Floranus: 'Denk dat er wel wat te halen valt tegen Ajax'

GinoHaverkamp, 17-10-2020 om 17:30, 1950 views, Leeuwarder Courant |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sherel Floranus, verdediger van aanstaand Ajax-opponent sc Heerenveen, acht zijn ploeg zondag niet kansloos tegen de Amsterdammers. In gesprek met de Leeuwarder Courant gaat de 22-jarige speler in op zijn verwachtingen voor het duel met Ajax.

Wie puur naar de ranglijst kijkt, krijgt zondag met Ajax - sc Heerenveen een ware topper te zien. De Friezen zijn gedeeld koploper met tien punten, terwijl de equipe van Erik ten Hag vijfde staat met één punt minder. Ondanks de betere seizoenstart is Floranus echter realistisch. 'Een lastige wedstrijd', geeft hij toe.

Kansloos is sc Heerenveen echter niet. 'Ik denk dat er wel wat te halen valt. Ajax zal het meeste de bal hebben, wij moeten slim zijn in de counter.' Daarmee hint Floranus op een overwegend verdedigende tactiek die zijn ploeg zondag zou kunnen hanteren. Eerder dit seizoen pakte een dergelijke tactiek ook succesvol uit voor FC Groningen, dat voor de interlandbreak Ajax verschalkte middels een doelpunt dat voortvloeide uit een counter.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GrandMasterFlex
Hahahaha deze guy speelde echt belachelijk slecht
0 0
ProfessorX
Wat Ajax is voor Heerenveen is Liverpool dat voor Ajax .
0 0
jutter
Zo liggen normaal gesproken de verhoudingen idd. Het is ook tekenend voor het huidige Ajax, dat nauwelijks 2 jaar geleden nog een gelijkwaardige tegenstander zou zijn geweest, maar intussen door de verkopen van enkele sterkhouders een forse jas heeft uitgedaan. En daar m.i. te weinig op geanticipeerd heeft, wat mij betreft zeker wat die centrumspits positie betreft. Je moet er idd niet aan denken dat Labyad vanmiddag weer in de spits zal staan, laat staan tegen Liverpool. In dat geval zou het wel eens einde verhaal van Ten Hag bij Ajax kunnen zijn. Je krijgt bovendien de indruk dat Ten Hag te veel invloed heeft in het technisch gebeuren en dat hij weinig tegenwind krijgt (Overmars), hij is tenslotte ook maar een passant!
0 0
Meerkoet
Mooi toch, ik zie liever open potjes als clubs die zich ingraven.
Die Sheryl zegt gewoon wat hij voelt, waarom niet.
Ajax zit op zijn zachtst gezegd nog niet in zijn beste vorm door gepiepel met de opstelling.
Als Ajax weer met Alvarez en Labyad speelt kan Sheryl zomaar gelijk krijgen.
0 0
DonAdam
Wij kunnen hier allemaal kriegelig op reageren, maar dit heeft Ajax aan zichzelf te wijten door slecht te spelen. Je kan het niet allemaal aan de coach ophangen; welke opstelling dat ook, de spelers zijn stuk voor stuk beter dan die van Sparta, Vitesse, RKC en Groningen en daar is vooralsnog weinig van te zien op het veld. Dit is de reden waarom zo'n Floranus geheel terecht kansen ziet.

Er is van alles mis met de selectie en de opstellingen, maar tegen de tegenstanders die wij tot nu toe gehad hebben, is dat geen excuus. De uitvoering van de spelers is gewoon belabberd.
3 0
gi0vanni
Deels eens maar tegen teams die zich ingraven moet je dus juist wel spelers opstellen die goed zijn in de kleine ruimtes. Hopen dat we een keer met Neres en Antony kunnen beginnen en Tadic in de spits. En met Kudus er achter op het middenveld dat kan prima tegen teams die zich ingraven.
0 0
Frank1978
Ach, ik zie het gewoon als standaard praatjes. Een speler van Heerenveen of welke andere club dan ook kan slechts zoiets zeggen als "we kunnen beter niet naar Amsterdam afreizen, want we verliezen toch..."

Verder wel grotendeels met je eens, maar ik denk dat het al enorm zou helpen als Ten Hag kiest voor een logische opstelling. Neemt niet weg dat het zeker tegen Groningen ver ondermaats was en de spelers ook kritisch naar zichzelf mogen (moeten) kijken...
1 0
foensai
Dit alles heeft gewoon te maken met onze eigenwijze coach. Had je gewoon normale opstellingen gemaakt. En alles ruim of goed gewonnen hoorde je eerder altijd ''hier valt niks te halen, hopen op een kleine nederlaag of een slechte dag van Ajax'' maar nu pffff kan Erik zich aanrekenen.
1 -1
mgtow
Ajax op topsterkte met een ten Hag die gewoon een normale opstelling op poten zet wint gewoon met een goaltje of 4.
2 0
Dit is mijn club
Zo vermoeiend dit elke week weer. Eerst krijgen we de trainer en dan weer enkele spelers die komen uitleggen dat ze zeker kansen zien. Geweldig om te weten en door.
2 0
Frank1978
Ik vind dit soort berichtjes ook altijd vrij overbodig. Altijd dezelfde praatjes vooraf en in de praktijk komt het er meestal op neer dat ploegen in de Arena ordinair de bus parkeren en loeren op de counter. Ik verwacht morgen een overtuigende overwinning van Ajax, mits Ten Hag voor een logische opstelling kiest.
2 0