Anita: 'Zou leuk zijn, maar ben realistisch'

FinnDekker, 01-10-2020 om 21:30, 3732 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Vurnon Anita is Ajax dankbaar dat hij dit jaar heeft mogen meetrainen bij de Amsterdammers. Anita deed dit voornamelijk bij de beloften om zijn conditie op peil te houden. Mede daardoor dwong de oud-Ajacied een contract af bij RKC Waalwijk. In gesprek met Voetbal International blikt Anita terug op zijn keuzes. 

'Het was lastig iets te vinden in die periode. Het enige wat ik kon doen, was fit blijven. Die blessure was nog steeds niet helemaal over, daar heb ik ook aan gewerkt. De enkel was toen nog niet zo sterk als nu. Als er iets zou komen, moest ik er klaar voor zijn. Het was fijn bij Ajax terug te keren, daar heb ik een paar maanden meegetraind', aldus de inmiddels 31-jarige middenvelder.

'Ik zag veel oude bekenden en trainde met jonge gasten die het eerste wilden halen. Dat waren goede trainingen. Veel mensen bij Ajax kennen me al van kleins af aan.' Een serieuze terugkeer als contractspeler bij Ajax zat er niet in. 'Ik heb een groot deel van mijn leven daar rondgelopen. Het zou leuk zijn, maar ik ben ook realistisch. Ajax werkt veel met jonge voetballers die doorbreken en dan worden verkocht. Sommige spelers komen wel terug, zoals Maarten Stekelenburg en Siem de Jong, maar het komt niet heel vaak voor.'

'Ajax is de grootste club van Nederland en heeft zich de laatste jaren alleen nog maar meer ontwikkeld. In de Champions League doen ze nu ook mee', vervolgt Anita, die altijd fan zal blijven van de Amsterdammers. 'In het seizoen dat Ajax de halve finale haalde, zat ik ook op de bank te juichen. Jammer dat ze de finale niet haalden, maar iedereen was trots.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Aardige sympathie gast. Was onze "redder" destijds op 6 met F de Boer. Wat een verademing toenertijd
0 0
Prethoofd123
Beter dan Alvarez...
2 0
talent020
Een hele aardige jongen, maar een contract zat er helaas niet in idd, hij heeft vroeger zijn waarde gehad op 6 en als back, maar sindsdien is hij alleen maar minder geworden en bij Ajax het niveau omhoog gegaan, ik wens Anita veel succes bij RKC, waar hij nog mooi aan spelen toe kan komen.
0 0
4-3-3
Ik denk dat Anita als zes nog steeds van een hoger niveau is dan Alvarez.
0 0