwens door de maatregelen het aantal besmettingen omlaag gaat, is de kans dat spelers besmet raken kleiner dus zou er ook minder Corona in het voetbal moeten zijn.
Laten we dat ff afwachten voor we het hele jaar weer weggooien.
0 0
ARUCAMBA
Hoe zit het dan als een conducteur of machinist van de ns op de ic ligt, stoppen dan alle treinen?!!!!
1 -1
AjaxRobEnschede
ja prima vergelijking... En wat willen ze nu zeggen ? Dat we stoppen met voetballen, met werken ? En als ze zo bang zijn laten ze dan met zijn allen een paar maanden op de herdgang gaan slapen ..
0 0
aka
En als ze alles eruit gooien is het weer paniek
0 0
FTS95
De kans dat een profvoetballer op de IC beland vanwege Corona is precies 0,0%
4 -7
Oeroeboeroe
Even die steen omhoog en wegkruipen...
4 -1
rss-dion
Wat een domme opmerking. Het verschilt per persoon hoe zwaar die het krijgt
2 -1
ArthurG
Is dus wel al gebeurt bij een speler van Willem II. En met het aantal besmettingen onder spelers was het ook wel onvermijdelijk. Jongere mensen hebben een kleinere kans op ernstige complicaties, maar die kans is zeer zeker wel aanwezig.
4 0
Ozymandias
Maar... maar... 0,0%!!!!
1 0
Ozymandias
Die kans is wat wat groter dan 0.0% aangezien er behoorlijk wat voetballers zijn die net als Daley Blind gezondheidsproblemen hebben.
1 -1
Amp
Ik zou zeggen: maak een statement en kom niet opdagen. Nu is het roepen om een discussie op gang te krijgen, zonder dat er werkelijk maatregelen zullen worden genomen op dit moment. Zolang de overheid niks zal verbieden, zal er ook niks gebeuren. Dan moet het komen vanuit jezelf om je punt duidelijk te maken. Vraag me echter af of bepaalde trainers ook zouden roepen als ze geen verliespunten zouden lijden of nauwelijks gevallen in de selectie zouden hebben.
0 -1
Red Devil
Ze maken zich druk om de gezondheid van de spelers maar ze laten wel meerdere spelers uit een en dezelfde waterfles/bidon drinken terwijl juist dan een grote kans is op besmetting.
Ook de clubartsen zeggen er niets van.
2 0
Ozymandias
Behalve het seizoen geheel schrappen zijn er weinig andere keuzes. Als wedstrijden worden verschroven van clubs met veel Coronavirus gevallen zal dit seizoen waarschijnlijk niet worden uitgespeeld. Laten we dus maar accepteren dat dit geen "eerlijk" seizoen zal zijn maar hoe "eerlijk" is voetbal nou ooit daadwerkelijk?
2 0
AJAXAFC1
Nu al een misselijk mannetje als je hem hoort na de wedstrijd totaal in emotie niet even relatieven dat je zelf als team gewoon 93 minuten er niks van hebt gebakken... dat gaat niet veel worden met die schmidt....
1 0
Kuningast
Sporters hebben nergens last van. Dit gaat dus niet gebeuren. En ja er zijn uitzonderingen. 1 op de 100.000 maar daarvoor gaan we zeker niet stoppen met voetballen
2 -2
RuffRhythim
Als er nu een onbekend persoon vanwege Corona in het ziekenhuis beland of op de IC stopt de rest van het land toch ook niet met hun dagelijks leven?
2 0
kade88
Wat een gelul. Dat virus is er mensen. Deal with it, kan niet anders. Als we voetbal stil leggen raken er nog steeds voetballers besmet.
Daarnaast is de kans dat een topsporter op de IC belandt verwaarloosbaar.
0 0
DeMeervanweleer
Bij PSV zetten ze alles op alles, maar de druk die daar bij komt zorgt voor de stress die je nu ziet. Dat gaat niet goed komen, die trainer ziet PSV als zijn laatste kans om zijn gedeukte imago op te poetsen, de clubleiding denkt dat als ze nu niet aanhaken dat dan de Ajaxtrein voor altijd uit het zicht verdwijnt, kortom veel immense druk daar, dat wordt lachen de komende tijd....
3 0
Redrum
Ja ze hebben zichzelf die druk opgelegd. Het is sowieso niet de tijd om proberen aan te haken. In deze tijd moet je gewoon overleven als club.
2 -1
020bornraised
Misch moeten ze zich beter aan de regels houden dan...
1 0
AFCA1510
Of je het nu wil of niet, als het zo doorgaat, is het een kwestie van tijd tot het betaald voetbal terug wordt stilgelegd. Wat een kut tijd, niet normaal!
1 0
Sluk
Schmidt begint nare trekjes te vertonen die sinds jaar en dag horen bij een club als psv. Dus ondanks de frisse wind is er niks veranderd bij psv. Als Schmidt z'n zaakjes niet op orde krijgt of niet heel erg gaat zwijnen met uitslagen, dan wordt het geen succesvol huwelijk. En dan zit psv straks met een gigantische erfenis van een mislukte trainer. Ik verbaas me echt dat een passant (want dat is een trainer) carte blanche heeft gekregen bij een club als psv en zeker in deze onzekere tijd.
2 -3
AlexIbarra
Hij is wel een lul maar zaterdagmiddag stond Psv nog ongeslagen bovenaan.
Ik hoop uiteraard op een enorme mislukking daar maar denk niet dat we voor de winterstop al van ze af zijn eerlijk gezegd. Al is van een geoliede en hoog drukzettende voetbalmachine nog erg weinig te zien. :)

