Infantino: 'Ben niet geïnteresseerd in een Super League'

NickOoms, 22-10-2020 om 13:00, 2564 views, Aargauer Zeitung |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Gianni Infantino is niet geïnteresseerd in een European Premier League, zo vertelt de FIFA-voorzitter tegenover het Zwitserse Aargauer Zeitung. Infantino ziet meer in het WK voor clubteams dan een Super League.

Dinsdagavond werd bekend dat de topcompetities van het Europese voetbal in gesprek zijn om een European Premier League op te richten. Aan dit format zouden in totaal achttien teams deelnemen uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Ook de FIFA zou betrokken zijn bij deze nieuwe plannen, maar Infantino ontkracht dit nu. 

In 2022 wordt het WK voor clubteams gehouden in China. Hier mogen 24 ploegen aan deelnemen. 'Als FIFA-voorzitter ben ik geïnteresseerd in het WK voor clubteams, niet in deze Super League. Voor mij gaat het niet om Bayern München tegen Liverpool, maar om Bayern tegen Boca Juniors.' 

Meer uitstraling

Infantino probeert de uitstraling van niet-Europese teams te vergroten aan de hand van het WK voor clubteams. 'Liverpool heeft wereldwijd 180 miljoen fans. Flamengo heeft er 40 miljoen en daarvan komen er 39 miljoen uit Brazilië. Liverpool heeft misschien 5 miljoen fans in Engeland en 175 miljoen in de rest van de wereld. Ik wil dat clubs van buiten Europa wereldwijd meer uitstraling krijgen. Het liefst zie ik dat er vijftig teams en vijftig landen zijn die wereldkampioen kunnen worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
De FIFA heeft helemaal niets te zeggen over Europese competities. Men is jaloers op de enorme inkomsten van de UEFA, dat veel rijker is dan de FIFA door de CHampions League en daarom heeft men het gedrocht van het WK voor clubs uitgebreid naar 24. Daarom ook Infantiono's uitspraak over Bayern-Boca; daar kan hij wel in geinteresseerd zijn wegens financieel gewin, de echt voetballiefhebber kijkt veel liever Champions League en Premier League. Voor de duidelijkheid, dit laatste is niet mijn persoonlijke mening, maar gebaseerd op de kijkcijfers en de inkomsten.

Wat betreft de zogenaamde Super League het volgende. De grootste Europese clubs buiten die uit de Premier League zijn al heel lang bezig met een Super League, omdat ze met argusogen aanschouwen hoeveel de Premier League aan televisiegelden binnenhengelt. Momenteel brengen tv gelden uit de Premier League ongeveer 5 miljard per jaar op; 3 miljard vanuit het thuisland, 2 miljard van de rest van de wereld.

Clubs als Juventus weten dat het gat met de Premier League topclubs blijft groeien en weten dat Champions League geld dit gat niet verkleind.

Overigens heeft de UEFA de gesprekken over komst van de Super League onderbroken door consessies te doen aan de topcompetities, waaronder directe plaatsinf van 4 clubs, waardoor de kleine landen zoals Nederland minder plaatsen kunnen veroveren. Daarom verbaast dit gerucht mij.

Overigens maak ik mij geen zorgen, want het lijkt mij onwaarschijnlijk dat United, City, Chelsea en Liverpool de kip met de gouden eieren(de Premier League) gaan slachten. Die clubs gaan echt geen concessies doen aan de niet Britse absolute topclubs en hun financiele voorsprong verspelen. Bovendien zullen zij echt niet de goodwill van de Britse kijker willen verspelen. Want van die laatste groep komt vooralsnog het echte, grote geld vandaan(3 miljard per jaar).
0 0
Simon1
Als het waar is dat de grote clubs dit zouden bekokstoven is het echte te triest voor woorden. Is gewoon pure zelfbescherming terwijl het niet zou bijdragen aan europees voetbal. Er moet wel kans zijn op promotie en degradatie en dat andere landen ook kunnen deelnemer. Anders heb je straks alleen maar professioneel voetbal in die vier landen en de rest een hybride vorm van amateur semi prof.

Waar ik wel mee eens ben is dat de er Europese competities komen als vervanger voor de cl/el, bekers en nationale competities met een promotie/degradatie, ook vanuit de overgebleven landen competities, waar ook wordt gekeken naar het meer bij elkaar komen van financiële middelen. daar moeten dan wel 30 teams inzitten, zodat er echt een strijd zal zijn en gewoon 3 wedstrijden per 2 weken minimaal.
3 0
sjeetje
Preekt gewoon voor eigen parochie natuurlijk. WK voor clubteams moet nieuwe cash cow van de FIFA worden. Enige achterliggende reden van deze mening van de FIFA baas...
2 0
AjaxDaniel
Als het echt zo'n besloten competitie wordt met maar 18 teams dan is de lol er snel vanaf voor mij. En dat zeg ik niet omdat Ajax dan buiten de boot valt, maar steeds dezelfde 18 clubs met hun poen, daar is toch niks aan?
3 0
Ajaxxxisdebeste
Dood van het voetbal, wat is daar nu aan... veel supporters zullen zich niet meer mee kunnen identificeren en haken af zeker als hun team niet eens te kans krijgt om eraan mee te doen. CL heeft de historie is die al verkeerd veranderd door grotere voetballanden meer startplaatsen toe te wijzen, maar dit zal echt te ver gaan.
1 0
Bensco
Hangt allemaal van de geldstroom en marketing af natuurlijk. Als zij er zoveel marketing in steken dat mensen dit als de nieuwe top competitie gaan beschouwen zullen veel supporters volgen. Je wilt je club niet in de steek laten natuurlijk.

En clubs zullen dit format meer serieus gaan nemen als ze daar meer mee verdienen. Je ziet nu al dat clubs competitie en beker wedstrijden laten schieten voor Europese wedstrijden. En dan volgt de supporter eigenlijk ook wel want wie wil er nu een B elftal zien spelen?
1 0
AFCA-B93
Vind het op zich een positieve instelling dat hij zo over niet-Europese clubs praat. Of het haalbaar is, is weer wat anders
2 0