Van de Beek: 'Blij om te spelen met een legende als Mata'

JesseTH, 01-10-2020 om 08:45, 2750 views, Manchester United |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Donny van de Beek is erg blij met de 0-3 overwinning die hij woensdagavond met Manchester United wist te boeken op Brighton & Hove Albion. De oud-Ajacied mocht weer eens in de basis beginnen en liet zich - tot eigen blijdschap - zien met een fraaie assist op Juan Mata.

'Het is een geweldig resultaat', spreekt Van de Beek allereerst op de clubwebsite van Manchester United. 'In de eerste helft scoorden we, maar de ruimtes om in te spelen waren erg klein. Na een uur kregen we meer ruimte, creëerden we kansen en maakten we mooie goals. Na de eerste goal moesten ze meer komen, daarvoor lieten ze zich inzakken.'

Als vanzelfsprekend wordt ook zijn assist op Mata besproken. Met een functioneel hakje stelde hij zijn teamgenoot in staat te scoren. 'Het was een goede bal van Fred op mij. Ik gaf de bal in één keer door aan Juan, want ik zag hem de beweging al maken. Hij maakte hem goed af, een goede goal van ons. Ik ben blij om te spelen met een legende als Juan. Hij is erg creatief en geeft geweldige passes.'

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd voerde Manchester United tien wijzigingen door in de basiself. Toch wist de ploeg comfortabel te winnen van een andere Premier League-club en dat stemt tevreden. 'Je ziet dat we een erg goede selectie hebben. Dat hebben we ook nodig, want we spelen veel wedstrijden. Iedereen heeft elkaar nodig', aldus Van de Beek.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sanalologo
Mata is altijd een redelijke speler geweest, geen echte topper. Legende?
1 0
3*stars*3
Geen level Xavi of Iniesta maar heeft met Spanje wel een WK en EK gewonnen en ook EU cups gepakt met United en Chelsea.
Snap jouw punt zeker want legende is imo ook een groot woord maar Mata is niet de 1e de beste.
0 0
jutter
Dat soort dingen zegt iedere speler die bij een nieuwe club komt, meestal ver bezijden de waarheid natuurlijk. Klaiber zal Tadic ook een soort wereldwonder vinden en Onana de beste keeper van de wereld, en ondertussen zonder pauze het logo kussen van zijn zo geliefde Ajax!
1 0