Ziyech over Van de Beek: 'Hij heeft tijd nodig'

GinoHaverkamp, 22-10-2020 om 17:20, 3840 views, Metro |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Hakim Ziyech is er van overtuigd dat Donny van de Beek zal slagen bij Manchester United. Van de Beek krijgt niet veel speelminuten bij de club, maar ondanks dat heeft zijn oude ploeggenoot er alle vertrouwen in dat het goedkomt met de middenvelder.

Beide spelers verlieten Ajax deze zomer voor een avontuur in Engeland. Van de Beek trok naar Manchester United, terwijl Ziyech actief is voor Chelsea. Toevalligerwijs nemen de twee ploegen het tegen elkaar op zaterdag in de Premier League. De twee hebben elkaar al wel gesproken in Engeland. 'We spraken met elkaar toen hij net naar Manchester ging', citeert Metro Ziyech. 'Maar afgelopen week niet zo vaak. We hebben het niet over zijn situatie gehad.'

Daarmee doelt de oud-Ajacied op de geringe speeltijd die Van de Beek krijgt bij Manchester United. In de Premier League mocht de middenvelder nog geen enkele keer aan de aftrap verschijnen, terwijl hij ook op bezoek bij Paris Saint-Germain in de Champions League het moest doen met een invalbeurt. 'Ik denk dat hij tijd nodig heeft', zegt Ziyech. 'Hij komt uit een ander land waar ze een andere manier van spelen hebben.'

Ziyech is er zeker van dat Van de Beek de gewenningsperiode succesvol door gaat komen. 'En dan weet ik zeker dat hij van waarde kan zijn voor het elftal. Voor nu is het zaak om vooral kalm te blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Peteronline
Tja dus voor de bank gekocht....had het kunnen weten, natuurlijk is V.d. Beek een prima eredivisie speler en zeker voor Ajax goud waard....was al bang dat dit voor hem toch te hoog gegrepen is. Maar goed....altijd weer welkom terug bij Ajax
0 0
ram
Ik vind het niet per se te hoog gegrepen. Ik vind het gewoon geen verstandige keuze. Iedereen met een beetje verstand van voetbal (en dus ik ook, haha), had dit voorzien.

Donny kan '8' of '10'. Mensen zeggen dat ie ook '6' kan maar dat is gewoon niet zo. Voor de top is ie daarvoor verdedigend te zwak. Manchester had Pogba als '8' en Fernandes op '10'. Die laatste eruit spelen is natuurlijk absoluut kansloos en Pogba is ook een betere speler en een grote naam. Matic was het slot op de deur als '6' in de periode dat het goed liep bij United. Dus ja... Dan ben je als Donny gewoon back-up voor Pogba/Fernandes.

Dit is exact wat ik, en velen, hadden voorspeld. Misschien had Donny het ook wel door en vind hij het prima om even back-up te zijn en op kansen te wachten. Prima. Kan ook.
0 0
Santiago
Het is precies dat laatste wat juist goed is voor Donny. Het is geen geschikte speler om bij een topclub in één keer als basisspeler binnen te komen. Dat zal bij hem tijd nodig hebben.
0 0
ram
Ik denk dat ie daar zelf anders over denkt. En ik denk eigenlijk ook dat hij best ergens meteen in de basis zou kunnen hoor. Maar dan moet je wel een topclub (of ietsje daaronder) waar er geen toppers op jouw positie staan.
0 0
Santiago
Ik denk het niet. Donny wist heus wel van tevoren wie er allemaal op zijn positie spelen bij United. Maar goed wie zal het weten.

Ik denk ook niet dat hij de verwachtingen van zo'n grote transfer zou kunnen waarmaken indien hij voor de basis wordt gehaald. Dan wordt je bij zulke clubs na één seizoen al afgeschreven en dan zou de Europese droom van Donny wel eens heel snel over kunnen zijn.

Al bij al prima keuze in mijn optiek dus.
0 -1