Geen top-2 dit jaar wordt een probleem maar Vitesse-uit kun je gewoon verliezen.
Hopelijk houden wij voorlopig iedereen fit en kunnen we aan een lekkere reeks bouwen, de voorsprong langzaam vergroten en een beetje focussen op de CL.
0 0
CL=5
De laatste keer dat Pisvee daar verloor is 12 jaar terug
0 0
Sluk
Ik zeg ook niet dat het al een mislukte missie is, maar ik vind dat psv een enorm risico neemt in deze tijd. Voor hetzelfde geldt wordt de competitie stil gelegd of wordt het niks met die duurbetaalde brekebeentjes.
0 0
Dubbelvla
Toevallig net bij PSV en AZ — dat komt ons wel goed uit natuurlijk. Je kunt je overigens afvragen hoe die spelers aan positief raken: ligt het misschien aan de discipline van (een van de) spelers? Voor hoeveel geld je ontvangt is het toch een kleine moeite voor zowel de spelers als de familieleden om zich volledig te ontzien van menselijk contact.

Discipline naast het veld is een belangrijkere factor geworden dit jaar, want je benadeeld je club door een positieve test.
1 0
Bky
Niemand houdt PSV tegen om te stoppen in deze competitie.

Zet woord bij daad, kutclub.
6 -3
kade88
Ze vernederen is veel leuker.
0 0
mgtow
Ophouden met bestaan is nog beter.
3 0
migilo
De messen worden al geslepen bij VI
0 0
Duif63
Wat een gezeik van die Schmidt. Toen Nouri op de IC belandde moest Ajax ook gewoon door voetballen.
8 -7
MK77
Krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik aan dat moment denk
1 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Geen medelijden hadden ze met de club of de spelers. De Telegraaf ging al weer snel over tot de orde van de dag en bekritiseerde Ajax en Keizer als vanouds en de clubs, tja die deden niet veel anders
2 0
kade88
Achteraf vind het ik echt zeer knap en professioneel hoe onze selectie daar mee om is gegaan.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Sport in het algemeen dat zich buiten afspeelt en waarbij met name eredivisie clubs elke dag de mogelijkheid hebben om spelers vooraf te testen zou altijd doorgang kunnen hebben, het vervuld ook een belangrijke rol in de samenleving.
3 0
Redrum
Herr Schmidt begint nare trekjes te vertonen na de eerste verliespartijen. Hoe hij ook tekeer ging en door bleef janken tegen Nijhuis gisteren, dat getuigde niet van erg veel klasse.
13 -1
johnantoni
Nijhuis werd anders terecht aangepakt. Eindelijk.
0 0
Ajax34
Het Calimero gedrag was gisteren wel erg hoog
0 0
Bensco
Perfecte PSV trainer dus eigenlijk
2 0
Bky
Mijn god, ze hebben een nog grotere calimero dan van Bommel gevonden.
14 0
DannTheDon020
Toen ze vorige week bovenaan stonden hoorde je hem niet. De Deutsche Mark van Bommel ;)
16 -1
trodat4030
De Deutsche Mark van Bommel.. Das dubbelop.......
6 0