Solskjaer: 'Hij krijgt zijn speeltijd nog wel'

GinoHaverkamp, 18-10-2020 om 09:55, 3063 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het beste van Donny van de Beek in het shirt van Manchester United moet nog komen, zo zegt Ole Gunnar Solskjaer. De oud-Ajacied heeft geen basisplaats bij de Engelse topclub, maar de manager stelt zijn fans gerust: zijn tijd komt nog wel.

In de zes duels die Van de Beek heeft gespeeld voor de club uit Manchester, startte hij er slechts twee in de basis. Dat waren nog eens twee bekerduels ook, want in de Premier League moest de middenvelder het enkel hebben van invalbeurten. Volgens Solskjaer zegt dat niet alles. 'Hij krijgt zijn speeltijd nog wel, hij doet het fantastisch in de groep', citeert Voetbal International hem.

Ook zaterdag kwam Van de Beek pas later binnen de lijnen. In het met 4-1 gewonnen duel met Newcastle United mocht hij een klein kwartiertje meedoen. Ondanks zijn geringe speeltijd is Solskjaer tevreden met de miljoenenaankoop, die deze zomer voor zo'n veertig miljoen euro overkwam van Ajax. 'Je zag het vandaag en ik zag het ook al in trainingen, hij is zo wendbaar en handig', zegt de Noor. 'Ik denk niet dat hij balverlies geleden heeft. Het gaat erom dat we de balans vinden in het team. We hebben vandaag met 4-1 gewonnen en jullie vragen me waarom ik iemand niet liet starten. Hij gaat nog een erg goede impact hebben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik kijk niet alles van United live maar heb de indruk dat hij het gewoon prima doet daar.
Vergelijkbaar met Kudus bij ons zeg maar.

Natuurlijk loopt hij niet met nummer 10 op zijn rug, een band om zijn arm en een middenveld dat speciaal voor hem is neergezet. Maar hij krijgt bijna elke wedstrijd minuten, heeft gescoord bij z'n debuut, in het veldspel al wat leuke dingetjes laten zien, paar keer basis.
Als je gisteren een kwartiertje speelt en van 1-1 naar 4-1 gaat, lijkt me dat ook niet slecht.

Naast McTominay en James die als Britse talenten speeltijd moeten krijgen, heeft hij met Bruno Fernandes te maken, Pogba, Juan Mata, Fred, Lingard en evt. Matic.
Donny is geen pingeldoos die het in z'n eentje doet als hij het die dag op z'n heupen heeft maar een teamspeler. Volgens mij loopt hij gewoon op schema om een potje of 40 te gaan spelen waarvan de helft of zo als invaller.

In de loop vh seizoen kan hij wennen aan de PL en zijn teamgenoten, en zal hij als het goed is steeds meer van waarde worden, krediet opbouwen en stijgen in de hierarchie. En dan hopelijk volgend seizoen een vaste basisplaats.
1 -2
grensjager
Donny is een zelfde voetballer als Solkjear was. Daarom geloof ik dat hij er wel zal komen zolang de coach mag blijven
0 0
Bensco
Geloof wel dat die zijn kans krijgt. Solkjear is niet het type trainer dat spelers na 1 of 2 slechte invalbeurten afschrijft. Hij is duidelijk gehaald met de insteek voor de langere termijn. Ik had ook niet verwacht dat hij gelijk een onbetwiste basisspeler zou worden.
0 0
Kuningast
Hij viel geweldig in zeg! Onbegrijpelijk dat dat blind paard James de voorkeur kreeg..
0 0
jutter
De concurrentie op het middenveld daar is erg groot. Donny zal gehaald zijn voor de wat langere termijn mag je aannemen, is niets mis mee, maar was dus wel te voorzien. Geduld is ook in deze een schone taak, zeker als er meer mogelijkheden zich gaan aandienen op dat middenveld daar als min of meer gearriveerde spelers als Pogba, Matic, en die kleine Spanjaard hun heil elders gaan/moeten zoeken!
0 0
Web
Hier kijk je toch niet van op
Vele discussie gehad hier over Donny, hartstikke goed 10 in het Ajax systeem
Maar als voetballer op het middenveld heeft hij beperkingen
0 -1
7172AFCA7395
Daarom had United beter Ekkelenkamp kunnen halen.
Gelukkig weten ze daar niet dat ie beter wordt dan DvdB.
1 0
Schip
Was toch ook wel voorspelbaar. En ik denk dat Donny zijn kans inderdaad nog wel gaat krijgen. Maar even een speler voor 40 mj halen om rustig als 3e optie uit te proberen...Het voetbal is ziek.
6 -1
BokkieBokstra
Gaat toch gewoon tijd over zijn heen, huis zoeken, links rijden, nieuw team. Van meet af aan is hij ingezet en dat komt wel. En dan moet je nog wennen aan de PL, in alles harder en sneller. Er is helemaal niets geks aan.
3 0
Adam24
Het is ook een rare move van zowel United als vdBeek. Hij had bij een aantal topclubs echt niet misstaan, Barcelona had hem bijvoorbeeld heel goed kunnen gebruiken. Maar ook PSG, Dortmund, misschien zelfs Bayern. Nu zit hij bij een club die al twee toppers op zijn positie hebben en een zeer talentvolle eigen jeugdspeler daarachter, dan blijf je schipperen tussen bank en basis.
6 -2
mgtow
Als je dan toch spelers van ajax koopt die je niet op wilt stellen neem dan gelijk even Laybad mee naar dat eiland van je.
4 -2