Ziyech: 'Boeide me weinig wat clubs of mensen van me vonden'

NickOoms, 23-10-2020 om 10:10, 2267 views, The Guardian |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech maakt zich niet zo druk om wat andere mensen of clubs van hem vinden, zo vertelt de oud-Ajacied tegenover The Guardian. In het verleden heeft Ziyech met diverse personen, waaronder Marco van Basten, een akkefietje gehad. 

De Marokkaans international zei over Van Basten, Ziyechs voormalig trainer bij sc Heerenveen, dat de oud-Ajacied "een grote naam is, maar geen topcoach". 'Dat was gewoon hoe ik er tegenaan keek'. Van Basten zei later dat hij de keuze van Ziyech om voor Marokko te kiezen "dom" vond. 'Ik spreek vanuit mijn hart en ik zeg wat mijn gevoel zegt. Ze mogen vinden wat ze vinden. Uiteindelijk heb ik altijd in mijn eigen kwaliteiten geloofd. Het boeide me eigenlijk weinig wat andere clubs of mensen van mij vonden.'

De aanvaller van Chelsea heeft nooit de intentie gehad om bij een voetbalclub snel te vertrekken. 'Uiteindelijk moet je presteren op het veld, daarom kopen clubs je of niet. Ik heb ook mijn tijd genomen. Ik wilde niet per se op jonge leeftijd naar een andere club. Ik wilde verbeteren en groeien als mens.'

'Sterker als persoon'

'Alle gebeurtenissen die ik in het verleden heb meegemaakt en voetballen op de straat, maken je sterker als persoon. Toen ik jonger was speelde ik tegen oudere jongens op de straten en zij hielden zich niet in. Zelfs wanneer je te goed voor ze was, bleven zij maar schoppen. Daar word je hard van. Dit soort dingen helpen je groeien en die mentaliteit zal op je langer termijn alleen maar helpen', aldus Ziyech.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fanforeffer
De kritiek en het uitfluiten bij Ajax heeft hij zich wel degelijk aangetrokken en hij heeft er ook op gereageerd. Volgens mij is hij daar sterker uit gekomen. We missen hem nu allemaal.
2 -1
31xAjax
Niet allemaal hoor!!!
2 0
Lazell
Idd. Volgens mij is hij heel gevoelig en trekt hij zich er juist veel van aan. Zal dit nooit laten blijken, denk ik en zijn eigen pad volgen.
0 0
Ajacied33
Mooi mens en we missen je hier op het veld in Amsterdam
0 0