[Update II] De Roon definitief niet tegen Ajax

BartVeenstra, 26-10-2020 om 14:05, 7088 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Marten de Roon, speler van Atalanta Bergamo, moet de thuiswedstrijd tegen Ajax waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Afgelopen weekend speelde de Italiaanse club tegen Sampdoria en daarbij viel de Nederlander uit met een liesblessure.

Het was genoeg reden voor Jack van Gelder, presentator van Rondo, om uit te zoeken hoe het zit met de middenvelder. 'We hebben contact gehad over hoe ernstig het is. Hij voelde het meteen en heeft last van zijn lies', zo vertelt de verslaggever. 'Morgen wordt er een echo gemaakt. Het lijkt me niet dat hij kan spelen.'

De rechtspoot is al tijden een vaste kracht op het middenveld van Atalanta. Dinsdag, wanneer Ajax op bezoek komt, lijkt de ploeg plots een andere invulling op het middenveld te moeten gaan bedenken. Tot nog toe stond De Roon in alle gespeelde Serie A-wedstrijden van dit seizoen in de basis bij Atalanta.

Update - 11.45 uur (26 oktober) - 'De Roon mist treffen met Ajax'

Vanuit Italië zijn er steeds meer berichten dat Atalanta Bergamo het tegen Ajax moet doen zonder Marten de Roon, zo meldt journalist Willem Haak. De middenvelder is geblesseerd aan zijn lies en lijkt zodoende het duel met Ajax te moeten missen. Mogelijk is De Roon ook niet fit voor het komende speelweekend in de Serie A.

Update II - 14.05 uur (26 oktober) - De Roon definitief niet tegen Ajax

Atalanta Bergamo moet het dinsdagavond definitief doen zonder de aan zijn lies geblesseerde Marten de Roon tegen Ajax. Trainer Gian Piero Gasperini heeft het nieuws bevestigd tijdens de persconferentie van maandagmiddag. 'Het is een gemis voor ons', zegt Gasperini, geciteerd door de NOS. 'Maar we hebben ook in de competitie wedstrijden zonder hem gespeeld en toen is het ook goed gegaan. Maar het is spijtig dat hij er morgen niet bij is.'

Denk jij dat Ajax na twintig minuten op voorsprong staat in Bergamo? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Is op zijn positie onbetwist in de selectie van Atalanta en is daar ook heel erg belangrijk. Stijl past perfect bij hem.
0 0
Jeugd
Jammer, waarschijnlijk komt er nu een betere voor terug.
0 0
Amsterdam1900
Jammer. Zeer matige speler, dat bewijst hij telkens weer bij Oranje.
1 0
Soccerskins
Ik weet niet of dit nou zo’n nadeel is voor Ajax.
0 0
appiehappie
Dat is een aderlating voor Atalanta......(haha)
0 0
Duif63
Cheque heeft eerst Verweij natuurlijk even gebeld
1 0
JordanAFCA
De zwakke plek ligt bij Hateboer, dus Antony op linksvoor zetten aub.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Neres mag ook. Hoe dan ook geen Promes, die komt op dit moment nog geen lantaarnpaal voorbij.
0 0
JordanAFCA
Neres kan ook inderdaad, maar Antony heeft toch net iets meer flair en lenigheid dan Neres. Al hoewel de passes van Antony vanuit de rechterflank ook erg belangrijk zijn.
0 0
Kingoffdatoilet
Antony heeft meer flair en lenigheid dan Neres. Na zoveel jaar Neres bij Ajax nog steeds Neres kunnen onderschatten vind ik wel knap.
0 0
Lazell
En Antony scoort makkelijker en Neres heeft een seizoen op links een heel hoog niveau gehaald in de CL en competitie.
0 0
Lane 8
Vind antony tot nu toe vanaf links nog niet heel goed uit de voeten komen, bovendien ben ik altijd voor je beste spelers op de beste posities zetten. Dus antony wmb gewoon op rechts, Neres (die weer in vorm lijkt te komen), gewoon linksvoor.
9 0
Ajax95Duivendrecht
Voor Atalanta is dit een groot gemis. In balbezit kan hij er vrij weinig van, maar hij is wel degene die vaak de restverdediging bewaakt als alle andere Atalanta-spelers vooruit drukzetten.
1 0
Murtagh
Hij kan er helemaal niks van maar als hij altijd speelt zal er vast een iemand achter zitten die nog minder kan
2 -1
Lazell
Ligt eraan waarop je hem beoordeelt. Hij moet zich slim positioneren achter de spelers met de individuele actie om direct druk te zetten als het fout gaat. Daar hoef je geen baltovenaar voor te zijn.
2 0
036AFCA97
Ik vraag me toch af. Hateboer en De Roon zijn totaal nietszeggende, zelfs slechte spelers in Oranje. Lammers is een leuke spits maar ook geen wereldniveau. Kunnen we dan concluderen dat het qua niveau met meevalt dat Atalanta? Alleen die Gomez en Zapata zijn redelijk goed toch?
0 -1
Lazell
Tegenwoordig is kwaliteit ietsje minder belangrijk. Liverpool heeft niet betere spelers dan Man City, Atalanta niet beter dan Inter, Vitesse niet beter dan Feyenoord/PSV, etc.

Als je goede spelers tussen 3 De Roons of Hateboers insluit op de juiste momenten en plekken in het veld, wordt het voor de beste ploegen en spelers heel lastig. Qua individuele klasse zijn ze niet zo veel, maar als team ijzersterk. Doen het niet voor niks zo goed in de CL en Serie A de laaste jaren.
3 0
AlexIbarra
Misschien zeg ik nu iets doms maar van mij had hij mogen spelen.
Toch een jongen die we goed kennen, met wat beperkingen in zijn spel. Ik bedoel niet dat hij niet goed is maar wel enigszins voorspelbaar. Geen dribbelaar. ;)

Als Atalanta een smalle selectie heeft en iemand op moet stellen die echt 3 klassen minder is, is het uiteraard goed nieuws.
Maar ik hoop niet dat ze ineens met een of ander explosief Albanees talent komen aanzetten.
0 0
Franciscos
Wat moeten die gasten van Atalanta wel niet denken als ze de 0-13 uitslag voorbij zien komen van Ajax
0 -1
Jeugd
Dat onze competitie nergens op slaat, dat denken ze. En terecht.
1 0
Schwalbino
Ze hopen dat VVV uit dat vliegtuig stapt en niet Ajax.
0 0
Joseph
Zwakke competitie en een gefocust Ajax?
0 0
Harrie Nak
Als Hatenboer maar blijft staan!
6 0
Ajaxxxisdebeste
Please ja
0 0
JariJari
Atalanta ook 0 thuis supporters na nieuwe maatregelen in Italie
3 0